در حقیقت اعدام شیخ نمر توسط رژیم سعودی نشاندهنده به بنبست رسیدن سیاستهای این رژیم است. با توجه به اینکه این رژیم در طول پنج سال گذشته نقشی کاملا تخریبی در رخدادهای منطقه ایفا کرده و حتی در طول 10 ماه گذشته علیرغم بمبارانهای مکرر مردم یمن نتوانسته است یک دستاورد نظامی داشته باشد، بنابراین به نظر میرسد رژیم آل سعود با این تصور که اعدام شیخ نمر میتواند شیعیان شرق عربستان را وادار به عقبنشینی از مطالبات خود کند، چنین جنایتی را مرتکب شده است. اعدام شیخ نمر باقرالنمر بحران جدیدی را برای عربستان به همراه خواهد داشت و موجب خواهد شد که رژیم عربستان با یک چالش سیاسی و منطقهای چه در داخل کشور و چه در منطقه روبهرو شود؛... به همین خاطر است که عربستان سعودی با وجود شکست سیاستهای خود در منطقه دست به این عمل هولناک زده است.
عربستان سعودی در سالهای اخیر بارها از سوی مجامع بینالمللی به نقض حقوق بشر محکوم شده است؛ حال این سوال مطرح است که اقدام علیه یک روحانی شیعه در این کشور آیا به منزله سرکوب اقلیت شیعه است یا خیر.
در پاسخ به این پرسش باید گفت که این امر ربطی به تشیع یا تسنن ندارد؛ رژیم وهابی آل سعود هرگونه صدای منتقدی را خفه میکند و تاب تحمل ندای مخالف را ندارد.
عربستان در طول پنجاه سال گذشته هزاران نفر از آزادیخواهان اهل سنت را شکنجه و به اعدام محکوم کرده است. این تنها خاص شیعیان نیست و اهل سنت نیز درگیر این مساله بودهاند. به نظر میرسد که عربستان سعودی به دلیل بحران هویتی و فضای بستهای که دارد تمام آزادیخواهان را اعدام میکند و اجازه نمیدهد که فریاد مخالفان به گوش جهانیان برسد.
اعدام شیخ نمر منجر شد تا تعداد زیادی از شخصیتهای مورد احترام جامعه اسلامی نسبت به حکومت آل سعود متنفر و منزجر شوند. کما اینکه آیتالله هاشمیرفسنجانی بارها تلاش کردند تا درخصوص محکومیت شیخ نمر وساطت کنند؛ پیامهایی نیز برای حکام آل سعود ارسال کردند تا شاید مانع از اعدام وی شوند، اما مقامات این کشور پاسخی به درخواستهای ایشان و دیگر شخصیتهای جامعه اسلامی ندادند که این به معنای بیاحترامی به شخصیتهای اسلامی و دینی جهان است.
روابط ایران و عربستان به خودی خود شکننده است و چنین اقداماتی سبب میشود تا راه پایان دادن به اختلافات طولانیتر به نظر آید.
یادداشتـــــ
بنبست عربستان
صاحبخبر -