به گزارش ایرنا، تارنمای 'نیشن مولتی مدیا' تایلند نوشت: این بحران تقریبا از یکسال پیش پدیدار و نخستین مراحل آن از ماه ژانویه سال گذشته و پس از کسب تاج و تخت توسط سلمان بن عبدالعزیز آغاز شد.
در این گزارش آمده است' پس از اینکه سلمان بن عبدالعزیز بر تخت پادشاهی نشست، حوادث گوناگون یکی پس از دیگر شرایط خاورمیانه را پیچیده تر کرد. این تنش ها از شنبه هفته جاری و پس از آنکه عربستان نسبت به اعدام شیخ نمر باقر النمر اقدام کرد و باعث تعجب بسیاری از ناظران شد، افزایش یافت.
نیشن نوشت: تحقیقات اخیر یک گروه در اروپا نشان می دهد انزوای عربستان و رفتارهای پرخاشگرانه سعودی ها در لیست 10 خطر نخستین سال جاری قرار دارند.
این تارنما با اشاره به شهادت شیخ نمر توسط عربستان و پس از آن مخالفت های جهانی و اقدام عربستان برای قطع رابطه با ایران، نوشت: سعودی ها هر کاری را که فکر می کنند می تواند برای تهران نفعی داشته باشد، عقب می زنند. به طور کلی پیش بینی می شود عربستان سعودی در مسیر تضعیف قرار دارد.
به نوشته نیشن، 'یک بخش از این مشکل، تنش ها و اختلافات داخلی خانواده سلطنتی عربستان سعودی است. تنها چند ماه پس از به تاج و تخت رسیدن سلمان، وی با اقداماتی از قبیل برکناری 'مقرن بن عبدالعزیز' ولیعهد سابق عربستان سعودی و جایگزینی آن با 'محمد بن نایف' و در نهایت آوردن 'محمد بن سلمان'، باعث شگفتی همه شد.
'این اقدام توسط مردم عربستان سعودی، تلاش پادشاه سلمان برای تقویت قدرت در یک خانواده قلمداد شده است.'
این تارنمای تایلندی نوشت: یک حدس و گمان قوی وجود دارد که سلمان این اقدام را به این خاطر انجام داده است که محمد بن نایف تنها دو دختر دارد و از خود پسری ندارد.
نیشن با تاکید بر اینکه 'آشوب اخیر در عربستان تا حدودی باعث ناامنی در رژیم حاکم بر عربستان سعودی شده است' نوشت: این بی ثباتی امنیتی با تغییرات ژئوپلتیکی منطقه از سال گذشته تاکنون همراه شده است.
'بهای پایین نفت باعث تضعیف اقتصاد عربستان شده به طوری که دولت این کشور به تازگی نسبت به کاهش یارانه ها اقدام کرد. از سوی دیگر، ایران به عنوان رقیب عربستان در منطقه در حال قدرت گرفتن است. مبارزه با گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه، تاثیرات زیادی در منطقه ایجاد کرده است. توافق هسته ای ایران با غرب نیز باعث شد ایران از نظر اقتصادی به شکوفایی دست یابد. '
به نوشته این تارنما، 'از طرفی نقش آمریکا در توافق هسته ای با ایران، عربستان سعودی را از روابط با آمریکا در آینده نگران کرده است'.
در این گزارش آمده است: این بی ثباتی در نهایت باعث اعدام شیخ نمر باقر النمر شد تا اذهان مردم سنی مذهب عربستان را از افزایش 40 درصدی سوخت منحرف کند و انگشت اشاره را به سوی یک دشمن خارجی به عنوان عوامل نابسامانی اقتصادی اخیر نشانه رود، اگر چه این اهداف کافی به نظر نمی رسد.
براساس این گزارش، خانواده سلطنتی عربستان سعودی برای اعلام برائت خود در آینده باید این گونه لفاظی ها را افزایش دهند.
آساق**241**1611
نیشن تایلند: نابخردی عربستان منطقه خاورمیانه را آشفته تر می کند
کوالالامپور – ایرنا – روزنامه 'نیشن' تایلند روز پنجشنبه نوشت: پادشاه عربستان سعودی با انجام اقداماتی که باعث شگفتی بسیاری از ناظران شده، درصدد است ضمن تقویت سلطنت در خانواده خود، شرایط نابسامان اقتصادی عربستان را به عوامل خارجی نسبت دهد.
صاحبخبر -