به گزارش ایرنا، روزنامه ایندیپندنت روز دوشنبه در گزارشی نوشت: به دنبال اعدام 47 نفر از جمله شیخ النمر روحانی سرشناس شیعی در طی یک روز در عربستان سعودی که سبب تنش در سراسر خاورمیانه شده، پاسخ دیپلماتیک انگلیس در قبال این اعدام ها محدود بوده است.
این روزنامه افزود: رهبران احزاب سیاسی ضمن انتقاد از این مساله ، از دولت انگلیس خواسته اند در مورد نقش آن در انتخاب عربستان در نوامبر سال 2013 میلادی به عنوان یکی از اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل شفاف سازی کند.
این روزنامه افزود: براساس اسناد منتشر شده توسط ویکی لیکس ، دولت انگلیس برای اینکه عربستان بتواند آرای لازم را برای رسیدن به این جایگاه به دست آورد با ریاض به صورت محرمانه به توافق رسیده بود.
ایندیپندنت اضافه کرد: 'ناتالی بنت' رهبر حزب سبز گفته نقش عربستان سعودی در شورای حقوق بشر سازمان ملل یکی از مسائلی است که به دنبال اعدام دسته جمعی در این کشور، مورد توجه قرارگرفته است.
این روزنامه افزود: رهبر حزب سبز خواستار تحقیق در ارتباط با مسایل مطرح شده در مورد حمایت پشت پرده انگلیس برای عضویت عربستان سعودی در شورای حقوق بشر سازمان ملل شد و گفت که نتایج این تحقیق عمومی باید منتشر شود.
به نوشته این روزنامه، رهبر حزب سبز همچنین گفته است که دولت انگلیس بایستی سریعاً صادرات سلاح را به عربستان سعودی متوقف و پاسخ های دیپلماتیکش ( در قبال مسایل جاری ) که بسیار ضعیف هست، تقویت کند.
ایندیپندنت افزود: 'تیم فارون' رهبر حزب لیبرال دمکرات نیز گفت: این زمان فرارسیده است که دیوید کامرون نخست وزیر در این مورد که آیا دولت انگلیس از عربستان سعودی برای انتخابش به عنوان عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل حمایت به عمل آورده است یا نه؟ پاسخ بگوید.
این روزنامه نوشت: رهبر حزب لیبرال دمکرات گفت اگر مشخص شود که انگلیس این حمایت را از عربستان به عمل آورده است، این منزله به سخره گرفتن ارزش هایی که برای ما عزیز شمرده می شود، خواهد بود.
ایندیپندنت به نقل از فارون افزود: اگر واقعا این اتفاق صورت گرفته باشد، مؤید آن خواهد بود که دولت انگلیس منافعش را بر حقوق بشر ترجیح می دهد.
این روزنامه همچنین در گزارش دیگری نوشت: شیخ النمر شخصیتی کلیدی در تحرکات عربی سال میلادی 2011 بود و بعید است که کشته شدن وی بتواند سطح اعتراضات در مناطق شیعه نشین در عربستان را کاهش دهد و علاوه بر این، این امر به مسئله ای اساسی برای خشم ضد سعودی در ایران، یمن، لبنان و دیگر مناطق تبدیل خواهد شد.
ایندیپندنت در مورد واکنش دولت انگلیس در قبال این وقایع، افزود: لندن همانند گذشته احتمالا به موضع گیری هایی با ادبیات دیپلماتیک بسنده خواهد کرد و از زمان افزایش ثروت نفتی عربستان در دهه 60 میلادی، هر دولتی که در انگلیس روی کار آمده است، ارزش اقتصادی روابط انگلیس و عربستان را به دغدغه های اخلاقی ترجیح داده است.
روزنامه دیلی تلگراف نیز در گزارشی با اشاره به اعتراض های صورت گرفته در کشورهای مختلف از جمله ایران به دنبال اعدام شیخ النمر نوشت: اما انگلیس به صورت ملایم اعدام های صورت گرفته در عربستان سعودی از جمله روحانی سرشناس شیعی را محکوم کرد .
این روزنامه افزود: دولت انگلیس به دنبال اعدام 47 نفر در عربستان که متحد نزدیکش محسوب می شود، نخست به طور غیرمستقیم و از قول یک سخنگوی وزارت خارجه این مساله را محکوم کرد که این مساله هم اینک مورد انتقاد قرارگرفته است.
دیلی تلگراف اضافه کرد: اگرچه بعداً 'توبیاس ال وود' معاون وزارت خارجه انگلیس در بیانیه ای از اعدام های صورت گرفته در عربستان و افزایش تنش ها در خاورمیانه ابراز نگرانی کرد که باز هم اشاره ای به اعدام شیخ النمر روحانی شیعی نداشت.
این روزنامه افزود: 'ال وود' در این بیانیه گفت که ' انگلیس قویا مخالف مجازات اعدام است و ما قبلا به مقامات عربستان سعودی این مساله را تأکید کرده ایم و همچنین اعدام های دسته جمعی ( اخیر) را مأیوس کننده می دانیم.'
این روزنامه نزدیک به محافل محافظه کاران افزود: اعدام شیخ نمر باقر النمر یک شوک به دولت انگلیس که بر داشتن روابط نزدیک با ریاض اصرار دارد، شمرده می شود.
دیلی تلگراف افزود: عربستان سعودی هم اینک بزرگ ترین بازار اسلحه انگلیس در جهان به شمار می آید.
این روزنامه همچنین با اشاره به انتقادات جرمی کوربین رهبر حزب کارگر از نقض حقوق بشر در عربستان و نیز ابراز نگرانی اش از حکم اعدام برای علی محمد باقر النمر که برادرزاده شیخ النمر شمرده می شود، نوشت: این انتقادات پیش از این سبب شد که محمد بن نواف سفیر عربستان در لندن در مقاله ای در دیلی تلگراف از مواضع کوربین انتقاد کند و آن تهدیدی برای روابط لندن و ریاض بشمار آورد.
روزنامه گاردین نیز در گزارشی با اشاره با موج مخالفت ها با اعدام های اخیر در عربستان سعودی نوشت: جرمی کوربین رهبر حزب کارگر ضمن انتقاد از روابط نزدیک انگلیس با ریاض؛ از اظهارات توبیاس ال وود معاون وزیر خارجه انگلیس که تنها این اعدام ها را 'مأیوس کننده ' خوانده است، ابراز خشم کرد.
این روزنامه افزود: 'اندی اسلاگتر' وزیر حقوق بشر در کابینه در سایه حزب کارگر نیز ضمن محکوم کردن روابط لندن با ریاض، از 'مایکل گوو ' وزیر دادگستری انگلیس خواسته است که تمامی همکاری های قضایی این کشور را با عربستان سعودی به حالت تعلیق درآورد.
تصمیم دولت عربستان سعودی برای قطع روابط دیپلماتیک با ایران و نیز ادامه اعتراض ها علیه اعدام آیت الله شیخ نمر باقر النمر روز دوشنبه در رسانه های گروهی انگلیس بازتاب گسترده ای یافت.
اروپام**1**1552
افزایش انتقادها از مواضع دولت انگلیس در قبال نقض حقوق بشر و اعدام ها در عربستان
لندن - ایرنا - روزنامه های انگلیس روز دوشنبه با اشاره به موج اعتراض ها به دنبال اعدام آیت الله شیخ نمر باقر النمر و 46 نفر دیگر توسط رژیم آل سعود گفتند که انتقادها از مواضع 'خفیف ' دولت دیوید کامرون در برابر اعدام های یاد شده و نقض حقوق بشر در این کشور رو به افزایش است.
صاحبخبر -