گروه بورس
بازار سرمايه با قرار گرفتن در وضعيت الگوهاي تكنيكالي و متعادل براي فعالان بازار قابل پيشبيني شده است. خوشبيني برآمده از اجرايي شدن برجام سبب شد كه صنايع بورسي رشد قابل توجهي داشته باشند. اين در حالي است كه تا ماه گذشته رسيدن شاخص به رقم 66هزار و 500واحد براي بسياري از كارشناسان دور از ذهن بود. در واقع رشد شاخص تا اين حد با وجود كمبود نقدينگي نادر بوده و ميتواند نشان از اميدواري به بهبود اقتصادي در سال آينده باشد. در همين رابطه مديرعامل شركت كارگزاري سهام پژوهان شايان معتقد است كه اگر رشد بازار مشابه روزهاي قبل از اجراي برجام ادامه پيدا ميكرد، خريد و فروش چنداني در بازار انجام نميگرفت و به اصلاح معامله در صفهاي خريد قفل ميشد، از طرفي قيمت سهام نيز به صورت حبابي افزايش مييافت. بهطور كل در هيچ بازاري هر روز كاري شاهد نوسان مثبت نيستيم و به نظر من اين اصلاح كوتاهمدت كاملا طبيعي است و روند بازار همچنان صعودي است. محمدابراهيم قربانيفريد در ادامه افزود: نوسان مثبت و منفي جزو ذات هر بازاري بوده و اين نوسانات است كه باعث ايجاد تعادل منطقي در آن ميشود، نبايد از اين افتها ايراد بگيريم چرا كه با توجه به چشماندازهاي مثبت صورت گرفته در اقتصاد كشور، لغو تحريمهاي بينالمللي و افزايش مراودات تجاري شركتها دورنماي مثبتي براي بورس نيز ايجاد شده است.
معاملات تالار شيشهاي
شاخص كل قيمت و بازده نقدي بورس تهران در پايان معاملات روز گذشته با افزايش 444 واحدي به رقم 66 هزار و 562 واحد رسيد. شاخص كل هموزن نيز با رشد 125واحدي عدد 10 هزار و 598 واحد را به نمايش گذاشت. شاخص سهام آزاد شناور نيز با افزايش 462 واحدي به رقم 73 هزار و 579 واحد رسيد. شاخص بازار اول نيز در حالي با رشد 299 واحدي به عدد 45هزار و 732 واحد دست يافته كه شاخص بازار دوم با 1039 واحد رشد عدد 150هزار و 501 واحد را براي خود ثبت كرده است. براساس اين گزارش معاملات سهام در نماد معاملاتي 3 شركت سرمايهگذاري غدير با 107 واحد، مخابرات ايران با 91 واحد و همراه اول با 77 واحد افزايش؛ بالاترين تاثير مثبت را در محاسبه شاخص كل بورس به نام خود ثبت كردند. در مقابل معاملات سهام در نماد معاملاتي 3 شركت ايرانترانسفو با 14 واحد، ملي صنايع مس ايران با 11 واحد و بانك پاسارگاد با 9 واحد كاهش؛ بالاترين تاثير منفي را در برآورد اين نماگر به دوش كشيدند. ارزش معاملات بورس تهران به بيش از 298ميليارد تومان بالغ شد كه حاصل دست به دست شدن يك ميليارد و 564 ميليون سهم و اوراق مالي قابل معامله طي 96 هزار و 106 نوبت دادوستد بود. طي معاملات نماد معاملاتي شركتهاي نوش مازندران، سيمان اروميه، داروسازي زهراوي، معادن منگنز ايران، فرآوردههاي غذايي و قند چهارمحال، سيمان خزر، دوده صنعتي پارس از سوي ناظر بازار سهام متوقف و در عين حال نماد معاملاتي شركتهاي توليدي قند شيروان قوچان و بجنورد، سكوك اجاره با (صدانا) بازگشايي شدند. روز گذشته بازار سهام شاهد معاملات كد به كد برخي حقوقيها در نماد معاملاتي شركتهاي سرمايهگذاري مسكن با جابهجايي بيش از 37ميليون سهم به ارزش بيش از 5ميليارد تومان، اعتباري كوثر مركزي با كمتر از 30ميليون سهم به ارزش 3ميليارد و 635ميليون تومان، سرمايهگذاري صندوق بازنشستگي با 15ميليون سهم به ارزش بيش از 3 ميليارد و 435ميليون تومان بود. همچنين روز گذشته تقويت حجم و معاملات سهام در حالي همسو با تحرك مثبت بازارگردانهاي حقوقي سهام و صندوقهاي سرمايهگذاري دنبال شد كه به نظر ميرسيد كمي از هيجان كوركورانه حاكم بر معاملات كل بازار سهام كاسته شده است. ديروز در گروه خودروييها اقبال براي جمعآوري سهام در حالي به اوج خود رسيد كه تداوم عرضه به شكلگيري روندي متعادل در اين گروه در مداري مثبت انجاميد. تداوم اين روند حاكي از شكلگيري صف خريد سهام در هفته آينده است. در اين گروه دبير انجمن خودروسازان ايران اعلام كرده كه هماكنون خودروسازان در بهترين شرايط بازار قرار دارند و قيمت بازار و كارخانه به يكديگر نزديك است. بنابراين شوراي اقتصاد انحصار قيمتگذاري خودرو سواري را لغو و قيمت خودرو را آزاد كنند.
معاملات فرابورس
آخرين روز از هفته معاملاتي جاري با دادوستد بيش از 286ميليون اوراق بهادار در فرابورس ايران پيگيري شد. روز گذشته سهامداران شاهد دادوستد 286ميليون و 700هزار اوراق بهادار در 26هزار و 429دفعه معاملاتي در بازارهاي فرابورس بودند كه ارزش اين ميزان معاملات بالغ بر يك هزار و 674ميليارد ريال شد. شاخص نيز افت 3.34 واحدي (معادل 0.46درصد) را تجربه كرد تا به اين ترتيب آيفكس در رقم 719 واحدي توقف كند. بررسي معاملات همچنين حاكي از آن است در شرايطي كه نماد شركتهاي سهامي ذوبآهن اصفهان، گروه سرمايهگذاري ميراث فرهنگي و پالايش نفت تهران بيشترين تاثير مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند، در سمت مقابل نماد شركتهاي پتروشيمي مارون، پتروشيمي زاگرس و فولاد هرمزگان جنوب بالاترين ميزان تاثير منفي را بر اين شاخص از خود منعكس كردند.
بيشترين حجم و ارزش معاملات در بازارهاي فرابورس ايران
در ميان نمادهاي مورد معامله در بازارهاي اول، دوم و پايه نماد معاملاتي بانك دي با حجم دادوستدي بالغ بر 24ميليون اوراق بهادار به ارزش 33ميليارد ريال، بيشترين حجم معاملات را به خود اختصاص داد. نماد شركت پالايش نفت لاوان نيز بالاترين ارزش معاملات را به ميزان 52ميليارد ريال تجربه كرد. حجم معاملات «شاوان» در روز جاري بيش از 6ميليون سهم بود كه ميان سهامداران حقيقي دست به دست شد و حقوقيها سهم 0.5درصدي در فروش اين نماد داشتند. در معاملات روز گذشته اوراق اجاره شركت مخابرات ايران با تجربه دادوستد 370هزار ورقه به ارزش 370 ميليارد ريال، در صدر بالاترين حجم و ارزش معاملات اوراق با درآمد ثابت قرار گرفت. در ميان ETFها، صندوق سرمايهگذاري اعتماد آفرين پارسيان با مبادله 3ميليون اوراق بهادار به ارزش 37 ميليارد ريال، بالاترين ميزان حجم و ارزش معاملات را به نام خود ثبت كرد.
بالاترين افزايش و كاهش قيمت نمادهاي فرابورسي
در معاملات ديروز در حالي نماد شركتهاي داروسازي كاسپين تامين، كشتيراني درياي خزر و مهندسي صنعتي روان فنآور با بيشترين ميزان رشد قيمت همراه شدند كه نماد شركتهاي فولاد هرمزگان جنوب، پتروشيمي زاگرس و بانك دي بالاترين ميزان افت قيمت را تجربه كردند. در ميان ETFها نيز بيشترين ميزان افزايش و كاهش قيمت پاياني به ترتيب به صندوق سرمايهگذاري الماس و صندوق سرمايهگذاري گنجينه آينده روشن اختصاص داشت. در جريان معاملات ديروز، تمام اوراق تسهيلات مسكن با افت قيمت روبهرو شدند و در بازه قيمتي 75 تا 84 هزار ريال مورد مبادله قرار گرفتند. در بازار ابزارهاي نوين مالي نيز قيمت هر ورقه اسناد خزانه اسلامي با رشد قيمت 503ريالي با بهاي پاياني 966 هزار و 204ريال مورد دادوستد قرار گرفت.
در پي رشد 444واحدي شاخص كل صورت گرفت
قرار گرفتن بازار سرمايه در الگوي منطقي
صاحبخبر -