شناسهٔ خبر: 10330126 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه خراسان | لینک خبر

پیک خبر

صاحب‌خبر -

حقایق فراموش شده جنگ در«خاطراتی برای تمام فصول» از شبکه مستند
مجموعه مستند «خاطراتی برای تمام فصول» با روایت گوشه‌های فراموش‌شده جنگ که طی سال‌های پس از دفاع مقدس کمتر گفته شده است از شبکه مستند روی آنتن می رود.
به گزارش مهر، این مستند به کارگردانی مصطفی رزاق کریمی اعزام مجروحان شیمیایی جنگ به اتریش برای مداوا را از ورود مجروحان به اتریش تا مراحل مداوایشان فیلم برداری کرده و لحظه‌هایی را به تصویر کشیده که تا کنون در جایی دیده نشده است.
در ادامه پس از ٢٠ سال به سراغ پزشکان معالج رزمندگان که اکنون بازنشسته شده‌اند و برخی مجروحان که از چنگال مرگ گریخته و امروز در گوشه‌ و کنار ایران زندگی ساده‌ای دارند رفته و حال‌وهوای آن روزگار را از زبان خودشان روایت کرده است.«خاطراتی برای تمام فصول» برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم مستند در جشنواره فجر ۹۲ بود و ادای دینی است از سوی فیلمساز ساکن اتریش که مدت ها به عنوان مترجم و راهنما در وین شاهد آلام و دردهای مجروحان شیمیایی جنگ تحمیلی بوده که برای معالجه به اروپا اعزام شده بودند.حضور مجروحان شیمیایی نگاه طیف وسیعی از مردم و روشنفکران اتریشی را به خود جلب کرد و اطلاع  نداشتن جامعه اروپایی از عمق فجایع انسانی با روایت قشرهای فرهنگی و هنری جامعه اتریش از جمله پزشکان معالج، مرمت کاران آثار باستانی، نویسندگان، خبرنگاران و... بعد دیگری از فجایع جنگ را به عامه مردم نمایان کرد. نخستین قسمت «خاطراتی برای تمام فصول»  امشب ساعت ۲۰:۳۰ روی آنتن می رود و پخش آن تا پنجشنبه ۲۴ دی ادامه خواهد داشت.

 

«ساعت ۲۵» تنها سه دقیقه برای علیزاده وقت گذاشت!

برنامه «ساعت ۲۵» با موضوع موسیقی که از شبکه 5 سیما پخش می‌شود در حالی که ۱ ساعت و ۴۵ دقیقه از آنتن تلویزیون را در اختیار داشت تنها ۳ دقیقه از وقتش را صرف پخش صحبت‌های حسین علیزاده کرد و بقیه این صحبت‌ها را به برنامه آینده موکول کرد.به گزارش تسنیم، علیزاده در گفت‌وگو با برنامه «ساعت 25» که 18 دی  پخش شد، درباره اوضاع موسیقی اصیل ایرانی در تلویزیون و رادیو، گفت: موسیقی ایرانی یعنی هنری که تمام خصوصیت‌های فرهنگ ایرانی در آن باشد. در حال حاضر هر روزنامه، اخبار و هر گفت‌وشنودی در رادیو و تلویزیون صحبت از موسیقی پاپ دارد. وقتی هم ما حرفی می‌زنیم گمان می‌کنند که ما با موسیقی پاپ مخالفیم. باید توجه داشت که شکل درستش این است که همه انواع موسیقی برای همه ذائقه‌ها در جامعه باشد.علیزاده با تاکید بر لزوم پرداختن به موسیقی اصیل ایرانی، گفت: فرهنگ اصلی ما نباید در این لابه‌لا گم شود. هیچ جای دنیا موسیقی پاپ موسیقی اصیل شان نیست؛ هر کشوری موسیقی تاریخی و فرهنگی خودش را دارد و آن را به عنوان موسیقی اصیلش می‌شناسد و به آن می‌پردازد.  علیزاده در بخش دیگری از سخنانش به مسئله نوآوری در موسیقی اشاره کرد و گفت: نوآوری به این معنی نیست که ما موسیقی اسپانیایی و عربی را با هم قاطی کنیم و بگوییم نوآوری کرده‌ایم. شما اگر پایه‌ها و ریشه‌ها را نشناسید مفهوم نوآوری را نمی‌دانید. همیشه گفته‌ام امن‌ترین جا برای من بر روی صحنه است. وقتی وارد صحنه می‌شوم حس عجیبی به سراغم می‌آید. حضور مردم بدون این که تخصص داشته باشند تاثیر بسیاری دارد. حسی که مخاطب می‌گیرد موجب می‌شود نبض اجرا کننده با شنونده یکی شده و نفس‌ها هماهنگ شود.شاهکار برنامه «ساعت 25» در قسمت اخیرش زمانی رخ داد که تنها حدود 3 دقیقه از صحبت‌های حسین علیزاده را پخش کرد و بقیه این صحبت‌ها را به برنامه آینده موکول کرد.

 

هیئت دولت به تماشای تئاتر علی رفیعی نشست

هیئت دولت  شامگاه شنبه به تماشای نمایش «خاطرات و کابوس های یک جامه دار از زندگی و قتل میرزا تقی خان فراهانی» به کارگردانی علی رفیعی نشست.به گزارش مهر، در این شب مسئولانی چون اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت، محمود واعظی وزیر ارتباطات، عباس احمد آخوندی وزیر راه و شهرسازی، علی جنتی وزیر ارشاد ، علی مرادخانی معاون هنری، بهرام جمالی مدیرعامل بنیاد رودکی و محمد شفیعی مدیرمرکز هنرهای نمایشی به تماشای این نمایش آمدند.اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در حاشیه بازدید از این نمایش بر رونق و حضور تئاتر و شادابی هنرمندان این حوزه تاکید کرد.معاون اول رئیس جمهور ضمن خسته نباشید به کارگردان و گروه اجرایی این نمایش گفت: تئاتر همیشه برای مردم ایران الهام بخش بوده و همیشه از آن درس گرفته اند. باید کمک کنیم که تئاتر همیشه حضور پر رونق داشته باشد، هنرمندان تئاتر همیشه شاداب باشند و بتوانند کارهای نو و خوب ارائه بدهند.وی درباره نمایش «خاطرات و کابوس های یک جامه دار...» نیز عنوان کرد: بالاخره پس از مدت زمان طولانی، توفیق داشتم که تئاتر ببینم. این کار هم از نظر متن هم از نظر کارگردانی و هم از نظر بازی، کار کم نظیری بود. اگر بگویم بی نظیر واقعا اغراق نکرده‌ام.نمایش «خاطرات و کابوس های یک جامه دار...» به کارگردانی علی رفیعی تا انتهای دی ماه در تالار وحدت ساعت ۱۸ روی صحنه می رود. مهدی سلطانی، سیامک صفری، مریم سعادت، عباس جمالی، سارا رسول زاده، زهیر یاری و... از جمله بازیگران این اثر نمایشی هستند.

 

