به گزارش خبرگزاری فارس از ریگان، خداکرم جلالی ظهر امروز در سفر به ریگان و بازدید از نقاط فرسایشی و نقاط بحرانی ریزگردها اظهار داشت: شهرستان ریگان طی سال با مشکل بادهای شدید به همراه ریزگردها مواجه است.
وی افزود: کشور ایران بر روی کمربند خشک و نیمهخشک قرار دارد و با وجود بارندگی کم در شرق کشور این مناطق دچار توفانهای شدید شن هستند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: با از بین رفتن پوشش گیاهی 20 درصد سطح کشور بیابان است و تحت فرسایش بادی قرار گرفتهاند.
جلالی ادامه داد: بیش از 7/7 میلیون هکتار کانونهای بحرانی بیابانزا در کشور وجود دارد که با توجه به خشکسالیهای چند ساله اخیر این کانونهای بحرانی در حال افزایش است.
وی بیان داشت: شهرستان ریگان یکی از کانونهای بحرانی کشور به شمار میرود که نیازمند اقدامات در زمینه پیشگیری و کنترل کانونهای بحرانی است.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری گفت: سند مطالعاتی کانونهای بحرانی در کشور انجام شده و طرح مطالعاتی ریگان نیز به زودی انجام میشود.
با توجه به اینکه اقداماتی در قالب طرح جف در این شهرستان در حال انجام است، جلالی افزود: وسعت کار زیاد و عرصههای بیابانی نیز بیشتر است و این اقدام در برنامه ششم در دستور کار قرار میگیرد.
وی اظهار امیدواری کرد با تخصیص اعتبار این کانونهای بحرانی در کشور نهالکاری شده و از ادامه پیشرفت آنها جلوگیری شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: شهرستان ریگان یکی از کانونهای درجه یک کشور است که با تامین اعتبار ملی این امر پیگیری و مشکل برطرف میشود.
جلالی با اشاره به اینکه طرح بزرگ بینالمللی جف در ریگان در قالب طرحهای اقتصاد مقاومتی است، بیان داشت: با اقدامات صورتگرفته در این شهرستان بتوانیم وضعیت معیشت و زندگی مردم را در این مناطق بهبود ببخشیم.
امام جمعه ریگان در این بازدید گفت: به دلیل شرایط آب و هوایی ریگان، توفانها و ریزگردها، شیوع بیماریها در این شهرستان رواج پیدا کردهاست.
حجتالاسلام علی رنجبرماهانی اظهار داشت: این بیماریها افراد میانسال و کودکان را تحت تاثیر قرار داده و در صورت مهار نشدن ریزگردها و توفانها، اهالی این شهرستان مهاجرت میکنند.
فرماندار ریگان نیز با اشاره به اینکه توفانها و ریزگردها آسایش مردم را گرفتهاند، ابراز داشت: بیش از 50 روستای شهرستان ریگان در محاصره شنهای روان و ریزگردها قرار دارند.
امین باقری افزود: طرحهای خوبی در زمینه نهالکاری و مالچ پاشی انجام شدهاست، اما در این شهرستان کویری جوابگو نیست.
وی با توجه به اینکه ریگان به عنوان کانون بحران در استان در زمینه ریزگردها و توفان شن معرفی شدهاست، خواستار تخصیص اعتبارات ملی در این زمینه شد.
فرماندار ریگان عنوان کرد: باید طرحهایی در این شهرستان اجرایی شود تا از مهاجرت مردم به دیگر نقاط استان جلوگیری کند.
باقری اظهار داشت: از 300 هزار هکتار کانون بحرانی در شهرستان ریگان 168 هزار هکتار کار در قالب طرح جف در حال اجراست که با حمایت سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری مابقی عرصهها نیز احیا میشود.
وی گفت: طرح بزرگ جف در 53 روستای ریگان در قالب مشارکت مردم در حال اجراست که به غیر از احیای عرصههای تخریب شده اشتغالزایی برای مردم این روستاها به وجود میآورد.
به گزارش فارس، رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیرداری در سفر به شهرستان ریگان از روند طرح بینالمللی جف، ایستگاه پایش ریزگردها و چند طرح اشتغالزایی بازدید کرد.
انتهای پیام/80014/س30/ث3001