کحلکی-وزرای کابینه انگلیس، نخست وزیر این کشور را به عقب نشینی از گفتههای پیشین خود که بوی واگرایی از اتحادیه اروپا را میداد، متهم میکنند؛ کامرون پیشتر با ادعای عواقب حضور مهاجران در این کشور، گفته بود که اتحادیه باید ورود مهاجران را کنترل نماید و اگر اصلاحات ساختاری مورد نظر دولت لندن محقق نشوند، او قادر نخواهد بود تا مانع از تلاش هم حزبیهای بهانه جوی خود برای ترغیب مردم به واگرایی و خروج از اتحادیه شود.
به گزارش دیلی تلگراف، «دیوید کامرون» نخست وزیر انگلستان پس از مذاکرات فشرده با «دونالد تاسک» رئیس شورای اروپا و دریافت بسته پیشنهادی از سوی وی که راهگشای تداوم حضور بریتانیا در اتحادیه اروپا خواهد بود، ماموریت دشواری را برای قانع کردن هم حزبیهای محافظه کار خود بر عهده دارد. ناگفته نماند که همه پرسی خروج انگلستان از اتحادیه اروپا، قرار است اواخر سال میلادی ۲۰۱۷ برگزار شود که کامرون به سران اروپایی هشدار داده بود که مراقب باشند تا با فراهم کردن موجبات خروج انگلیس از اتحادیه، زمینه تضعیف آن را فراهم نکنند.
اگر چه اصل نظم دهنده در سازمانهای بینالمللی امروزی حضور حد اکثری کشورها و هم افزایی آنان است، اما همواره این خطر آنان را تهدید میکند که همانند «جامعه ملل»، خروج کشورهای تاثیر گذار از آن ها، موجب شود تا نهایتاً از هم بپاشند. پس از افشای محتویات بسته ارائه شده از سوی تاسک، حزب محافظه کار «توری» کامرون را به عقب نشینی از تعهدات خود محکوم کرده و نتیجه را مغایر با وعدههای آقای نخست وزیر میبیند به ویژه آن که ظاهرا پیشنهادات اتحادیه اروپا به کاهش شمار مهاجرینی که روانه انگلستان هستند، منجر نخواهد شد.
بسته پیشنهادی تاسک برای ترغیب انگلستان به ادامه حضور در اتحادیه اروپا شامل برنامه توقف اضطراری مزایای رفاهی در نظر گرفته شده برای مهاجرین ساکن انگلستان است البته نه با شروطی که لندن تعیین کرده بود به این معنا که طبق خواسته انگلستان مهاجرین از بدو ورود تا مدت چهار سال حق برخورداری از مزایای رفاهی را نداشتند حال آن که به موجب طرح تاسک، مهاجرین در بدو ورود حق مطالبه مزایا را ندارند اما این محرومیت به تدریج و بسته به طول مدت اقامت آنها در انگلستان رفع خواهد شد.
البته طرح تاسک، به انگلستان این امکان را میدهد که پناهجویان تازه وارد را به ظن تروریست یا مجرم بودن از کشور اخراج کند.
اتحادیه اروپا چگونه شکل گرفت؟
اتحادیه اروپا یک اتحادیه اقتصادی-سیاسی است که اکنون از همگرایی ۲۸ کشور اروپایی تشکیل شدهاست. منشاء اتحادیه اروپا به جامعه زغال و فولاد و جامعه اقتصادی اروپا باز میگردد که ایده آن را ژان مونه ارائه کرد؛ مونه پیشنهاد کرد برای این که کشورهای جنگ طلب اروپایی که باعث شده بودند تا اروپا و جهان در آتش جنگهای جهانی بسوزد مهار شوند، این کشورها حول محور مواد اولیه ادوات نظامی یعنی زغال و فولاد، با یکدیگر همگرا شوند؛ این ایده با همراهی رابرت شومان وزیر امور خارجه فرانسه با تشکیل جامعه زغال و فولاد و به دنبال آن جامعه اقتصادی اروپا سرانجام گرفت. البته بعدها جامعه اقتصادی اروپا به اتحادیه اروپا تبدیل شد. همگرایی حداکثری، اصل مهم این اتحادیه است که با به خطر افتادن آن، بقای اتحادیه، اقتصاد و امنیت در اروپا به خطر خواهد افتاد.
دردسرهای «کامرون» برای دفاع از بسته پیشنهادی اتحادیه اروپا
واگرایی در همگرایی
صاحبخبر -