شناسهٔ خبر: 1018627 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

پهپادی که ایران سرنگون کرده، چه مشخصاتی دارد؟

براساس خبرها، هواپیمای جاسوسی اسرائیلی از نوع "هرمس" حریم هوایی ایران را با پرواز از خاک یکی از کشورهای همسایه ایران نقض کرده است.

صاحب‌خبر -
به گزارش   سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از  شبکه تلویزیونی المنار، شرکتهای تسلیحات سازی رژیم صهیونیستی سه نسل از هواپیمای جاسوسی هرمس را ساخته اند که جدیدترین آن می تواند 36ساعت پرواز کند و به جدیدترین فناوریهای ارتباطی مجهز است.

یوسف شعیتو گزارشگر شبکه المنار در گزارشی گفت : بیشتر مجله های اسرائیلی متخصص در فناوریهای نظامی می گویند هواپیمای جاسوسی هرمس از  بزرگترین افتخارات نظامی اسرائیل است.

ارتش اسرائیل در طول سه دهه گذشته از سه نوع از هواپیماهای جاسوسی هرمس استفاده کرده است.

هرمس -90 از قدیمی ترین این هواپیماهاست. ارتش اسرائیل از سال 1994 از هرمس-450  استفاده می کند.

هرمس- 900 نیز از پیشرفته ترین هواپیماهای جاسوسی اسرائیل محسوب می شود که از سال 2009به کار گرفته شده است.

مشخصه‌های منتشر شده از این هواپیما در پایگاههای اینترنتی اسرائیلی نشان می‌دهد جدیدترین نوع هرمس می تواند 36 ساعت به صورت مداوم پرواز کند و به دو موتور مجهز است. این هواپیما در ارتفاع نه هزار متری پرواز می کند و در ضمن می تواند ارتباط خود را با پایگاههای هدایت کننده حفظ کند.

شرکت سازنده این هواپیما آن را به دوربین تلویزیونی تصویربرداری در روز مجهز کرده است که می تواند تصاویر بسیار واضحی ثبت کند.

همچنین یک دوربین حرارتی برای تصویربرداری در شب دارد و به سامانه ارسال تلویزیونی مجهز است. این هواپیما به دستگاههای سنجش شرایط آب و هوایی و حسگرهای سنجش شدت طوفانهای شنی و دستگاههای پارازیت الکترونیکی و سامانه های مخابراتی و سامانه اتوپایلوت مجهز است. این سامانه امکان می دهد اگر ارتباط با آن از پایگاههای زمینی و دریایی قطع شود به صورت خودکار مأموریتش را انجام دهد.

شرکت سازنده همچنین در بدنه این هواپیما ، رنگی به کار برده است که بین آسمان و زمین تغییر رنگ می دهد و امکان استتار هرچه بیشتر را فراهم می آورد. موتور این هواپیما نیز به سامانه جذب حرارت و از بین بردن حرارت ناشی از سوختن سوخت مجهز است تا جلوی کشف آن در رادار و هدف قرار گرفتن با موشکهای حرارتی گرفته شود.

روزنامه یدیعوت آحارونوت چاپ فلسطین اشغالی نوشت این هواپیما در ردیابی و تعقیب و مشخص کردن شهید احمد جعبری از رهبران حماس پیش از ترور و هنگام ترور مشارکت داشت.

از این هواپیما در حمله کنونی به غزه نیز و در حمله سال 2012 به نوار غزه در سطح گسترده ای استفاده شده است.

این روزنامه نوشت هواپیمای جاسوسی هرمس در مأموریتهای جاسوسی و عملیاتی خارجی نیز به کار گرفته شده است.




