شناسهٔ خبر: 11137550 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

حماسه ای دیگر/ امریکا در این دوره از انتخابات با احتیاط برخورد می کند

فضائلی کارشناس سیاسی گفت: مردم ما توطئه و سنگ اندازی امریکا را حس کرده اند. امریکا در این دوره از انتخابات با احتیاط برخورد می کند به طوری که در این مدت دو بار جان کری (وزیر خارجه امریکا ) اذعان کرده است که قصد دخالت در انتخابات ایران را ندارد.

صاحب‌خبر -

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، "حماسه ای دیگر" ویژه برنامه انتخاباتی شبکه خبر که این ویژه برنامه از امروز راس ساعت 18:15 به مدت 40 دقیقه روی آنتن می رود، در ویژه برنامه انتخاباتی "حماسه ای دیگر" آیتم های مختلفی داریم. بسته خبرهای انتخاباتی، نگاه احزاب به دغدغه های اصلی جامعه، دیدگاه های شما درباره انتخابات با عنوان "حرف مردم" ، گفتگوی کارشناسی و ارتباط با مراکز استان ها آیتم های پنجگانه ویژه برنامه " حماسه ای دیگر" است.

مهدی فضائلی، کارشناس مسائل سیاسی،  با حضور در استودیوی برنامه ، درباره اهمیت این دوره از انتخابات  گفت: این انتخابات هم به جهت مسائل داخلی کشور وهم شرایط منطقه ای عواملی در کنار خود دارد که در  کنار آنها حساسیت این دوره مشخص می شود.

فضائلی در برنامه حماسه ای دیگر

فضائلی درباره تمایز این دوره از انتخابات با دوره های قبل گفت: این انتخابات اولین انتخاباتی است که انتخابات دو مجلس خبرگان رهبری و شورای اسلامی همزمان برگزار می شود. این انتخابات اولین انتخابات پس از برجام است. از این جهت مهم است که وقتی مجموعه تحلیل های مقامات بخصوص امریکایی ها را ملاحظه می کنیم، می بینیم که طرح های بلند مدتی برای کشور ما برنامه ریزی کرده اند که اگر حلقه های آن تکمیل شود، از نظر آنها استحاله ای در نظام جمهور اسلامی ایجاد خواهد شد، پس باید برنامه ریزی ها صحیح و دقیق باشد تا نگذاریم حلقه های برنامه ریزی شده آنها (بیگانگان) تکمیل شود.  مردم ما توطئه و سنگ اندازی امریکا را حس کرده اند و می دانند که پشت تمام اتفاقات بزرگ با هدف ضربه زدن به کشور و مردم دست بیگانگان است. آنها اینگونه طراحی کرده اند تا اینگونه القا کنند که چهره امریکا را تغییر یافته نشان دهند. تلقی دشمن از امریکا تغییر کند و به یک دوست یا رقیب تبدیل شود. حال اگر افراد یا جریان هایی که نگاهشان به امریکا نگاه  خفیف تری است، که امریکا را یک رقیب می پندارند و فکر می کنند که تعامل با امریکا خوب است آنها ( امریکایی ها) خوشحال خواهند شد.  


 فضائلی گفت: امریکا در این دوره از انتخابات با احتیاط برخورد می کند به طوری که در این مدت دو بار جان کری (وزیر خارجه امریکا ) اذعان کرده است که قصد دخالت در انتخابات ایران را ندارد.


 فضائلی درباره تفاوت انتخابات مجلس خبرگان رهبری با انتخابات مجلس شورای اسلامی هم گفت: انتخابات مجلس خبرگان درباره رهبری است در بزنگاهی که بسیار خطیر و مهم است، اما مجلس شورای اسلامی به طور مستمر با زندگی مردم و تصمیمات مهم کشور در حوزه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی سر و کار دارد که چسبندگی به زندگی مردم بیشتر است. او افزود: نامزدهای خبرگان رهبری براساس شرایط ذکر شده شخصیت های برجسته فقهی و حوزوی هستند. انتخابات خبرگان از شان و جایگاهی برخوردار است که تا کنون در رقابت ها بی اخلاقی نامزدها را نداشته ایم ، اما انتخابات مجلس شورای اسلامی انتخاباتی است که در کف جامعه برگزار می شود و نمایندگان در سطح عموم مردم هستند. رقابت ها نزدیک به هم است و بدلیل عدم رعایت شئونات توسط برخی نامزدها منجر به بی اخلاقی  نیز ممکن است بشود اما این به هیچ وجه نشان دهنده نادیده گرفتن و بی اهمیت بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی نیست.

 فضائلی در پایان درباره آغاز رقابت های انتخاباتی در سطح کشور نیز گفت: چند روز باقی مانده تا انتخابات اوج رقابت های انتخاباتی است و تعیین کننده خواهد بود. برخی جریان ها، تازه لیست شان تایید شده است.  فضائلی گفت: بر اساس نظر سنجی ها، جریان اصول گرا اکثریت نمایندگان مجلس شورای اسلامی را در دست خواهد گرفت.

 

مطابق قانون اساسی کشورمان، احزاب و جریان های سیاسی یکی از پایه های مشارکت وَ شور انتخاباتی اند، که با ارائه راهکارهای خود برای پاسخ به دغدغه های اصلی جامعه به رقابت برای جلب اعتماد و کسب آرای مردم می پردازند.

۵۴ میلیون و ۹۱۵ هزار و ۲۴ نفر واجد شرایط رأی دادن در کشور هستند . رئیس ستاد انتخابات کشور با اعلام این خبر گفت: برای اخذ رای، حدود 55 میلیون شهروند در کل کشور حدود ۱۳۰ هزار صندوق اخذ رای پیش‌بینی شده است. با این مقدمه گزارشی می بینیم از حرف دل شما مردم؛ که اصلی ترین بازیگر صحنه انتخابات و تنها تعیین کننده سرنوشت کرسی های مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در روزه هفتم سفند ماه هستید. در این بخش از برنامه نگاهی داریم به برنامه های احزاب مختلف برای حل موضوع اشتغال در کشور.

 

طرح حزب (گروه ) شما برای حل مشکل اشتغال؟


عبدالحسین روح الامینی دبیر کل حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی: به بنگاههای کوچک بیشتر توجه شود تا بنگاه های بزرگ. او افزود: ممکن از برای چند شغل چند میلیارد سرمایه گذاری شود یا سرمایه گذاری کمتر لازم باشد. هرچقدر سرمایه گذاری تعداد اشتغال بیشتر ی فراهم کند و فراگیر تر باشد در سطوح روستاها،شهری و مرز نشینی و فارغ التحصیلان بهتر خواهد بود.

محمد رضا عارف رئیس شورای ائتلاف اصلاح طلبان: صنعت گردشگری می تواند در سال 200 هزار شغل ایجاد کند. بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات  بهتر می تواند پاسخگوی اشتغال باشد . بخش صنعت که اکنون با رکود روبروست اگر با  نقدینگی صنعت و رونق کسب و کار بهتر است که جذب سرمایه کنیم به اشتغال  کمک می کنیم.

 حداد عادل سخنگوی ائتلاف اصولگرایان: مشکل اشتغال با ایجاد شغل ایجاد می شود. شغل هم مستلزم سرمایه گذاری است، سرمایه گذاری بخش خصوصی. باید نقدینگی به جای اینکه در بانک ها برای سود بانکی بالا برود، در تولید سرمایه گذاری شود. اگر سرمایه مردم  به سمت سرمایه گذاری در تولید برنامه ریزی شود اشتغال زایی می شود و بیکاری کم می شود.

غلامحسین کرباسچی دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی : اشتغال یکی از فاکتورهای مهم اقتصادی است ولی با شعار حل نمی شود.  اشتغال باید درجریان یک اقتصاد فعال به صورت واقعی حل شود.

محمد رضا باهنر دبیر کل جبهه پیروان خط امام و رهبری:  مشکل اشتغال ما مسئله رکود است یعنی تقریبا خیلی از بنگاههای اقتصادی تولیدشان متوقف شده است که دلیل آن هم این است که بعضی بنگاهها ممکن است سرمایه در گردش نداشته باشند برخی کالا دارند مشتری ندارند. بعضی ها هم مشکل مواد اولیه دارند. باید کار در کشور رونق بگیرد چون در حال حاضر متاسفانه همه چیز  یخ زده است.

صادق خرازی رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان: هر استانی دارای یک سری  مزیت  های اشتغال است که بر اساس آن باید ساختار رقابتی تنظیم و تدوین شود.باید طرحی برون زا که بتوان از مشکلات بیرون آمد .


حسین قربانزاده دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی: سه راه برای حل مشکل اشتغال وجود دارد. راه اول این است که دسترسی آسان به وام بانکی از طریق رقابتی کردن نرخ سود امکان پذیر باشد برای همه کسانی که وارد حوزه تجارت و بنگاههای بزرگ و کوچک می شوند. دومین راه حذف مقررات دست و پاگیر  وزائدی که در حوزه اعطای مجوز های کسب و کار داریم. نکته سوم هم موضوع قاچاق است، مبارزه صحیح با قاچاق دو میلیون شغل ایجاد می کند.

مصطفی کواکبیان دبیر کل حزب مردم سالاری: نمایندگان مجلس نهم تصمیم گرفتند برنامه پنج ساله ششم را مجلس دهم تنظیم کند. طبیعتا یک طرح دراز مدت خواهیم داشت که در قالب برنامه خواهد بود، یک طرح میان مدت خواهیم داشت وطرح کوتاه داریم که به صورت ضربتی مهمترین مشکل مردم حل شود که کمیته اقتصادی حزب برای این طرح ها برنامه ریزی کرده است.

محمد نبی حبیبی دبیر کل حزب موتلفه اسلامی: نجات اقتصاد کشور از دولتی بودن و نفتی بودن یکی از راههاست.دوم این که بتوانیم سرمایه ایرانیان خارج از  کشور ، سرمایه های داخل را که به تولید نمی پردازند به سمت تولید سوق دهیم.

غلامعلی دهقان عضو شورای مرکزی حزب عدالت و توسعه: طبیعی است که این موضوع ( اشتغال) را باید در یک برنامه کلان کشور دید. اگر مجلس آینده برنامه ششم توسعه را که همه قرائن و شواهد نشان میدهد مجلس آینده متصدی و متکفل تصویب آن است، این برنامه اگر خوب طراحی شود، این قضیه هم به نظر من تا حد زیادی حل خواهد شد.

قدرت علی حشمتیان دبیر کل جمعیت مستقل ایران اسلامی: به نظر بنده هیچ کدام از دولت ها از اول انقلاب تا بحال در حل مسئله اشتغال موفق نبوده اند، علت هم این است که مجلس هماهنگ با دولت نداشته ایم. ما در زمانی بحث اشتغال را می توانیم حل کنیم که قوای سه گانه اعم از قوه مقننه، مجریه و قضائیه با تبعیت از مقام معظم رهبری به صورت بسیجی عمل کنند مثل دوران دفاع مقدس یک جهاد صورت بگیرد و همه با هم منسجم شوند و مشکل اشتغال را حل کنند.

علیرضا محجوب دبیر کل حزب خانه کارگر: مشکل اشتغال باید منظرش معلوم باشد . در حال چون در شرایط بحرانی و رکود هستیم، مشکل اشتغال برای دیپلمه ها و پایین تر از ان بسیار کوچک استف اما مشکل اشتغال برای فارغ التحصیلان دانشگاه بسیار بزرگ است،در آینده هم بسیار بزرگ تر خواهد شد. تا توقع پایین نیاید و دانشگاه رفته ها باید بدانند که تحصیل امر دیگری است و برای خودشان تحصیل کرده اند مشکل حل نمی شود. در محیط کار بیش از لیسانس کاربرد ندارد مگر برای کارهای تحقیقاتی و آزمایشگاهها و برای مراکز آموزشی.

در این دوره از انتخابات مجلس خبرگان رهبری  و مجلس شورای اسلامی 54 میلیون و 924 هزار نفر واجد شرایط رای دادن هستند. 130 هزار صندوق رای پیش بینی شده است.

 

دانلود


 

 

 

نظر شما