شناسهٔ خبر: 10595896 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

در همايش استانداران، فرمانداران، معاونان و مديران كل سياسي و انتخابات

روحاني: بی‌طرفیم اما می‌خواهیم معتدلين به مجلس بروند!

هر چقدر كه به انتخابات هفتم اسفند نزديك‌تر مي‌شويم، رنگ و بوي مواضع مسئولان نيز انتخاباتي مي‌شود و در اين ميان بهره‌برداري از برجام به رغم ادعاهاي رسمي نيز پررنگ‌تر جلوه مي‌كند!

صاحب‌خبر -
هر چقدر كه به انتخابات هفتم اسفند نزديك‌تر مي‌شويم، رنگ و بوي مواضع مسئولان نيز انتخاباتي مي‌شود و در اين ميان بهره‌برداري از برجام به رغم ادعاهاي رسمي نيز پررنگ‌تر جلوه مي‌كند! دولت يازدهم كه با شعار «اعتدال» در رقابت‌هاي انتخاباتي سال 92 پاي به عرصه حيات سياسي كشور گذاشت، در طول دو سال‌و‌اندي از عمر خود همواره اعتدال را به عنوان يك مشي سياسي تبليغ و ترويج كرده است و اكنون رئيس‌جمهور آرزو مي‌كند مجلس آينده از آن معتدلين باشد! اتخاذ اين موضع از بالاترين مقام اجرايي كشور كه بايد با حفظ بي‌طرفي، امانتدار مردم باشد و انتخابات را برگزار كند، شائبه مهندسي آرا را در اذهان متبادر مي‌كند، هر چند او بارها و بارها بر بي‌طرفي در انتخابات تأكيد كند. دكتر روحاني اين آرزو را روز پنج‌شنبه در همايش استانداران، معاونان و مديران كل سياسي و انتخابات و فرمانداران سراسر كشور بر زبان آورد و جالب اينكه سايت رسمي رياست جمهوري اين جمله از متن سخنان روحاني را حذف و روي خروجي خود قرار نداد!

   دولت طرفدار جناح خاصي نيست اما
رئيس‌جمهور تأكيد كرد كه دولت طرفدار جناح و حزب و كانديداي خاصي نيست و بايد بهترين‌ها به مجلس بروند اما دلمان مي‌خواهد معتدلين به مجلس بروند و اين آرزوي ماست! وي گفت: بايد در اين انتخابات، بي‌طرفي، عدم مداخله، اجراي مر قانون، امنيت كامل، رقابتي سالم و همانطور كه مقام معظم رهبري فرمودند انتخاباتي پرشور و با نشاط به نمايش گذاشته شود. رئيس‌جمهور با تأكيد بر اينكه بايد بگذاريم خانه ملت آينه ملت باشد، اظهارداشت: مجلس خانه ملت است نه خانه يك جناح و دولت طرفدار جناح و حزب و كانديداي خاصي نيست و با اين وضعيت جهاني، بايد بهترين‌ها به مجلس بروند. رئيس‌جمهور در ادامه افزود: اين روزها زمان بررسي صلاحيت كانديداهاي انتخابات است، البته بايد همه كانديداها به دين و آيين خود متعهد و ملتزم به قانون اساسي و ولايت فقيه باشند اما آيا همه التزام آنان بايد به همين مسائل باشد، پس محيط زيست، صنعت، توسعه، رفع ركود، بيكاري و رونق اقتصادي چه مي‌شود؟
روحاني با طرح اين سؤال كه چرا آدرس غلط به مردم مي‌دهيم و فقط التزام به دو اصل را ملاك قرار مي‌دهيم، خاطرنشان كرد: ميزان الحراره‌هاي انتخاباتي بايد درست كار كند. در شرايط امروز منطقه، سياست پيچيده جهاني و معضلات پيچيده پيش روي كشور كه اداره امور را سخت‌تر از هميشه كرده است، ما بايد بهترين‌ها را به مجلس شوراي اسلامي بفرستيم. وي گفت: ما هم به تبعيت از مقام معظم رهبري تأكيد داريم كه در بررسي صلاحيت‌ها بايد مر قانون ملاك عمل باشد و نه مر سليقه. رئيس‌جمهور ادامه داد: قانون اساسي براي يهوديان، زرتشتيان و آشوريان و ارمني‌هاي كشورمان كه جمعيت قائل توجهي هم ندارند، حق برخورداري از نماينده قابل شده كه اين هم خيلي خوب است، اما اكنون آيا ما بايد يك جناحي در كشور را كه جمعيت خود و هوادارانش به چيزي حدود 10 ميليون نفر مي‌رسد، ناديده بگيريم؟ آيا بايد قانون اساسي را اينگونه تفسير و اجرا كنيم؟
 