رای الیوم: ایران با سرنگون کردن پهپاد اسرائیل قصد داشت چهار پیام ارسال کند

ایران با سرنگون کردن پهپاد اسرائیلی بر فراز راکتور هسته ای نطنز قصد داشت چهار پیام ارسال کند اما کشور سومی که این پهپاد از آن به پرواز درآمد ، کدام است؟
روزنامه رای الیوم چاپ لندن در شماره امروز خود در گزارشی با این عنوان نوشت: سرنگونی هواپیمای جاسوسی بدون سرنشین اسرائیل، که قصد داشت به تاسیسات هسته ای نطنز نزدیک شود، توسط سپاه پاسداران ایران با توجه به فضای بحرانی حاکم بر بیشتر بخش های منطقه خاورمیانه به ویژه حمله کنونی بی وقفه اسرائیل به نوار غزه تحول بسیار مهم محسوب می شود.
اسرائیل با ارسال این هواپیمای مدرن مدل «هرمس»، که می تواند در برابر دستگاه های رادار پنهان شود، قصد دارد به سران ایران و کل جهان این پیام را ارسال کند که تاسیسات هسته ای ایران همچنان بزرگترین تهدید برای اسرائیل، امنیت و موجودیت آن محسوب می شود.
در بیانیه سپاه پاسداران ایران، که از سرنگون کردن این هواپیما با یک موشک زمین به هوا پرده برداشت، آمده است که این هواپیما از یک کشور سوم به پرواز درآمده است اما ماهیت یا نام این کشور ذکر نشده است و مشخص نیست که آیا این کشور سوم عربی است یا غیرعربی. 
حتی اگر این هواپیما از پایگاهی هوایی در فلسطین اشغالی به پرواز درآمده باشد، بدین معناست که پیش از رسیدن به حریم هوایی ایران از آسمان برخی از کشورهای عربی مانند اردن، عربستان یا عراق عبور کرده است.
پرسشی که به شدت مطرح است تنها درمورد ماهیت این کشور سوم نیست بلکه در مورد کشورهایی است که هواپیمای مذکور از آسمان آن ها عبور کرده است. پرسش این است که آیا این هواپیما رصد شده و اجازه یافته تا به ماموریتش ادامه دهد یا این که به علت نداشتن تجهیزات فنی لازم رصد نشده است؟
هواپیماهای اسرائیل که در سال هزار و نهصد و هشتاد و یک از پایگاه های آن به منظور نابودن کردن راکتور هسته ای تموز عراق به پرواز درآمدند، از حریم هوایی اردن عبور کردند اما مقامات اردن ادعا کردند به علل فنی آن را رصد نکرده اند. شاید این موضوع برای دومین بار درمورد این هواپیمای جاسوسی تکرار شده باشد.
مقامات ایران با اعلام سرنگون کردن این هواپیما و نمایش دادن بخشی از آن در مقابل دوربین های تلویزیونی و تاکید بر این که کمیته ای متشکل از کارشناسان و تکنیسین ها تشکیل خواهند داد تا آن را بررسی و از اطلاعات ذخیره شده در رایانه های آن استفاده کنند، قصد داشتند چند پیام را ارسال کنند که به طور خلاصه بدین شرح اند:
پیام اول: مقامات ایران قصد داشتند به اسرائیل اطلاع دهند که به فن آوری سرنگون کردن این هواپیماهای جاسوسی و دیگر هواپیماها دست یافته اند و ایران از نظر نظامی و فن آوری در این زمینه پیشرفت کرده است.
پیام دوم: ایران که از گروه های مقاومت در نوار غزه با فن آوری موشک ها و دیگر تجهیزات نظامی حمایت کرد، به این اقدام اسرائیل با حمایت بیشتر نه تنها از نوار غزه بلکه کرانه باختری رود اردن واکنش نشان خواهد داد. 
اظهارات سردار امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوایی سپاه در این خصوص موید این مطلب است.
پیام سوم خطاب به دوستان اسرائیل در کشورهای همسایه عربی و این است که ایران از جزئیات همکاری این کشورها یا برخی از آن ها با اسرائیل به خوبی آگاه است. 
همان طور که می داند کشور سومی که این هواپیما از آن به پرواز درآمد، کدام کشور است. 
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل چهار روز پیش در کنفرانسی خبری به این مطلب افتخار کرده بود که حماس فقط از حمایت سه کشور ایران، ترکیه و قطر برخوردار است این درحالی است که سایر کشورهای عربی موضعی منفی در قبال این جنبش اتخاذ و با اسرائیل همدردی و همکاری می کنند.
پیام چهارم خطاب به افراد فلسطینی مقاوم در برابر حمله اسرائیل به نوار غزه به منظور ارتقای روحیه آنان و تاکید بر این است که تنها آنان هدف قرار نمی گیرند و می توانند روی متحدانشان در ایران حساب باز کنند.
این هواپیمای جاسوسی اسرائیل بازگوکننده نگرانی اسرائیل درمورد نقش فزاینده ایران در منطقه است که حول محور مقاومت در فلسطین اشغالی یا جنوب لبنان می چرخد و تاکید مجدد بر این است که تلاش برای نابود کردن راکتورها و تاسیسات هسته ای ایران همچنان در اولویت های اول در اسرائیل قرار دارد.
قطعا نگرانی اسرائیل چندین برابر خواهد شد و علت آن فقط موفقیت ایران در سرنگون کردن هواپیمای جاسوسی مدرن اسرائیل نیست بلکه همزمان شدن این رویداد با رونمایی از دو هواپیمای جدید بدون سرنشین و دو موشک جدید در یک نمایشگاه نظامی در ایران است. 
موشک اول «قدیر» نام دارد و بردش به سیصد کیلومتر از زمین به دریا و نیز دریا به دریا می رسد. موشک دوم «النصر البصیر» نام دارد که میزان بردش مشخص نشده و به کلاهکی مجهز است که توسط اشعه مادون قرمز هدایت می شود. احتمال دارد گروه های مقاومت در لبنان و غزه به این موشک ها مجهز شوند.


انتهای پیام/