کتاب «قربانیان جنگ ۲» رونمایی شد
کتاب عکس «قربانیان جنگ ۲» اثر مهدی منعم در مراسم افتتاحیه «۱۰ روز با عکاسان» رونمایی شد.به گزارش مهر، مراسم افتتاحیه چهارمین دوره «۱۰ روز با عکاسان» جمعه ۱۸ دی در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.در این مراسم  اکبر عالمی نیز به ارائه توضیحاتی درباره کتاب عکس «قربانیان جنگ ۲» اثر مهدی منعم پرداخت و عنوان کرد: متاسفانه باید پرسید چرا مهدی منعم پس از این همه سال عکاسی، اکنون ناچار است با پول خودش دست به انتشار کتاب بزند؛ مهدی منعم هیچ‌گاه سودای جلوه‌گری و به دست آوردن جایزه نداشته است.  او زمانی به همراه سیف ا... صمدیان کتابی به زبان آلمانی منتشر کرد تا نشان دهد که جنگ ناعادلانه عراق در برابر ایران چگونه جوانان ما را پرپر کرد. در زمان جنگ، خط مقدم جبهه را تصویر می‌کرد و اکنون نیز پیامدهای جنگ برای انسان‌ها را به تصویر می‌کشد. او با قربانیان جنگ هم نفس شده تا نشان دهد چگونه در جنگ این پدران و مادران هستند که تابوت فرزندان جوان خود را به دوش می‌کشند. در ادامه مهدی منعم گفت: از همه‌ کسانی که اجازه دادند با دوربین پا به حریم خصوصی‌شان بگذارم و با تعهد اخلاقی تصویرگر ریه‌های آسیب‌دیده و چشم‌های از جای در آمده و نخاع‌های قطع شده آنها باشم، ممنون هستم. آنها من را نه بر اساس ظاهرم بلکه بر اساس درونم پذیرفتند. امیدوارم فضاهایی مانند خانه هنرمندان ایران در اختیار ما قرار بگیرد تا بگوییم سال‌ها بر ما چه رفته و کسی سراغی از ما نگرفته است . بخش پایانی مراسم نیز افتتاح نمایشگاه‌های انجمن عکاسان ایران در گالری‌های خانه هنرمندان ایران و آغاز به کار رسمی چهارمین دوره «۱۰ روز با عکاسان» بود.

 

راهیابی3 فیلم اولی به بخش «سودای سیمرغ »فیلم فجر
هیئت انتخاب سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر سه فیلم از بخش «نگاه نو» ی جشنواره را برای حضور در بخش سودای سیمرغ انتخاب کرد.
به گزارش  مهر، هیئت انتخاب سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر متشکل از محمد احسانی، شهرام اسدی، فریدون جیرانی، محمد باقر قهرمانی، حسین کرمی، علیرضا شجاع نوری و  رضا مقصودی با بررسی آثار بخش «نگاه نو» در نهایت پس از جلسات متعدد سه فیلم اولی را برای حضور در بخش سودای سیمرغ انتخاب کردند.
این فیلم ها در ژانرهای دفاع مقدس ، اجتماعی و ملودرام ساخته شده اند و به گفته برخی اعضای هیئت انتخاب آثار درخشانی هستند.
«ابد و یک روز» به کارگردانی سعید روستایی،«ایستاده در غبار» به کارگردانی محمدحسین مهدویان و«من» به کارگردانی سهیل بیرقی عناوین این آثار هستند.

 

 جزئیات برگزاری شعر فجر به روایت دبیر جشنواره
دبیر جشنواره شعر فجر جزییات برگزاری این رویداد ادبی را تشریح کرد. اسماعیل امینی دبیر علمی دهمین دوره جشنواره شعر فجر به میزان گفت: جایزه در مجموع سه بخش «کتاب های شعر »، «درباره شعر » و «شعر کودک و نوجوان» را شامل می‌شود.  وی گفت: امسال همه کتاب هایی که در سال گذشته با مجوز منتشر شده اند مورد داوری قرار می گیرندو داورها توسط شورای علمی تعیین می‌شوند.وی افزود: محافل شعری که سال گذشته داشتیم امسال هم دایر خواهد بود و برای حضور در آن ها از چهره های شاخص شعری دعوت می‌کنیم.  دبیر علمی دهمین دوره جشنواره شعر فجر  تصریح کرد: جشنواره شعر فجر از این به بعد طبق این آیین‌نامه برگزار می‌شود. در واقع اصل ماجرای این آیین‌نامه هم جایگزینی رقابت کتاب های شعر به‌جای رقابت شعرهاست. بر همین مبنا امسال نیز مجموعه شعرهایی که در سال 93 منتشر شده اند ، داوری خواهند شد.

 

برچسب‌ها: