به گزارش ایرنا، «آدام کوگل» کنشگر حقوق بشر خاورمیانه امروز (سه شنبه) در گفت وگو با خبرگزاری روسی«اسپوتنیک»، افزود: آمریکا باید در اعدام شیخ نمر و 46 نفر دیگر در عربستان موضع قاطعانه و محکم تری اتخاذ می کرد.
وی ادامه داد: واشنگتن در حالی مقابل این اقدام ریاض واکنش ملایمی داشت که در مقایسه با سوریه و ایران به مراتب ملایم بود.
کوگل کارشناس ویژه امور عربستان سعودی و همکار کمیسیون پناهندگان سازمان ملل گفت: مقام های آمریکایی در مسایل مربوط به حقوق بشر در سوریه و ایران لحن بسیار تندی دارند اما در مورد اعدام ده ها نفر در عربستان سعودی در چنین سطحی این اقدام ریاض را محکوم نکردند.
وی افزود: آمریکا باید در بیانیه های خود در مورد اعدام ها در عربستان سعودی موضع اخلاقی محکم تری انتخاب کند و از ریاض بخواهد ساختار قضایی خود را بهبود بخشد.
فعال حقوق بشر ادامه داد: آمریکا ادعا می کند که موضوعات مربوط به حقوق بشر را در روابط با عربستان سعودی و گفت و گوهای مقام های دو کشور مطرح می کند در حالیکه محکوم کردن شدید و علنی این گونه اقدامات، ریاض را برای تغییر سیاست های خود تحت فشار قرار می دهد.
کوگل افزود: بدیهی است دولت عربستان سعودی از این رویکرد خشنود نیست و روابط دوجانبه با آمریکا ممکن است آسیب ببیند، اما واکنش قاطعانه (آمریکا) می تواند به محدود شدن چنین سوءاستفاده هایی توسط ریاض منجر شود.
آیت الله نمر یکی از برجسته ترین زندانیان سیاسی عربستان 23 مهر سال 1393 به اتهام انتقاد از حکومت سعودی به اعدام محکوم شد.
دادگاه تجدید نظر و دیوان عالی سعودی چندی پیش حکم اعدام وی را تایید کردند و این امر اعتراض علما، اندیشمندان و سازمان های اسلامی و بین المللی را به دنبال داشت و برخی از مقام های بلندپایه اروپایی نیز به این اقدام واکنش نشان دادند.
حکم اعدام شیخ نمر شنبه گذشته در عربستان اجرا شد.
برخی مقام ها و کارشناسان روس هم معتقدند که آمریکا این اقدام عربستان سعودی را به گونه ای که لازم است محکوم نکرده و رویکرد دوگانه ای داشته است.
«کنستانتین کاساچیف» رییس کمیسیون امور بین المللی شورای فدراسیون (مجلس سنای روسیه) از جمله این سیاستمداران روس است که در واکنش به شهادت رساندن آیت الله نمر اعلام کرد: آمریکا از رژیم وفادار خود در عربستان سعودی در اعدام این روحانی برجسته شیعه حمایت می کند.
کاساچیف روز یکشنبه در شبکه اجتماعی فیس بوک نوشت: آمریکا از محکوم کردن اقدام عربستان سعودی به خاطر اعدام 47 نفر ازجمله آیت الله نمر روحانی شیعه خودداری کرد.
وی افزود: خانم «فدریکا موگرینی» نماینده سیاسی اتحادیه اروپا به انتقاد از عربستان سعودی پرداخت و اعلام کرد که این کشور آزادی های فردی و سیاسی را رعایت نمی کند اما امریکا از همان رویه پیشین خود پیروی کرد و ترجیح داد به عربستان سعودی متحد نزدیک خود در منطقه وفادار بماند.
رییس کمیسیون امور بین المللی شورای فدراسیون یادآور شد: جان کربی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا از سران کشورهای منطقه خواست تلاش های خود برای کاهش تنش ها در منطقه را افزایش دهند. به این ترتیب در این مرحله همه (کشورهای منطقه) مقصرند.
وی افزود: آمریکا همانند گذشته به حمایت و جانبداری از رژیم های وفادار به خود و سیاهنمایی حکومت های مخالف سیاست های خود خواهد پرداخت.
مقام روس همچنین خاطرنشان کرد، در شرایط کنونی که اختلاف مذهبی بین کشورهای منطقه رخ داده است آمریکا با جانبداری از رژیم های وفادار به خود رفتار غیرسازنده دارد.
اروپام*391**1516
فعال حقوق بشر آمریکا: اعدام شیخ نمر شرم آور بود
مسکو - ایرنا- یک کنشگر حقوق بشر خاورمیانه اعلام کرد:چندین مورد تخلف در پرونده شیخ «نمر باقر النمر» روحانی سرشناس عربستانی وجود دارد و شرم آور است که پس از مشاهده این موارد نقض حقوق بشر در جریان محاکمه، شاهد اعدام وی باشیم.
صاحبخبر -