  معيار در همه مراحل انتخابات
بايد قانون باشد
دكتر روحاني اظهار داشت: مجلس شوراي اسلامي، نامش خانه ملت است نه خانه يك جناح، بگذاريم خانه ملت آينه واقعي ملت باشد و متعلق به همه مردم، البته كه در اين ميان جناح‌ها و احزاب مختلف بايد بهترين‌ها را به مردم معرفي كنند و بايد بر امر انتخابات هم نظارت بشود، اما معيار در همه اين مراحل بايد فقط قانون باشد. رئيس‌جمهور تأكيد كرد: نكته مهم بعدي آن است كه بايد بدانيم اداره كشور متعلق و در اختيار مردم است، صاحب و ولي‌نعمت كشور و ما مردم هستند و هيچ مقامي در اين كشور بدون رأي مستقيم و غيرمستقيم مردم مشروعيت ندارد. اگر اين مهم را قبول داريم كه البته هم همه قبول دارند و تصريح قانون اساسي نيز به اين است، پس بايد بدانيم كار بسيار بزرگي پيش رو داريم.
دكتر روحاني با بيان اينكه مهم‌ترين و بزرگ‌ترين كاركرد دولت يازدهم در عرصه سياست داخلي در انتخابات هفتم اسفند، به نمايش درخواهد آمد، تصريح كرد: همه بايد دست به دست هم دهيم تا انتخاباتي پرشور برگزار شود و مردم نااميد نشوند. بگذاريم همه مردم پاي صندوق‌هاي رأي بيايند.
رئيس‌جمهوري با اشاره به اينكه اگر قرار است يك جناح در انتخابات حضور داشته باشد و يك جناح نه، ديگر به چه دليل انتخابات برگزار مي‌كنيم؟ خاطر نشان كرد: همه بايد براي ايجاد فضايي رقابتي و اميدآفرين تلاش كنيم تا شاهد حضور حداكثري در انتخابات باشيم چراكه اين كشور متعلق به همه است و همه بخش‌ها، گروه‌ها و جناح‌ها بايد بتوانند نمايندگان خودشان را در خانه ملت داشته باشند.
 
  نظارت در همه جاي دنيا پيش‌بيني شده است
دكتر روحاني تأكيد كرد: احراز صلاحيت واقعي، متعلق به مردم است و اين ملت بزرگ است كه پاي صندوق رأي آن كسي را كه بهتر و اصلح است، برمي‌گزيند، البته در همه جاي دنيا سيستم‌هاي نظارتي و فيلترهايي وجود دارد كه بيشتر در ساختار خود احزاب آن كشورها تعبيه شده و احزاب براي حيثيت خودشان و اقبال عمومي كشور، سعي مي‌كنند بهترين‌ها را در معرض انتخاب مردم قرار داده و به نهادهاي تصميم‌گيري و اداره كشورهايشان بفرستند. وي با اشاره به اينكه وظايف و اختيارات بخش‌هاي اجرايي و نظارتي در انتخابات در قانون اساسي و قوانين موضوعه مشخص شده است، افزود: گاهي اين مرزها به هم خيلي نزديك شده و گاهي نيز مخلوط مي‌شوند، لذا بايد خيلي دقت كنيم. به نظرم بهترين راه، گفت‌وگو، مذاكره و مشورت است و از وزراي كشور و اطلاعات خواسته‌ام به طور كامل با شوراي نگهبان همكاري و تعامل كنند و رايزني‌هاي خودمان را استمرار مي‌دهيم.

