همه پرسی خروج انگلستان از اتحادیه اروپا قرار است اواخر سال میلادی ۲۰۱۷ برگزار شود و کامرون پیشتر هشدار داده بود که اگر اتحادیه با اصلاحات ساختاری مورد نظر دولت لندن موافقت نکند، وی نیز قادر نخواهد بود مانع از تلاش هم حزبیهای بهانه جوی خود برای ترغیب مردم به خروج از اتحادیه شود. در همین حال پس از افشای محتویات بسته ارائه شده از سوی تاسک، حزب محافظه کار کامرون را به عقب نشینی از تعهدات خود محکوم کرده و نتیجه را مغایر با وعدههای نخست وزیر میبیند بویژه آن که ظاهرا پیشنهادهای اتحادیه اروپا به کاهش شمار مهاجرانی که روانه انگلستان هستند، منجر نخواهد شد.
یکی از موارد موجود در این بسته پیشنهادی، برنامه توقف اضطراری مزایای رفاهی در نظر گرفته شده برای مهاجران ساکن انگلستان است. طبق خواسته انگلستان مهاجران از بدو ورود تا مدت چهار سال حق برخورداری از مزایای رفاهی را نداشتند حال آن که به موجب طرح تاسک، مهاجران در بدو ورود حق مطالبه مزایا را ندارند اما این محرومیت بتدریج و بسته به طول مدت اقامت آنها در انگلستان رفع خواهد شد. از سوی دیگر هم حزبیهای کامرون مخالف اقدام مهاجران به ارسال مزایای رفاهی برای کودکانی هستند که به هر دلیلی موفق به مهاجرت به انگلستان نشدهاند. با این حال اتحادیه اروپا در برابر این خواسته حزب محافظه کار ایستادگی کرده و تنها با کاهش مزایای رفاهی برای والدین مهاجر موافقت کرد.
البته طرح تاسک، به انگلستان این امکان را میدهد که پناهجویان تازه وارد را به ظن تروریست یا مجرم بودن از کشور اخراج کند. از سوی دیگر، اروپا دیگر اصراری بر ادغام هر چه بیشتر انگلستان در ساختار اتحادیه ندارد و قوانین خود را بر دولت لندن تحمیل نخواهد کرد. با این حال، وزرای کابینه نخستوزیری انگلیس میگویند که توافق حاصل شده بین کامرون و تاسک امنیت مرزهای انگلیس را تامین نکرده و آنطور که مردم انتظار دارند موجب کاهش موج مهاجرت نمیشود.
در همین حال، باراک اوباما رئیسجمهور آمریکا در تماسی تلفنی با دیوید کامرون، با وارد شدن به بحث داغ عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا به کامرون گفت که منفعت لندن در ماندن در بلوک سیاسی ـ اقتصادی مذکور است.