به گزارش خبرگزاری فارس از قم، محسن اروجی ظهر امروز در همایش بررسی بحران خشکسالی و ریزگردها در استان قم که در سالن همایشهای ادارهکل محیط زیست قم برگزار شد با اعلام وقوع دو زلزله اظهار داشت: صبح امروز بخش جعفریه از توابع قم بیش از 30 بار لرزید.
وی ادامه داد: نخستین زمینلرزه در ساعت 7 و 30 دقیقه بامداد و دومین زمینلرزه نیز به بزرگی 4 ریشتر در ساعت 8 و 52 دقیقه در این منطقه اتفاق افتاد.
مدیرکل بحران استان قم در خصوص خسارتهای این زمینلرزه اعلام کرد: خوشبختانه هیچکدام از این دو زمینلرزه خسارت جانی و مالی در پی نداشته است.
اروجی احتمال بروز زمینلرزه مجدد در این بخش را مورد اشاره قرار داد و یادآور شد: در مورد احتمال وقوع مجدد زمین لرزه در جعفریه قم هیچگونه پیشبینی وجود ندارد.
وی از اعزام تیمهای ارزیاب و هلال احمر به مناطقی که زلزله در آن احساس شده خبر داد و گفت: این زمین لرزه در عمق 12 کیلومتری از سطح زمین رخ داده است.
مدیرکل بحران استان قم با اشاره به رتبه ایران در زمینه بلایای طبیعی گفت: ایران در جهان رتبه دهم و در سطح خاورمیانه رتبه چهارم را در زمینه حادثهخیز بودن داراست.
اروجی با بیان اینکه بلایایی چون سیل، زلزله و خشکسالی به وفور در ایران اتفاق میافتد، ابراز کرد: تلفات و خسارات خشکسالی بیشتر از زلزله است و امروزه این موضوع مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به نقش عوامل تاثیرگذار در بروز مشکلات فعلی تصریح کرد: امروزه عوامل انسانی بسیار بیشتر از عوامل محیطی در تخریب زیست محیطی و بروز مشکلات نقش دارند.
مدیرکل بحران استان قم با اشاره به کم شدن آورد رودخانههای قم تاکید کرد: مسائل زیستمحیطی و آورد رودخانههای قم از مسائل مهمی است که باید در برنامه ششم به آن توجه ویژهای بشود.
اروجی خسارتهای ناشی از وقوع زلزله را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: مقاومسازی بهترین راه مقابله با زلزله است و اگر این موضوع اتفاق بیفتد زلزله بالای هفت ریشتر هم نمیتواند مشکلی ایجاد کند.
وی وقوع زلزله عظیم بم را مورد اشاره قرار داد و گفت: با وجود گذشت سالیان بسیار از این موضوع و مقاومسازی شهر متاسفانه هنوز آثار روحی و روانی این حادثه در ذهن مردم وجود دارد و زندگی آنان را مورد تاثیر قرار داده است.
مدیرکل بحران استان قم تاکید کرد: باید طبق یک برنامه مدون و زمانبندی شده 15 تا 20 ساله بحث مقاومسازی در استان پیگیری و اجرایی شود.
انتهای پیام/78026/غ30/ض1002