شناسهٔ خبر: 10049471 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه آفرینش | لینک خبر

معادلات انرژي

صاحب‌خبر -

 ميزان بدهي وزارت نفت به سازندگان تجهيزات نفتي اعلام شد

عضو کميسيون انرژي اتاق بازرگاني تهران با ارائه توضيحاتي درباره آخرين وضعيت طلب پيمان‌کاران از وزارت نفت گفت: بدهي اين وزارتخانه به سازندگان تجهيزات صنعت نفت حدود 800 ميليون دلار است.

رضا پديدار در گفت‌وگو با ايسنا، درباره آخرين وضعيت طلب پيمان‌کاران از وزارت نفت اظهار کرد: تاکنون بخش قابل توجهي از بدهي‌هاي وزارت نفت به سازندگان تجهيزات صنعت نفت پرداخت شده است اما همچنان بدهي شرکت‌هاي تابع وزارت به پيمان‌کاران سر جاي خود است.

وي افزود: با توجه به منابعي که وزارت نفت از محل آزادسازي پول‌هاي بلوکه شده بدست مي‌آورد اين امکان وجود دارد که بدهي باقي مانده وزارت نفت به پيمان‌کاران پرداخت شود.

رييس انجمن سازندگان تجهيزات صنعت نفت ايران ادامه داد: طبق اعلام وزير نفت، براي فعال کردن پروژه‌ها در سطح کشور و همچنين پرداخت بدهي‌ها 50 ميليارد دلار نياز است. به طور مشخص بدهي‌هاي وزارت نفت به بخش سازندگان تجهيزات صنعت نفت به کمتر از يک ميليارد دلار رسيده و حدود 800 ميليون دلار است.

پديدار اظهار اميدواري کرد که تا پايان سال جاري بخش باقي‌مانده بدهي‌ها به سازندگان تجهيزات صنعت نفت پرداخته شود.

با وجود سقوط آزاد قيمت نفت؛

حفاري‌‌هاي جديد نفتي در ايران متوقف نشده است

مديرعامل شرکت ملي حفاري با بيان اينکه با وجود کاهش شديد قيمت نفت اما حفاري چاه‌هاي جديد نفت کشور متوقف نشده است، گفت: هم اکنون حفاري نزديک به 70 چاه در ميادين مشترک در حال انجام است.

به گزارش مهر، حيدر بهمني درباره آخرين وضعيت حفاري چاه‌هاي جديد نفت و گاز در ايران در دوران کاهش شديد قيمت جهاني نفت، گفت: با وجود کاهش شديد قيمت‌هاي نفت، اما از ابتداي سال‌جاري تاکنون فعاليت‌هاي حفاري چاه‌هاي نفت و گاز در شرکت ملي حفاري ايران يک روز هم متوقف نشده است.

وي با بيان اينکه هم اکنون 75 دستگاه دکل حفاري خشکي و دريايي در ناوگان اين شرکت نفتي به طور همزمان مشغول به فعاليت هستند، تصريح کرد: در شرايط فعلي هزينه ارائه انواع خدمات جانبي صنعت حفاري در شرکت ملي حفاري در مقايسه با شرکت‌هاي خارجي بسيار پايين تر است.

اين مقام مسئول با تاکيد بر اينکه صنعت حفاري نفت و گاز ايران حرف اول را در منطقه خاورميانه مي زند، اظهار کرد: در طول چند سال گذشته علاوه بر حفر چاه‌هاي نفت و گاز در ميادين خشکي وارد حفاري در خليج فارس هم شده ايم.

وي با اشاره به انجام حفاري چندين فاز پارس جنوبي همچون طرح توسعه فاز 9 و 10 پارس جنوبي در آبهاي خليج فارس، تاکيد کرد: هم اکنون حفاري 24 حلقه چاه توصيفي و توسعه اي هم در طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبي از پيشرفتي 85 درصدي برخوردار است و پيش بيني مي شود سال آينده حفاري اين فاز مشترک گازي به پايان برسد.

بهمني با اشاره به بومي سازي بيش از 20 هزار قطعه از مجموع 35 هزار قطعه پرمصرف در صنعت حفاري کشور، تاکيد کرد: همزمان با تدوين برنامه‌هاي جديد توسعه اي در شرکت ملي نفت ايران براي دوران پساتحريم، شرکت ملي حفاري در کنار شرکت‌هاي خصوصي صنعت حفاري آماده اجراي برنامه‌هاي افزايش توليد نفت ايران است. مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران با اشاره به سابقه ارائه خدمات فني و مهندسي در صنعت حفاري در ساير کشورهاي جهان همچون ليبي، ترکمنستان و درياي شمال، تاکيد کرد: در دوران پساتحريم محدوديتي از نظر فني و عملياتي براي حفاري چاه هاي جديد نفت و گاز در صنعت نفت کشور وجود ندارد.

توافق ايران با خريداران براي فروش نفت در دوران پساتحريم

معاون وزير نفت گفت: با توجه به کم هزينه بودن توليد نفت در ايران، ادامه روند نزولي قيمت نفت نمي تواند روند صادرات نفت کشورمان را با مشکلي مواجه کند.رکن الدين جوادي در گفتگو با شانا، با تاکيد مجدد بر اين که ايران پس از لغو تحريمها، سهم خود را از بازار جهاني نفت مي گيرد، گفت: همکاري نکردن اعضاي اوپک در اين زمينه مي تواند منجر به ادامه روند نزولي قيمت جهاني نفت شود. وي با يادآوري اين که اعضاي اوپک بايد در چارچوب سهميه تعيين شده، توليد کنند زيرا ايران پس از لغو تحريمها افزايش توليد نفت خود را آغاز مي کند، تصريح کرد: همانطور که قبلا نيز اعلام کرده ام، ما آمادگي داريم ظرف يک هفته پس از لغو عملي تحريمها، ظرفيت صادرات روزانه نفت خام کشور را 500 هزار بشکه افزايش دهيم و در کمتر از 6 ماه نيز اين ظرفيت را به بيش از 2 ميليون بشکه مي رسانيم.مديرعامل شرکت ملي نفت ايران در پاسخ به اين سئوال که آيا بازار جهاني نفت براي اين ميزان افزايش صادرات نفت ايران کشش دارد يا خير، عنوان کرد: در صورتي که اعضاي اوپک به سهميه هاي خود پايبند باشند، بازار جهاني نفت کشش دارد.وي همچنين در پاسخ به اين سئوال که با توجه به پيشي گرفتن عرضه بر تقاضاي نفت در شرائط فعلي بازار جهاني، ايران چگونه مي تواند سهم خود را پس بگيرد، گفت: همين الان توافقهايي را با خريداران براي فروش نفت خود انجام داده ايم و ممکن است با همکاري نکردن اعضاي اوپک در اين زمينه، قيمت نفت بيش از پيش آسيب ببيند و کاهش يابد.جوادي درباره ميزان اثرپذيري صادرات نفت خام ايران از ادامه روند نزولي قيمت جهاني نفت گفت: با توجه به کم هزينه بودن توليد نفت در ايران، ادامه روند نزولي قيمت نفت نمي تواند صادرات نفت کشور را با مشکلي مواجه کند.به گفته وي، آزادسازي صادرات نفت خام آمريکا و به طور کلي افزايش عرضه نفت در بازار جهاني نيز، کشورهايي را مي تواند بيشتر تحت تاثير قرار دهد که نفت را با قيمت تمام شده بالايي توليد مي کنند.

برچسب‌ها: