شناسهٔ خبر: 10231678 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

لوموند: اعدام «شیخ نمر» شکاف‌های فرقه‌ای در خاورمیانه و تنش‌های ایران و عربستان را تعمیق می‌کند

روزنامه فرانسوی لوموند طی گزارشی اقدام آل‌سعود در اعدام «شیخ باقر نمر النمر» روحانی برجسته شیعه در عربستان را عامل تشدید و تعمیق خشونت‌‌ها و نفرت‌های فرقه‌ای در خاورمیانه دانست.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در پی اعدام «شیخ باقر نمر النمر» روحانی برجسته شیعه در عربستان که به دلیل انتقاد از آل سعود زندانی شده بود، روزنامه فرانسوی «لوموند» طی گزارشی به قلم «بنیامین بارس» نوشت: پس از تأیید حکم اعدام شیخ نمر، مدافعان این روحانی پیوسته به شدت نگران اجرای حکم بودند تا اینکه نهایتا در بحبوحه نگرانی آنها، دولت عربستان روز شنبه گذشته از اعدام شیخ نمر به همراه 46 نفر دیگر خبر داد؛ اقدامی که منجر به تشدید و تعمق خشونت‌‌ها و نفرت‌های فرقه‌ای در خاورمیانه شد و تنش‌ها میان ایران و عربستان سعودی را که از پیش بواسطه مناقشات جاری در سوریه و یمن میان این دو بوجود آمده بود، تشدید کرد و تلاش‌هایی را اخیرا برای حل این دو مناقشه آغاز شده بود، نابود کرد.

 

 

آیت‌الله سید «احمد خاتمی» عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری ایران در واکنش به اعدام شیخ نمر، این اقدام سعودی‌ها را لکه ننگ دیگری بر دامان آل‌سعود دانست و اعلام کرد که بی شک این خون پاک بنیان آل‌سعود را بر باد خواهد داد.

وی افزود: «جهان اسلام خشم خود را در برابر این اقدام ابراز خواهد کرد و این رژیم نفرت‌انگیز را تا جایی که ممکن است، محکوم خواهد کرد و ریاض بهای سنگینی را خواهد پرداخت.»

 

 

وزارت کشور عربستان روز شنبه گذشته با صدور بیانیه‌ای از اجرای حکم اعدام شیخ نمر باقر النمر رهبر شیعیان عربستان به همراه 46 متهم دیگر که اغلب آنها تروریست معرفی شده‌اند، خبر داد.

در حالی که اتهامات وارد شده به شیخ نمر مربوط به فعالیت‌های سیاسی و حقوق بشری او بوده ریاض با قرار دادن نام او در کنار نام افرادی که دست به فعالیت‌های تروریستی زده‌اند مدعی شده که او یک تروریست بوده است.

شیخ نمر مجتهد شیعه و فعال حقوق بشر عربستانی بود که در پی اعتراضات شیعیان عربستان در سال 2012 بازداشت شد و دادگاه جنایی عربستان سعودی سال گذشته وی را به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و محاربه، به «اعدام با شمشیر و به صلیب کشیده شدن در انظار عمومی» محکوم کرد و حکم اعدام وی حدود سه ماه پیش با امضای «محمد بن نایف» ولیعهد این کشور تأیید شد.

حکم اعدام شیخ نمر بارها از سوی سازمان‌های حقوق بشری محکوم شده بود و از عربستان خواسته شده بود که این حکم را اجرا نکند اما آل سعود شنبه گذشته در نهایت بی‌رحمی این حکم فاجعه‌بار را اجرایی کردند.

انتهای پیام/م

http://fna.ir/VN85X4

برچسب‌ها: