شناسهٔ خبر: 10182895 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کائنات | لینک خبر

ستون اخبار

صاحب‌خبر - تحویل ۷۰ درصد خودروهای وام‌دار
گروه اقتصادی: معاون بازاریابی و فروش سایپا از تحویل ۷۰ درصد خودروهای دارای وام دولتی به مشتریان خبرداد و گفت: ۳۰ درصد سود تاخیر به مشتریان ارایه خواهد شد.
رضا تقی‌زاده با اشاره به فرآیند تحویل خودروهای دارای وام ۲۵ میلیون تومانی به مشتریان گفت: براساس برنامه‌ريزی‌های صورت گرفته، نسبت به تحويل به موقع خودروها اقداماتی انجام شده اما مواردی چون افزايش زمان پرداخت مبلغ تنزيل شده بيش از مهلت مقرر در زمان توافق اوليه، مانع تخصيص وام به مشتريان شده و سبب شده كه تحويل خودرو تعدادي از مشتريان با كمي وقفه صورت پذيرد.
معاون بازاريابی و فروش گروه خودروسازی سايپا افزود: تمامی قراردادهاي اين شركت جهت تحويل خودروهاي دارای وام ۲۵ ميليوني، ۳۰ روزه بوده كه به تعداد زيادي از مشتريان زودتر از موعد، خودرو تخصيص يافته و به آن دسته از مشترياني كه تحويل خودروشان با تاخير مواجه شده است، سود تاخير روزشمار با نرخ ۳۰ درصد (براساس قرارداد) پرداخت خواهد شد؛ به هرحال اين شركت خود را متعهد به انجام كامل مفاد قرارداد في مابين می‌داند.
وي تصريح كرد: بنابراين مشتريان اين طرح، يا خودروي خود را تاكنون تحويل گرفته‌اند يا به زودي امكان تحويل آن پس از واريز مبلغ تنزيل ميسر خواهد شد و علاوه بر آن طبق قرار داد، سود تاخير در تحويل نيز دريافت خواهند نمود.
تقي‌زاده گفت: فرصت كم جهت ايجاد هماهنگي بيشتر، باعث ايجاد روند كند تائيد تسهيلات بانكي مشتريان در بانک‌ها شده كه بر این اساس، تعدادي از مشتريان با تاخير در تحويل مواجه شده‌اند. البته همزمان با اخذ تائیدیه بانكی، خودروهاي آنها فاكتور و تحويل داده و همزمان سود تاخير به آنان تعلق خواهد گرفت.

168هزار خودروی فرسوده امسال از رده خارج شده است
گروه اقتصادی: سرپرست ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور با بیان اینکه سال گذشته در مجموع 310 هزار دستگاه خودرو فرسوده از رده خارج شد، گفت: امسال تاکنون 168 هزار خودرو سبک و سنگین از رده خارج شده است.
سید علی حسینی افزود: بدلیل رکود در بازار خرید و فروش خودروهای داخلی و خارجی، امسال اسقاط خودروهای فرسوده در کشور روند نزولی داشته است.
وی ادامه داد: هدفگذاری ستاد حمل ونقل سوخت برای امسال اسقاط 400 هزار دستگاه خودرو فرسوده بود که 200 هزار دستگاه آن با انجام واردات خودروهای خارجی عملی می شود؛ 200 هزار دستگاه نیز با استفاده از منابع دولتی باید از رده خارج شوند.
این مقام مسئول یادآورشد: پیشنهاد ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت برای تخصیص منابع دولتی برای اسقاط 200 هزار دستگاه خودرو فرسوده هم اکنون در کمیسیون زیربنایی دولت در دست بررسی است.
سرپرست ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور درباره شمار خودروهای اسقاطی نیز گفت: تاکنون یک میلیون و 732 هزار دستگاه انواع خودرو سبک و سنگین فرسوده در کشور از رده خارج شده است.
حسینی یادآورشد: امسال با تلاش مسئولان این ستاد تاکنون 86 هزار دستگاه خودرو سنگین نیز از رده خارج شده است در حالی که در بهترین شرایط در سال های گذشته یک هزار و 500 خودرو سنگین از رده خارج شده بود.وی درباره مشکل مربوط به شرکت صدرا (مجری اسقاط خودروهای فرسوده) نیز گفت: این شرکت ساختمانی در زمان دولت گذشته به عنوان کارگزار نوسازی ناوگان برای از رده خارج کردن هر خودرو، از یک هزار و 500 نفر متقاضی، 300 هزار تومان بابت عوارض اسقاط و بین سه تا 6 میلیون تومان پول نقد نیز از متقاضیان دریافت کرد.
وی ادامه داد: قرار بود این شرکت به غیر از مبالغ اخذ شده، با تسهیلات 10 میلیون تومانی یکی از بانک های کشور، خودرو نو در اختیار متقاضیان قرار دهد.به گفته حسینی، این بانک به جای اینکه 25 میلیارد تومان پول نقد را به حساب ایران خودرو واریز کند به طور مستقیم به مسئولان این شرکت پرداخت می کند که در نتیجه اکنون یک هزار و 500 متقاضی در کشور بدون اینکه خودرو خود را تحویل بگیرند، اقساط این خودروها را به این بانک پرداخت می کنند.سرپرست ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور یادآورشد: مشکل شرکت صدرا در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی دو بار مطرح و حل و فصل آن به وزارت امور اقتصادی ودارایی محول شده تا اصل پول به مالباختگان پرداخت و بانک نیز متعهد شده است تسهیلات دیگری را به این افراد پرداخت کند تا مقداری از ضرر و زیان مردم جبران شود؛ ضمن اینکه مسئولان شرکت صدرا نیز هم اکنون در اختیار مراجع قضایی هستند.