به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، این روزها اظهار نظر فردی به نام «پروفسور مجید حکمت»، «استاد آلودگیهای زیست محیطی دانشگاه سوربون فرانسه» در گفتوگو با بی بی سی فارسی در شبکه تلگرام بازنشر میشود که طی آن وی با اعلام اینکه آلودگی هوای تهران به درجه 180 رسیده است گفته است «درجه 150 به معنی هشدار است، در درجه 160 تعطیلی مدارس و ادارات دستور دولتهاست، در درجه 170 تخلیه شهرها و منع رفت و آمد و درجه 180 هشدار شیمیایی است، در این درجه فضایی مانند دوازده سال بعد از حادثه چرنوبیل را داریم و تخلیه کامل شهر، دستور (کار) دولتهاست». اما اینکه این حرف چقدر علمی و صحیح است را در گفتوگو با معاون نظارت و پایش محیط زیست استان تهران دنبال کردیم.
محمد رستگاری در این باره با بیان اینکه صحبتهای این فرد که خود را کارشناس معرفی کرده، کذب محض است، به خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، گفت: بر اساس استانداردهای بینالمللی میزان غلظت آلایندهها طبقهبندی را ترتیب داده است که تعیین میکند هر میزان آلایندگی چه تاثیری بر روی سلامتی افراد دارد. اگر میزان آلایندهها هیچ اثر سویی بر روی فرد نداشته باشد آن محدوده را هوای پاک مینامند که شاخص آن صفر تا 50 تعریف شده است.
معاون نظارت و پایش محیط زیست استان تهران ادامه داد: بازه 51 تا 100 را هوای سالم مینامند که بعضا افرادی را که دارای بیماریهای زمینهای هستند را تحت تاثیر قرار میدهد و البته برای اکثریت جامعه هیچ اثر سویی ندارد. اگر غلطت آلایندهها به گونهای باشد که برای سالمندان، کودکان و کسانی که دارای بیماریهای قلبی و ریوی هستند، اثر منفی داشته باشد به این شاخص که بین 101 تا 150 قرار دارد شرایط ناسالم برای گروههای حساس گفته میشود.
رستگاری تصریح کرد: وقتی که شاخص آلودگی هوا از 150 بالاتر میرود هوا برای تمامی شهروندان یک شهر ناسالم عنوان میشود اما این ناسالم بودن به این معنی نیست که زمینه فوت افراد فراهم شده است اما به افراد توصیه میکنیم که در این شرایط ورزش و فعالیت بدنی نکنند. وقتی شاخص آلودگی هوا بین 200 تا 300 قرار میگیرد در واقع هوا بسیار ناسالم است و زمانی که شاخص از 300 فراتر رود در واقع وضعیت آلودگی هوا خطرناک است.
وی با بیان اینکه این طبقهبندی در تمام دنیا مطرح است، عنوان کرد: شاخص آلودگی 180 در واقع شرایط ناسالم برای همه افراد جامعه است اما ما میزان آلودگی بسیار بیشتر از این شاخص را هم تجربه کردهایم. همین امسال شاخص آلودگی 250 به بالا را هم بر اثر گرد و غبار داشتهایم و این امر مشکلی خاصی- که این فرد به اصطلاح کارشناس مطرح کرده است- برای شهروندان ایجاد نکرده است.
رستگاری با بیان اینکه اگر هماکنون بیشتر سایتهای بینالمللی را مشاهده کنید، متوجه میشوید در بسیاری از شهرهای اروپایی و آسیایی شاخص آلودگی هوا بیشتر از حد مجاز بوده است، اضافه کرد: به عنوان مثال شما میتوانید از سایت AQI وضعیت آلودگی هوا را در شهرهای مختلف مشاهده کنید و میبینید که در بسیاری از کشورها از جمله چین و ترکیه هوا بسیار آلوده است.
معاون نظارت و پایش محیط زیست استان تهران با تاکید بر این موضوع که ما نباید به شهروندان اطلاعات غلط ارائه دهیم، تصریح کرد: اما اینکه بگوییم هوا هم مشکلی ندارد، در واقع صحیح نیست و توصیههای ما باید جدی گرفته شود.
رستگاری با بیان اینکه میانگین شاخص آلودگی در ایستگاهها 160 بود، گفت: اما بالاترین شاخص آلودگی متعلق به ایستگاه پارک رازی با عدد 237 بود.