شناسهٔ خبر: 10209381 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

واکنش‌ها به اعدام شيخ نمر توسط عربستان ادامه دارد

هشدار نصرالله درباره فتنه جديد سعودي

صاحب‌خبر -

گروه بين‌الملل – علي ودايع: مساله اعدام غيرانساني شيخ نمر با شمشيرسعودي‌ها موضوعي است که به سوژه داغ رسانه‌هاي جهان تبديل شده است‌. البته پروپاگانداي رسانه‌هاي معاند با ايران تلاش مي‌کنند موضوع به آتش کشيده شدن سفارت و کنسولگري عربستان در ايران را براي تحت الشعاع قرار دادن اعدام شيخ نمر برجسته کنند.

هافينگتن پست در مقاله مفصلي تناقض ميان اعدام دسته‌جمعي 47 نفر در يک روز در عربستان و در عين حال عضويت اين کشور در شوراي حقوق بشر در سازمان ملل را به تمسخر گرفت. «سارا ليا ويتسون» مدير بخش خاورميانه سازمان ديده‌بان حقوق بشر به رويترز گفت: «صرفنظر از جرايم رخ داده اعدام دسته‌جمعي زندانيان تنها باعث لکه‌دار شدن هرچه بيشتر سوابق نگران‌کننده حقوق بشري عربستان خواهد شد.»

به رغم ابراز خشم جهاني عليه اعدام‌ها درعربستان، رياض به طور قطع با برخوردي از سوي نهاد حقوق بشري سازمان ملل مواجه نخواهد شود. در حقيقت عربستان در شوراي حقوق بشر سازمان ملل با توجه به بهره‌مندي از حمايت قدرت‌هاي جهاني نظير انگليس و آمريکا از نفوذ فراواني برخوردار است. 47 عضو شوراي حقوق بشر سازمان ملل بين 5 منطقه جغرافيايي تقسيم مي‌شوند و در جريان يک راي‌گيري مخفي، در مجمع عمومي‌سازمان ملل به مدت سه سال انتخاب مي‌شوند. عربستان سعودي در نوامبر 2013 به عنوان يکي از اعضاي اين شورا از قاره آسيا انتخاب شد. با وجود آنکه گروه‌هاي حقوق بشري نسبت به عضويت عربستان در شوراي حقوق بشر سازمان ملل ابراز نگراني کردند، اين کشور حاشيه خليج فارس در پيمودن اين راه از حمايت حاميان قدرتمندي شامل انگليس برخوردار بود. همچنين عربستان به عنوان رييس يک کميته کليدي شوراي حقوق بشر سازمان در تابستان گذشته انتخاب شد که خشم هرچه بيشتر گروه‌هاي حقوق بشري را در پي داشت. اين کشور به رياست گروه 5 عضوي موسوم به شوراي مشورتي انتخاب شده و در اين سمت مي‌تواند کارشناساني را انتخاب کند که براي بررسي مسائل حقوق بشري به نمايندگي از شوراي حقوق بشر منصوب مي‌شوند. به نوشته‌هافينگتن پست عضويت عربستان در مناصب حقوق بشري و اعدام دسته جمعه مساله اي مضحک است.