به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «فیلیپ هاموند» وزیر خارجه انگلستان درباره تصمیم کنفرانس مونیخ برای توقف عملیات نظامی گفت شرایط سوریه تنها با تغییر نظام سوریه و تغییر رفتار حامیان آن، بهتر خواهد شد.
وی که در کنفرانس مونیخ حضور دارد گفت آتش بس و رساندن کمکهای انسانی به سوریه از مسایل مورد نیاز است.
همچنین «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه نیز گفت با همکاری روسیه و آمریکا و سازمان ملل برای توقف جنگ در سوریه اقدام میکنند. وی تصریح کرد روسیه تلاش خود را برای ارسال کمکهای انساندوستانه به کار میگیرد.
البته روسیه تصریح کرد هیچ تعهدی برای پایان دادن به حملات هوایی خود در سوریه نمیدهد و آتشبس به هیچ عنوان شامل گروههای تروریستی از جمله داعش، جبهه النصره، و دیگر سازمانهای مرتبط با آنها که توسط شورای امنیت سازمان ملل به عنوان تروریست شناخته شدهاند، نمیشود. و به همین دلیل نیروهای هوایی روسیه به حملات خود علیه این سازمانهای تروریستی ادامه میدهند.
آتشبس شامل داعش و گروههای تروریستی نمیشود
وزیر خارجه روسیه گفت: حملات این کشور علیه تروریستهای داعش و النصره است چرا که آنها شامل آتش بس در سوریه نمیشوند و پایان جنگ در سوریه به معنای پایان اقدامات نظامی روسیه نیست.
وی ادامه داد: ارتش سوریه به پشتیبانی جنگندههای روسی موفق شد تا استان حلب را از سمت شرق از شورشیان و تروریستها پاکسازی کند.
لاوروف افزود سوریه تعهدات خود درباره محاصره را ماه گذشته انجام داد، اما معارضان با این اقدام مخالفت کردند و این مسأله باید محکوم شود.
دیپلمات ارشد روسیه همچنین درباره تشکیل کارگروه نظارت بر آتش بس سوریه گفت: صحبت از کارگروهی که شرایط آتشبس را تبیین کرده و بر اجرای آن نیز نظارت داشته باشد به عملیات نظامی در سوریه کمک بسیاری میکند و به اعتقاد من به طور موثر میتواند در حل بسیاری از مسائل و نیز از بین بردن بدفهمیها و سوءتفاهمات و سوءبرداشتها و سوءارتباط ها در سوریه و در مبارزات علیه تروریسم کمک شایانی داشته باشد. از همین رو ما این مسئله را یکی از نتایج مهم این نشست ارزیابی میکنیم.
وزیرخارجه روسیه در ادامه بار دیگر تأکید کرد: پیشنهادات روسیه به آمریکا در خصوص همکاری نظامی در سوریه همچنان به قوت خود باقی است.
جان کری وزیر خارجه آمریکا هم امروز جمعه خبر داد، یک گروه سازمان ملل به ریاست مشترک آمریکا و روسیه برای توقف جنگ تا یک هفته آینده در سوریه گفتوگو خواهند کرد.
توافق مونیخ درباره سوریه در آیندهای نزدیک اجرایی میشود
لاوروف در ادامه تصریح کرد: روسیه به دنبال اجرایی کردن توافق مونیخ درباره سوریه در آیندهای نزدیک است.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت که هرگونه عملیات نظامی زمینی احتمالی در سوریه علیه داعش تنها به افزایش تنشها در منطقه دامن خواهد زد و به صلاح هیچ کشوری نیست.
بنا بر گزارش خبرگزاری «تاس» روسیه، یک کارگروه با تمرکز بر مسئله کمکهای بشردوستانه فعالیت خود را از تاریخ 12 فوریه (امروز جمعه) آغاز خواهد کرد و نشستهای این گروه در فواصل معین تشکیل خواهد شد و قرار بر این شده تا هیچ تبعیضی در این رابطه میان طرفین درگیر در سوریه وجود نداشته باشد.
لاوروف در ادامه اظهاراتش پس از نشست مونیخ گفت که آمریکا نیز در انتقال کمکهای بشردوستانه به کشور سوریه از طریق هوایی به روسیه ملحق خواهد شد و توافق خاصی در این زمینه صورت گرفته است.
وی افزود: همانطور که در اسناد توافق شده امروز آمده است، همکاری با دولت سوریه و دیگر گروههای معارض که با ما در تماس هستند، ادامه خواهد داشت و ما امیدواریم که آمریکا، کشورهای منطقه و دیگر مشارکتکنندگان در گروه حمایت سوریه از نفوذ خود بر گروههای مربوطه از میان معارضان سوری استفاده کرده و آنها را به همکاری کامل با سازمان ملل وادارند.
وزیر امورخارجه روسیه ادامه داد: تصمیم مشترک ما برای کاستن از درد و رنج مردم سوریه است و ما امیدواریم که این امر محقق گردد. این مسئله از اهمیت بسیاری برخوردار است چرا که برخی از رویدادهای اخیر با موضوع رفع مشکلات انسانی در سوریه صرفا بر موضوع پناهجویان متمرکز شده بود و شامل حال شمار بسیار زیادی از آوارگان در داخل سوریه نمیشد. بنا براین، ما دلایل محکمی داریم تا امیدوار باشیم که امروز کار مثبتی صورت گرفته است و نتایج عملی مهمی را به ارمغان خواهد آورد.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در ادامه گفت: ما همچنین آمادگی آمریکا برای ملحق شدن به عملیات در ارسال کمکهای بشردوستانه در منطقه دیرالزور را میستاییم و موافقت کردیم که این کمکها در دیگر مناطق نیز در صورتی که شرایط به ما اجازه دهد، ارائه گردد.
عدم حضور کردها در مذاکرات سوری-سوری غیرقابل قبول است
لاوروف همچنین نظرش در خصوص آتشبس و توقف درگیریها در سوریه را ابراز داشت و گفت که فشار برای مذاکرات با مقامات حاکم در دمشق، در حالی که تنها بخشی از اپوزیسیون و معارضان سوری طرف مذاکره با دولت باشند و بخش بزرگی از آنها را نادیده بگیریم، غیر ممکن است.
وی پس از مذاکرات در نشست گروه حمایت از سوریه در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: «برخی ترجیح میدهند فراموش کنند که انتقال قدرت باید بر اساس توافق دولت با بخش بزرگی از اپوزیسیون باشد. برخی بر این باورند که دعوت هیئتی از نمایندگان که نمایندگی بخشی از نیروهای خارجی معارض سوری را دارد، کافی است و از بقیه تحت عنوان «مشاور» یاد میکنند. این اقدامات راه به جایی نخواهد برد و نتیجه بخش نخواهد بود.»
وی در ادامه تأکید کرد: «اصل کلی برای دستیابی به راهحلی پایدار در خصوص بحران سوریه بر این اساس است که انتقال قدرت بر طبق توافقی دو جانبه میان دولت و گستره وسیعی از نیروهای معارض، صورت پذیرد.»
بنا به گفته این دیپلمات بلندپایه روسی، توافقات حاصله «باید به صورت یکپارچه و بدون قاپیدن چنین شروطی تحت عنوان «انتقالی و موقت» اجرایی شود.»
انتهای پیام/
![](http://www.farsnews.com/shares/img/short-url-icon.png)