شناسهٔ خبر: 10469422 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تایید صلاحیت 75 درصد داوطلبان در هیات نظارت خراسان رضوی

مشهد- ایرنا- سخنگوی هیات نظارت بر انتخابات خراسان رضوی گفت: نتایج نهایی بررسی صلاحیت داوطلبان نامزدی انتخابات مجلس شورای اسلامی تا آخر وقت امشب اعلام می شود اما در بررسی صلاحیتها در هیات نظارت استان حدود 75 تا 80 درصد داوطلبان تایید شده اند.

صاحب‌خبر -

حجت الاسلام حسین محرابی روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: هنوز نظر نهایی هیات مرکزی نظارت در این رابطه اعلام نشده است.
وی ادامه داد: هیاتهای اجرایی 96،5 درصد از 855 داوطلب انتخابات مجلس را در خراسان رضوی تایید کردند، در هیچ دوره ای از ابتدای انقلاب تاکنون هیاتهای اجرایی این میزان تایید صلاحیت نکرده اند.
سخنگوی هیات نظارت بر انتخابات خراسان رضوی گفت: هیات نظارت این استان بطور کامل برابر قانون و مستقل از وابستگیهای جناحی و گروهی داوطلبان عمل کرده است.
وی افزود: از داوطلبانی که در این دوره ثبت نام کردند بیش از 500 نفر کسانی بودند که هیج سابقه ای از آنها نداشته ایم و یکباره نزدیک انتخابات حضور یافتند.
حجت الاسلام محرابی ادامه داد: افرادی که صلاحیتشان رد شده از طریق فرمانداران در 12 حوزه انتخابیه، از وضعیت خود مطلع می شوند.
وی گفت: در صورت اعتراض به نتیجه بررسی صلاحیتها داوطلبان می توانند ظرف سه روز از فردا یکشنبه 27 دی تا روز سه شنبه 29 دی ماه شکایات خود را به شورای نگهبان از طریق دبیرخانه هیات نظارت استان و یا در تهران به آدرس 'بزرگراه افسریه، اتوبان هجرت، ورزشگاه تختی' ارائه کنند.
سخنگوی هیات نظارت بر انتخابات خراسان رضوی همچنین پیرامون
عملکرد هیاتهای اجرایی اظهار کرد: محدودیت زمان بررسی صلاحیتها به دلیل نقص قانون از جمله مشکلات در این دوره بود.
وی افزود: برابر قانون، هیات نظارت استان و هیات مرکزی نظارت هفت روز از زمان دریافت شکایات فرصت بررسی صلاحیتها را دارند. حجت الاسلام محرابی ادامه داد: در انتخابات مجلس هشتم تعداد داوطلبان در خراسان رضوی 376 نفر بود که در این دوره به 855 نفر یعنی بیش از دو برابر افزایش یافت.
وی گفت: هیات نظارت بر انتخابات خراسان رضوی از همان ابتدای کار هیاتهای اجرایی که بررسیها را شروع و نتایج را اعلام کردند، کار خود را آغاز کرد.
سخنگوی هیات نظارت بر انتخابات خراسان رضوی با تاکید بر ضرورت رفع این نقص قانونی افزود: یکی از مشکلات این امر آن است که محدودیت زمانی منجر به افزایش خطا و گلایه مندیها می شود.
وی ادامه داد: هیاتهای اجرایی امنای مردم هستند و با بررسیهای صحیح تعیین و تایید شده اند، در این میان برخی از این هیاتها در اجرای قانون در فرایند بررسی صلاحیتها دقت لازم را انجام ندادند.
حجت الاسلام محرابی با اشاره به تاکید دبیر ستاد انتخابات خراسان رضوی مبنی عمل هیاتهای اجرایی برابر قانون، گفت: اشکال اساسی دیر رسیدن استعلامات چهارگانه از مراجع قانونی به هیاتهای اجرایی بود که در عمل امکان تحقیق را از آنها سلب کرد.
وی افزود: اسناد قانونی در هیاتهای اجرایی درست عمل نشده است، در خراسان رضوی داوطلبانی بودند که بر اساس استعلامهای وزارت اطلاعات و دستگاه قضایی اسناد و پرونده هایی داشتند اما با این وجود در هیاتهای اجرایی تایید صلاحیت شده اند.
سخنگوی هیات نظارت بر انتخابات خراسان رضوی بر اینکه رد صلاحیت افراد فقط بر اساس قانون و وجود تخلفات مرتبط با قانون انتخابات است تاکید و بیان کرد: همچنین افرادی بودند که عضو و یا هوادار احزاب منحله هستند و در هیاتهای اجرایی صلاحیت آنها تایید شده است.
وی گفت: از سویی در استعلامات وزارت اطلاعات افرادی هم بودند که وابسته به گروههای ضدانقلاب بوده اند و نیز افرادی که احراز صلاحیت آنان به دلیل عدم اسکان در داخل کشور و غیره قابل احراز نیست.
حجت الاسلام محرابی با تاکید بر اینکه هیاتهای نظارت در جلسات هیاتهای اجرایی حضور دارند افزود: اما اعضای این هیاتها حق رای ندارند، تنها تذکر می دهند و بعد از امضای صورتجلسه که این خود به مفهوم تایید نتایج این جلسات نیست گزارش مربوطه را به هیات نظارت استان ارسال می کنند.
وی ادامه داد: باید تلاش شود فضای حاکم در این عرصه منطقی و قابل قبول شود و به سمت فضاسازیهای سیاسی و جوسازیها نرود.
انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی روز هفتم اسفند ماه آتی برگزار می شود. شش میلیون نفر جمعیت خراسان رضوی 18 نماینده از 12 حوزه انتخابیه این استان در مجلس شورای اسلامی دارند.
همچنین شش نفر از مجموع 99 نماینده دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری نمایندگان مردم استان خراسان رضوی خواهند بود.
برای انتخابات مجلس شورای اسلامی 12 حوزه اصلی و 61 حوزه فرعی و برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری یک حوزه اصلی در 27 شهرستان و 42 بخش استان خراسان رضوی عملیاتی شده است.
همچنین هیات نظارت بر انتخابات در خراسان رضوی علاوه بر هیات مرکزی پنج نفره، در سطح 43 بخش و 28 شهرستان هیاتهای سه نفره نظارت دارد.
خراسان رضوی شش میلیون و 130 هزار نفر جمعیت دارد که از این تعداد چهار میلیون و 260 هزار نفر واجد شرایط رای دادن هستند و از بین آنها نیز 268 هزار و 205 نفر رای اولی محسوب می شوند.
این استان 130 هزار و 884 رای اولی دختر و 137 هزار و 321 رای اولی پسر دارد.
برای خراسان رضوی 60 هزار نفر دست اندرکار برگزاری انتخابات پیش بینی شده که از این تعداد 13 هزار نفر به منظور محافظت صندوقهای شعب اخذ رای توسط نیروی انتظامی تامین خواهند شد
1906/1858