شناسهٔ خبر: 10594502 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه هدف‌واقتصاد | لینک خبر

جوايز صادراتي را فراموش کنيد

صاحب‌خبر -

معاون وزير صنعت، معدن و تجارت و رئيس‌کل سازمان توسعه تجارت ايران گفت: جوايز صادراتي را فراموش کنيد زيرا ديگر جوايز صادراتي نخواهيم داشت و اهداي اين جوايز منتفي شده است.

به گزارش ايسنا ، ولي‌الله افخمي راد در جلسه کارگروه توسعه صادرات غير‌نفتي سيستان و بلوچستان در استانداري اين استان با بيان مطلب بالا اظهار کرد: بهتر است دولت بجاي اهداي جوايز صادراتي، زيرساخت‌ها را به‌گونه‌اي فراهم کند تا هزينه‌هاي صادرکنندگان کاهش يابد.

وي در ادامه با انتقاد از شرايط نامناسب گذرگاه مرزي ايران و پاکستان در مرز ميرجاوه که براي تجارت کوله باري ايجاد شده، گفت: «کوله وري (تجارت کوله باري) کرامت انساني را زير سؤال مي‌برد، دلگير مي‌شوم که هم‌وطن ما يا يک برادر پاکستاني يک بار 60، 70 کيلويي را حمل مي کند، اين منظر زيبايي ندارد.»

معاون وزير صنعت با تذکر به مسئولان استان درباره شرايط اين معبر، يادآور شد: اگر به لحاظ مسائل امنيتي و بيکاري مجبور به اجراي طرح کوله وري در مرز هستيم، بايد شرايط مناسبي براي اجرا ايجاد کنيم.

افخمي راد افزود: حرکت به‌هم‌پيوسته انسان‌ها در معبر مرزي سبب انتشار و توليد گردوخاک مي‌شود که اين امر براي سلامت هم‌وطنان ما و برادران پاکستاني مضر است، مسئولان استان هر چه سريع‌تر اين معبر را آسفالت يا بتن‌ريزي کنند.

وي ادامه داد: در روند اجرا طرح کوله وري به جاي اينکه هم‌وطنمان هفت يا هشت کارتن نارنگي را بر روي کول خود بگذارد و حمل کند، از گاري استفاده شود تا کمترين آسيب به او برسد، در اين رابطه اگر قرار است کاري انجام شود بايد درستش انجام شود تا اين‌قدر دچار مشکل نباشيم.

رئيس‌کل سازمان توسعه تجارت ايران در ادامه با اعلام رضايت از فعاليت تجاري بازارچه‌هاي مرزي سيستان و بلوچستان، عنوان کرد: از ابتداي امسال تا آبان ماه 290 ميليون دلار کالا از بازارچه‌هاي مرزي استان‌هاي آذربايجان شرقي و غربي، خراسان جنوبي، رضوي و شمالي، خوزستان، کردستان، ايلام و سيستان و بلوچستان صادرشده که بيشترين صادرات به ميزان 145 ميليون دلار مربوط به بازارچه‌هاي مرزي سيستان و بلوچستان است.

افخمي راد اضافه کرد: در همين مدت از همين بازارچه‌ها 91 ميليون دلار کالا واردشده که بيشترين مقدار آن با مقدار 45 ميليون دلار از طريق بازارچه‌هاي مرزي سيستان و بلوچستان واردشده است.

اين مسئول در ادامه با تأکيد بر روند توسعه صادرات غيرنفتي گفت: پاکستان از کشورهاي اصلي ما براي صادرات است و بايد تجارت ما با اين کشور صميمانه‌تر و سريع‌تر باشد.وي بازارچه مرزي ريمدان در جنوب سيستان و بلوچستان را يک ظرفيت خوب براي توسعه تجارت منطقه عنوان کرد و افزود: باتوجه به اينکه مرز ريمدان فاصله نزديکي به کراچي در پاکستان دارد استقرار گمرک و ساير دستگاه‌هاي مرتبط در اين منطقه الزامي است.

برچسب‌ها: