شناسهٔ خبر: 10215462 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت راه و شهرسازی | لینک خبر

مدرس گرجی راهداری زمستانی استان کردستان را تشریح کرد؛

مراقبت ۴۰۰ راهدار از ۱۸۰۰ کیلومتر محور اصلی و ۵۰ گردنه در کردستان/ راه‌های روستایی مسدود حداکثر تا ۷۲ ساعت بازگشایی می‌شود

مدیر راهداری اداره راه و شهرسازی کردستان با اعلام اینکه امسال به دلیل بارش زودهنگام باران و برف طرح راهداری زمستانی یک ماه زودتر ازسال گذشته آغاز شده‌است گفت: امسال ۶ مرحله بارش برف را در سطح جاده‌های استان داشتیم که علاوه بر پاشیدن شن و نمک در جاده‌های اصلی کار برف‌روبی بسیاری از محورها نیز تا کنون انجام و یا در حال انجام شدن است.

صاحب‌خبر -

محمد راشد مدرس گرجی در گفت وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در خصوص آغاز طرح راهداری زمستانی در کردستان گفت: طرح راهداری زمستانی در استان امسال به‌خاطر بارش‌های زودهنگام پاییزی از ۱۵ آبان شروع شد در حالی‌که در سال‌های قبل معمولا از ۱۵ آذر شروع می‌شد. پایان این طرح نیز مصادف است با طرح نوروزی راهداری که هر ساله با شروع مسافرت های نورزوی آغاز شده و تا  ۱۵ فروردین هر سال ادامه دارد.

وی در مورد راه‌های استان افزود: ما در کردستان ۷۸۰۰ کیلومتر راه اصلی، فرعی و روستایی داریم که حدود ۱۸۰۰ کیلومتر راه‌های بین شهری است و ۶۰۰۰ کیلومتر راه روستایی. از این مقدار راه روستایی حدود ۱۷۰۰ کیلومتر فاقد مشخصات بوده و به‌صورت خاکی و ۴۳۰۰ کیلومتر یا آسفالته است یا شنی است.

مدیر راهداری کردستان ادامه داد: در راه‌های بین شهری ۳۷ اکیپ راهداری داریم با ۳۰۰ دستگاه ماشین آلات و ۴۰۰ نفر راهدار  اما مراقبت از راه‌های روستایی را به بخش خصوصی واگذار کرده‌ایم. بخش خصوصی هم ۴۰ اکیپ دارد با ۲۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهداری و حدود ۲۰۰ نفر راهدار که وظیفه نگهداری جاده‌های روستایی را به عهده دارند.

وی با اشاره به اینکه تاکنون در کردستان ۶ مرحله بارش برف را شاهد بودیم، اضافه کرد: در این ۶ مرحله تمام این ۱۸۰۰ کیلومتر نمک پاشی و شن پاشی شده‌است و گاهی حتی ۳-۴ روز پشت سر هم برف و کولاک داشتیم و دائم در مسیرها نمک پاشی و شن پاشی می‌کردیم که با بارش برف جدید و ادامه کولاک مجبور به تکرار این کار بودیم.

مدرس گرجی در مورد راه‌های روستایی مسدود مانده در کردستان گفت: در راه‌های روستایی گاهی با مسدود شدن راه‌ها مواجهیم که در بسیاری مواقع موفق به بازگشایی مسیرهای مسدود شده پس از چند روز تلاش هستیم.

وی افزود: چون بعد از هر بارش ابتدا باید راه‌های اصلی و فرعی باز شود تا به راه‌های روستایی برسیم طبیعی است که در هر بارشی راه برخی از روستاها بسته شده اما نهایتا ۴۸ تا ۷۲ ساعت بعد بازگشایی می‌شود.

انسداد زمستانی محور سروآباد - پاوه

مدیر راهداری کردستان ادامه داد: به دلیل این‌که در گردنه صعب‌العبور «تته» در مسیر سروآباد به پاوه دید کم است امکان سقوط به دره وجود دارد  برای همین این محور فرعی در فصل بارش برف همیشه بسته‌است.

وی اضافه کرد: علاوه بر این حدود ۵۰ گردنه صعب‌العبور در استان کردستان وجود دارد اما وضعیت خاص گردنه تته ما را مجبور می‌کند که در طول فصل بارش‌های زمستانی این محور را بسته نگه داریم.

مدرس گرجی در مورد حجم نمک و شن پاشیده شده در جاده‌های استان گفت: امسال حدود ۲۱ هزار تن  نمک و شن تهیه کردیم که تا هفته پیش نزدیک به ۹۰۰۰ تن آن مصرف شد.

وی افزود: اگر وضع بارش‌ها به همین شکل ادامه داشته باشد باید دوباره شن و نمک تهیه کنیم.

برف و کولاک راه ۳۰۰ روستای کردستان را بست

مدیر راهداری اداره کل راه و شهرسازی کردستان از بسته شدن راه ۳۰۰ روستای استان در شامگاه جمعه بر اثر بارش برف سنگین و کولاک خبر داد.

محمد راشد مدرس گرجی به وقوع کولاک در برخی از نقاط استان اشاره کرد و افزود: کولاک شدید در کنار بارش برف مانع از برفروبی توسط عوامل راهداری شده و کار را سخت کرده است.

وی با بیان اینکه برفروبی در روستاهای استان توسط بخش خصوصی انجام می‌شود افزود: حدود ٢٥٠ دستگاه ماشین آلات بخش خصوصی با ٣٠٠ پرسنل و در قالب ٤٠ اکیپ برای خدمات‌رسانی در راه‌های روستایی آماده هستند

مدیر راهداری اداره کل راه و شهرسازی کردستان تاکید کرد عبور از گردنه‌های استان تنها با زنجیر چرخ امکان پذیر است./