   قرار نيست دين خود را براي نماينده شدن ديگران بفروشيم
رئيس‌جمهور با اشاره به اينكه به معاون اول خود نيز مأموريت داده است در اين زمينه رايزني كند، اظهار داشت: اميدوارم همانطور كه هميشه با خردورزي و ايمان به خدا كارها را به پيش برده‌ايم از اين عرصه نيز با موفقيت عبور كنيم. قرار نيست ما دين خودمان را براي نماينده شدن ديگران بفروشيم. ما مي‌خواهيم اخلاق اسلامي در همه عرصه‌ها حاكم باشد و كسي ديگران را تخريب نكرده و آبروي كسي را نريزد.
دكتر روحاني تصريح كرد: دولت به طور قانوني و طبيعي در انتخابات بي‌طرف است و تلاش خود را متمركز و وقف اجراي قانون اساسي و قوانين موضوعه مي‌كند و مصراً از همه همكاران دولت مي‌خواهم تلاش خود را براي عدم مداخله و موفقيت در اين آزمايش الهي به‌كار بگيرند و اجراي مر قانون اساسي را سرلوحه خود قرار دهند تا انتخاباتي سالم، رقابتي، پرشور و بانشاط در امنيت كامل برگزار كنيم. روحاني در ابتداي سخنان خود با تبريك ايام پرشكوه پيروزي ملت عزيز ايران در پرونده پيچيده هسته‌اي و دستيابي به حقوق ملت بزرگ اين سرزمين پس از فراز و نشيب 12 ساله و مذاكرات نفسگير30 ماهه گفت: بايد از فضاي به‌وجود آمده، به نحو شايسته‌اي بهره‌برداري شود. موفقيت ملت ايران در اين پرونده، يكي از بزرگ‌ترين موفقيت‌هاي نه تنها ايران اسلامي بلكه همه كشورهاي در حال توسعه در برابر قدرت‌هاي بزرگ بود. رئيس‌جمهوري تأكيد كرد: با لغو قطعنامه‌هاي ضدايراني، ما تقريباً بدون استثنا به همه اهداف اصلي در مذاكرات هسته‌اي دست يافتيم.

  3 بار تا دستور قطع مذاكره نيز پيش رفتيم
رئيس‌جمهور با اشاره به دستاوردهاي بزرگ در برنامه جامع اقدام مشترك همچون ادامه غني‌سازي، تحقيق و توسعه، تعطيل نشدن مراكز غني‌سازي فردو، تكميل رآكتور آب سنگين اراك به صورت مدرن‌تر و تبادل مواد هسته‌اي در بازار بين‌المللي، تصريح كرد: امروز بعد از 30‌ماه مذاكراتي بسيار سخت و پرمسئوليت كه حتي سه بار تا دستور قطع مذاكره نيز پيش رفتيم، اين مذاكرات به نتيجه رسيد و بي‌ترديد دعا و حمايت مردم، لطف پروردگار و هدايت‌ها و حمايت‌هاي مقام معظم رهبري از پايه‌هاي اصلي موفقيت و پيروزي بود.
دكتر روحاني با بيان اينكه بايد همه دست به دست هم دهيم تا ماشين موفقيت در مسير درست و مناسب قرار گيرد، گفت: اگر در اين 30 ماه مذاكره، آرامش اقتصادي به هم مي‌خورد، حتي اندكي ناامني در كشور بروز مي‌كرد، مردم به طور گسترده در مراسم 22 بهمن يا عاشورا شركت نمي‌كردند يا مسئولان در استان‌ها با استقبال مردمي مواجه نمي‌شدند، در اين مذاكرات موفق نمي‌شديم.
رئيس‌جمهوري با تأكيد بر اينكه همه آحاد جامعه در اين كار بزرگ ملي شريك بودند، گفت: بسيار مهم است كه وقتي فردي در صف مقدم اقدام مي‌كند، چگونه حمايت شود. نمي‌توان در ميدان مسابقه در كنار ميدان بايستيم و به جاي حمايت از تيم ملي، از برخي نكات ايراد بگيريم. دكتر روحاني دستاورد توافق هسته‌اي را نه متعلق به حزب و جناحي خاص بلكه متعلق به همه ملت دانست و اظهار داشت: اين نعمتي بزرگ از جانب خدا براي مردم عزيز ماست و همه بايد آگاه باشيم كه همانطور كه كم‌فروشي حرام است، كم نشان دادن نعمت نيز حرام و موجب زائل شدن نعمت خواهد بود.