شناسهٔ خبر: 10988194 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

سخنگوی ائتلاف اصولگرایان:

افرادی که در لیست اصولگرایان هستند در فهرستهای مشخص سیاسی دیگر نباشند

خبرگزاری شبستان: حدادعادل با اشاره به اینکه لیست اصولگرایان بعد از ۹ جلسه در اختیار اصحاب رسانه قرار گرفت، گفت: افرادی که در لیست اصولگرایان هستند در فهرستهای مشخص سیاسی دیگر نباشند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان، غلامعلی حداد عادل، سخنگوی ائتلاف اصولگرایان با حضور در خبرگزاری تسنیم در جمع اصحاب رسانه در مورد روند انتخاب لیست سی نفره اصولگرایان گفت: پس از 9 جلسه لیست نهایی سی نفره در اختیار اصحاب رسانه قرار گرفت و در مرحله اول تهیه فهرست یک لیست 190 نفره داشتیم که پس از بررسی ها به 128 نفر و پس از رای گیریهای دیگر به لیست 54 نفره و در نهایت به 45 نفر و در آخر نیز به 30 نفر رسیدیم.

حداد عادل اظهار کرد: شورای ائتلاف اصولگرایان با عضویت 22 نفر در 9 جلسه به لیست مذکور رسید امیدواریم در 7 اسفند ملت ایران با حضور پرشور در یک انتخابات سالم جلوه دیگر از مردمسالاری دینی را در جمهوری اسلامی در مقابل چشم جهانیان به نمایش گذارند و از سوی دیگر با حضور حداکثری قدرت انتخاب، بصیرت و آگاهی خود را نشان دهند.

وی اظهار کرد: صلاحیت، کارآمدی، تخصص، مسئولیت، تجربه و نوآوری معیار انتخاب لیست سی نفره بوده است.

حداد عادل اظهار کرد: در لیست سی نفره 9 نفر گرایش عمومی و عدم عضویت در تشکل خاص، 7 نفر پایداری، 6 نفر جبهه پیروان، 6 نفر ایثارگران و 2 نفر دیگر گرایشهای دیگر هستند.

حداد عادل با بیان اینکه تمایل شورای ائتلاف اصولگرایان این است که افرادی که در این لیست حضور دارند مشخصاً در فهرستهای سیاسی دیگر نباشند، تصریح کرد: کارگروهی که برای انتخاب لیست نهایی انتخاب شد هیچگاه بنا نداشته است به احزاب و تشکل خاصی سهمیه بدهد و این تصمیم قبلاً پیش بینی نشده است و نتیجه جلسات شورا ارایه لیست نهایی است.

وی گفت: شعار اصولگرایان در انتخابات معیشت، امنیت و پیشرفت است. ما تصور می کنیم این سه مفهوم ظرفیت این را دارد که مقاصد ما را در مجلس دهم دربر بگیرند.

وی ادامه داد: اگر بخواهید برخی خصوصیات این فهرست را بگوییم باید بگوییم که در این فهرست 12 نفر متخصص اقتصاد، 6 نفر در حوزه اجتماعی، 10 نفر حوزه فرهنگی و عده ای هم در حوزه های علمی و فناوری دفاعی و بعضاً در حوزه‌های مشترک هستند یعنی کسی ممکن است هم در حوزه فناوری و هم در حوزه اقتصاد مشترک باشد.

وی در مورد تحصیلات فهرست اصولگرایان گفت: 25 نفر درجه دکترای تخصصی، 5 نفر بقیه کارشناسی ارشد یا تحصیلات حوزوی هستند، 4 نفر روحانی و 6 نفر خانم در این لیست حضور دارند و 12 نفر از این فهرست جدید هستند یعنی سابقه نمایندگی نداشتند.

وی ادامه داد: رده بندی سنی این فهرست 4 نفر از 30 نفر 30 تا 40 سال هستند و 4 نفر 40 تا 50 سال و 12 نفر 50 تا 60 سال، 8 نفر 60 تا 70 سال و 2 نفر بالاتر از 70 سال و به طور میانگین سنی لیست اصولگرایان 6/54 سال است. در این فهرست تعداد قابل توجهی از افراد بر تخصص اقتصاد تکیه دارند.

حداد عادل افزود: 15 نفر از این فهرست در سمت مدیریت ارشد در نظام جمهوری اسلامی تا ریاست قوه، معاون رییس جمهور، وزیر، عضو هیئت رییسه مجلس بوده‌اند. همچنین 9 نفر از این فهرست گرایش عمومی داشته و به هیچ تشکل خاصی عضویت ندارند.

وی اظهار کرد: کسانی که نامشان در فهرست نیامده است بهای جریان اصولگرایان برای رسیدن به وحدت هستند پیام ما به نامزدهای اصولگرایی که نامشان در فهرست نیامده این است که با انصراف خود به رای اوری این لیست کمک کنند.

وی در مورد تلاشهایی که برخی جریانات برای ایجاد خدشه به روند وحدت اصولگرایان انجام می دهند گفت: تا قبل از حصول وحدت تخریبها در جهت تفرقه بود و بعد از وحدت نیز این تخریبها به شکل دیگری ادامه یافت.

حداد عادل ادامه داد: ما از تمام اصولگرایان از جمله لاریجانی دعوت کردیم که در این ائتلاف حضور داشته باشند نبود لاریجانی به معنای رد و نفی نمایندگانی که به ایشان رای دارند نیست چرا که در فهرست موجود نیز افرادی از نمایندگان هستند که عضو فراکسیون رهروان ولایت هستند و به ریاست مجلس آقای لاریجانی گرایش دارند.

حداد ادامه داد: درباره چینش نامزدها و سرلیستی کارگروه تبلیغات تصیمم می گیرد و سرلیست با بقیه لیست فرقی ندارد و همه افراد لیست یکسان هستند.

وی گفت: انتخابات فرصتی مناسب است که رقابت جناحها ظاهر آن را نشان می دهد اما باطن آن احساس هویت سیاسی در بین یک ملت است احساس استقلال حاکمیت ملی و استمرار اراده ملی در بین ملتی است که نتیجه آن به مراتب از پیروزی یا شکست یک جناح بر جناح دیگر مهمتر است.

وی گفت: اصولگرایان برای مجلس دهم یک برنامه مفصل در فصلهای مختلف تنظیم کرده اند که فصل اول آن اقتصادی و معیشتی است.

وی در مورد اظهارنظر برخی از افراد دولت در مورد اینکه مجلس آینده تمایل به چه حزب یا گروهی داشته باشد گفت: بنای اصولگرایان تضعیف دولت نیست بلکه همدلی و همزبانی برای پیشبرد کار کشور است اما این مساله مانع از نقد مشفقانه دولت نخواهد شد و اگر در جایی دیده شود که اشکالی وجود دارد و به کشور ضربه می زند اصولگرایی ما ایجاد می کند که مجلس نقش خود را به عنوان قوه مستقل ایفا کند.

وی ادامه داد: اظهارتمایل به اینکه دوست داریم مجلس اینده چنین و چنان باشد قابل درک است اما تصور ما این است که مردم مجلسی را مستقل باشد و نظارت کند را از مجلسی که دنباله رو دولت باشد بیشتر می پسندد.

وی گفت: تجربه ما در 4 دهه گذشته بعد از انقلاب نشان می دهد که هر دولتی دوست دارد مجلس را در اختیار داشته باشد تا وقتی لایحه ای به مجلس عرضه می شود آن لایحه را همانگونه که خود دولت خواسته است به تصویب برساند اما عملا ثابت شده است هر چه مجلس مستقل تر باشد هم به نفع دولت و هم به نفع کشور است.

حداد عادل ضمن ابراز امیدواری از اینکه مجلس اینده مجلسی مقتدر و بااقتدار باشد تا حاکمیت ملت را در همکاری دولت و نقد ان نشان دهد گفت: مخاطب ما در انتخابات همان کسانی هستند که در دوره های قبل نیز به اصولگرایان رای داده اند و در یک کلمه اگر بخواهیم به طور مشخص سخن بگوییم باید گفت که با توجه به حوادثی که در کشور اتفاق افتاد مخاطب ما همان مردمی هستند که 9 دی به میدان آمده اند چرا که مدافع ارزشهایی هستیم که مردم آنها را در آن روز مطالبه کرده اند.

وی در مورد فهرست های دیگر در اصولگرایان اظهار کرد: اگر فهرست های دیگری برای اصولگرایان تهیه شود ما نه مخالف ان هستیم و نه اختیار آن را داریم که از آن جلوگیری کنیم ممکن است عده ای دیگر با معیارهای متفاوت فهرستهایی از جریانات دیگر را عرضه کنند اما در نهایت این مردم هستند که تصمیم می گیرند ما به صورت اثباتی و ایجابی در جهت معرفی فهرست اصولگرایان و نه در نفی دیگران گام برمی داریم.

وی در مورد برنامه اصولگرایان برای رفع رکود و اشتغال در کشور گفت: همچنان که در شعار ما مشخص بود معیشت بر همه امور مقدم است در مجلس نهم نیز تلاش کردیم با تصویب طرح ها و لوایح به بهبود وضع اقتصادی تولید و رفع موانع تولید بهبود کسب و کار و خروج از رکود و تورم کمک کنیم.

وی ادامه داد: اصولگرایان در مجلس دهم برنامه ای دارند که شامل فصلهای مختلف است که فصل اول آن مربوط به مسایل اقتصادی و معیشتی است از جمله تورم، اشتغال، حمایت از تولید، معیشت روستاییان و مرزنشینان، صنعت، انرژی، آب، کارفرینی و ... است.

وی در مورد تعدد فهرستهای انتخاباتی اظهار کرد: فهرستهای انتخاباتی دو نوع هستند یک نوع به جریان سیاسی مشخص تعلق دارند و نظر شورای ائتلاف این نیست که افرادی که در فهرست سی نفره فعلی هستند در آن فهرست نیز باشند اما همیشه در انتخابات شاهد انواع فهرست ها از سوی انجمن های شغلی و صنفی و تشکلهای غیر سیاسی بوده‌ایم که ممکن است این افراد تمایل نشان دهند و افرادی را از صنف خود اعلام کنند نظارت بر این نوع فهرست در اختیار ما نیست اما تمایل شورای ائتلاف این است که افرادی که در این فهرست هستند در فهرستهای مشخص دیگر نباشند.

وی در مورد ریزش نامزدهای اصلاح طلبان گفت: خود اطلاح طلبان اعلام کردند که به اندازه کافی نامزد برای ارایه لیست دارند شما نگران نباشید.

وی در مورد نام سرلیست اصولگرایان هم گفت: این موضوع انقدر مهم نیست و فرقی میان سرلیست و بقیه افراد وجود ندارد و تقاضای ما از مردم این است که به تمام سی نفر رای دهند.

وی در مورد اینکه برخی اصولگرایان از ارایه لیست موردنظر ناراضی هستند گفت: هر زمان که شما بخواهید از میان 190 نفر به فهرست سی نفر برسید طبعاً عده ای در فهرست قرار نخواهند گرفت و از این امر ناراضی هستند و این موضوع طبیعی است.

وی در مورد وحدت اصولگرایان در مراکز استان‌ها گفت: ما از تمام اصولگرایان در فضای کشور خواستیم با سازوکار و مناسب با وضعیت فعلی خود سعی کنند به وحدت برسند در بسیاری از استانها این وحدت حاصل شده است اما در برخی شهرستانها احتیاج به همفکری دارد و در صورتی که به وحدت نرسند مشکل را با حکمیت حل می کنیم. و در نهایت اعتقاد داریم وحدت اصولگرایان در تهران تاثیر مثبتی داشته و منجر به وحدت در شهرستانها شده است و اگر موضوع وحدت با حاکمیت حل نشود ممکن است از مرکز یعنی شورا ائتلاف برای حکمیت نهایی اقدام کنیم.

 

نظر شما