به گزارش خبرگزاری رویترز ازسنگاپور، در معاملات امروز (سه شنبه 29 دیماه)، فشار بر قیمت نفت ادامه یافت زیرا تصمیم ایران برای افزایش تولید نفت، وضع کنونی عرضه بیش از حد نفت در بازارهای جهانی را که توسط کشورهای مختلف صادرکننده ادامه دارد بارزتر می کند.
در ساعت دو و 49 دقیقه به وقت گرینویچ، قیمت شاخص نفت خام آمریکا با 28 سنت کاهش نسبت به آخرین قیمت تثبیت شده خود، هر بشکه 29 دلار و 14 سنت معامله شد.
شاخص نفت خام برنت نیز با رشدی اندک نسبت به قیمت پایانی روز دوشنبه، همچنان زیر سطح 29 دلار برای هر بشکه و در حد 28 دلار و 84 سنت برای هر بشکه باقی ماند.
معامله گران اعلام کردند که ناهمخوانی جهت حرکت قیمت دو شاخص برنت و دبلیو تی آی، نتیجه معاملاتی فنی با هدف نزدیک کردن قیمت این دو شاخص به یکدیگر بوده است.
نفت خام تولیدی ایران به آسیا و اروپا صادر می شود که تحت تأثیر شاخص نفت خام برنت قرار دارند، اما مقررات آمریکا همچنان ورود نفت خام ایران را به ایالات متحده منع می کند و به همین دلیل، در معاملات روز دوشنبه شاخص دبلیو تی آی آمریکا برتری نسبت به برنت پیدا کرد.
از سوی دیگر، با پایان یافتن ممنوعیت صادرات نفت خام آمریکا، شاخص نفت خام دبلیو تی آی این کشور اکنون می تواند به بازار نفت خام برنت نیز وارد شود و این مسئله نیز بر قیمت برنت تأثیر منفی می گذارد.
بسیاری از کارشناسان پیش بینی می کنند که با توجه به ضرورت بازسازی زیرساختهای صنعت نفت ایران پس از سالها تحریم، بازگشت نفت خام این کشور به بازارهای جهانی روندی آهسته داشته باشد. با این همه، برآوردها نشان می دهد که ایران 12 تا 14 میلیون بشکه نفت و 24 میلیون بشکه میعانات نفتی آماده فروش فوری در اختیار داشته باشد.
بانک گلدمن ساکس پیش بینی کرده است که در سال 2016 میلادی، تولید روزانه نفت ایران 285 هزار بشکه افزایش می یابد، در حالی که مؤسسه بی ام آی پیش بینی می کند رشد تولید روزانه ایران، 400 هزار بشکه باشد.
∎