نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.
در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیمقرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان میشود.
26 دی 1364
به صاحبان زمینهای مشاع مسکونی وام احداث ساختمان پرداخت میشود
بنا به پیشنهاد وزارت مسکن و شهرسازی به صاحبان زمینهای مشاع برای احداث واحدهای مسکونی وام پرداخت میشود.
شورای عالی بانکها با اعطای تسهیلات اعتباری در مورد زمینهای مشاع موافقت نمود.
بنا به پیشنهاد وزارت مسکن و شهرسازی و تصویب شورای عالی بانکها مقرر گردید از این پس به صاحبان زمینهای مشاع برای احداث واحدهای مسکونی مشروط به آنکه صاحبان زمینهای مشاع برای احداث واحدهای مسکونی مشروط به آنکه صاحبان زمینهای مذکور جمعا توافق داشته باشند، وام ساخت پرداخت گردد.
در این گزارش همچنین آمده است: چون استفاده از تسهیلات مالی بانکها به منظور احداث بنا در سهم مشاع می باشد، بنابراین لازم است کلید شرکاء اجازه احداث بنا در محل مشخصی از سهم مشاع را کتبا به شریک استفاده استفادهکننده از بنا بدهند و در صورتی که سند مالکیت رسمی صادر شده باشد، این اجازه میبایست در دفاتر اسناد رسمی صورت گیرد.
26 دی 1374
واردات نفت ژاپن از ایران افزایش یافت
واردات نفت ژاپن از ایران برای دومین ماه پیاپی افزایش یافته و به بالاترین سطح در 10 ماه اخیر خود رسیده است. اکنون صادرات نفت ایران به ژاپن به مرز نیم میلیون بشکه در روز نزدیک شده است.
آخرین آمار رسمی منتشره ازسوی دولت ژاپن در مورد واردات نفت خام آن کشور از خارج نشان می دهد این کشور در ماه نوامبر (دهم آبان تا نهم آذر) روزانه بهطور متوسط 466 هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده است که سطح آن نسبت به یک سال قبل 3 هزار بشکه یا 5.5 درصد افزایش نشان میدهد.
سطح روزانه واردات ژاپن از ایران که در سه ماه نخست سال 95 زمستان گذشته 490 هزار بشکه برآورد میشد، در ماه سپتامبر (شهریور و مهر) به زیر 270 هزار بشکه نیز افت کرده بود، لیکن از آن پس رو به افزایش گذاشت.
26 دی 1384
پرداخت 650 میلیون دلار وام به پروژههای آب و فاضلاب ایران
ایران تاکنون یک میلیارد و 250 میلیون دلار از بانک جهانی وام گرفته که 650 میلیون دلار آن در اختیار صنعت آب و فاضلاب کشور قرار گرفته است.
سید حمیدرضا کشفی، مدیر واحد پشتیبانی فنی طرحهای بهرهمند از وامهای بانک جهانی شرکت مهندسی آب و فاضلاب گفت: صنعت آب و فاضلاب نسبت به دیگر بخشهای اجرایی کشور بیشترین میزان وام از بانک جهانی را طی سالهای گذشته به خود اختصاص داده است.
وی افزود: اولین مورد وام بانک جهانی به آبفای ایران مربوط به ساخت و اجرای فاز اول فاضلاب تهران بوده که رقمی بالغبر 145 میلیون دلار را شامل میشد.
این رقم از سال 79 به تدریج در اختیار ایران قرار گرفته است. به گفته وی، پروژه فاضلاب تهران از سال 79 تاکنون 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشته که براساس پیشرفت رخ داده در پروژه، وام بانک جهانی هم به تدریج طی این 5 سال پرداخت شده است.
کشفی خاطرنشان کرد: بانک جهانی با مرحله دوم پرداخت وام به فاضلاب تهران که 250 میلیون دلار است موافقت کرده و در صورت طی مراحل تایید از سازمان مدیریت و وزارت اقتصاد این وام به زودی در اختیار ایران قرار خواهد گرفت.
وی در مورد دیگر وامهای بانک جهانی به صنعت آب و فاضلاب کشور گفت: این بانک برای توسعه شبکه اب و اجرای فاضلاب شهرهای اهواز و شیراز نیز سال گذشته مبلغ 279 میلیون دلار به ایران وام پرداخت کرد که هماکنون مشاورین اجرای این پروژهها انتخاب و پیمانکاران آنها نیز در حال انتخاب هستند.
ایتالیا، بزرگترین شریک تجاری اروپایی ایران
سه کشور ایتالیا، آلمان و فرانسه به ترتیب بزرگترین شرکای تجاری ایران در اتحادیه اروپا در سال 2005 بودند.
مرکز آمار اتحادیه اروپا (یورو ستات)، اعلام کرده است که ارزش مبادلات تجاری ایران و ایتالیا در 9 ماه نخست سال 2005 به 3 میلیارد و 769 میلیون یورو رسید و بدین ترتیب ایتالیا به مهمترین شریک تجاری ایران در اتحادیه اروپا تبدیل شد.
ایران در 9 ماه نخست سال 2005 بیش از 2 میلیارد و 140 میلیون یورو کالا و خدمات به ایتالیا صادر و در مقابل یک میلیارد و 629 میلیون یورو نیز از این کشور وارد کرد.
پس از ایتالیا، کشورهای آلمان و فرانسه با مبادلات تجاری به ترتیب 3.33 و 2.98 میلیارد یورویی به ترتیب دومین و سومین شرکای بزرگ تجاری ایران در اتحادیه اروپا در 9 ماه نخست سال 2005 بودهاند.
∎