همزمان با افزایش تعداد تروریستهای داعش در افغانستان، رئیس جمهوری روسیه برای تبادل اطلاعات به طالبان، یکی از دشمنان قدیمیاش رو آورده است.
به گزارش ایسنا به نقل از شبکه تلویزیونی سی.ان.ان، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امورخارجه روسیه گفت: ارتباط میان مسکو و طالبان افغانستان تنها حول محور تبادل و تشریک اطلاعات مربوط به مبارزه با داعش است.
یکی از فرماندهان آمریکا ماه گذشته میلادی به کنگره گفت، داعش در ماههای اخیر در افغانستان قدرت گرفته و در حال حاضر 3000 تروریست داعش در این کشور حضور دارند.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه مدتهاست که نسبت به پیوستن هزاران شبهنظامی از منطقه قفقاز روسیه و جماهیر شوروی به داعش در سوریه نگران است.
اولگا اولیکر از مرکز مطالعات بین المللی و استراتژیک گفت: ممکن است پوتین تلاش کند تا ریشه شبهنظامیان در افغانستان، نزدیک به روسیه را از بین ببرد. روابط میان داعش و شبهنظامیان شمال قفقاز و این حقیقت که افرادی از شمال قفقاز دوشادوش داعش در سوریه میجنگند بدان معنا است که روسیه داعش و بسیاری از گروههای شبهنظامی را تهدیدی خاص میبیند که ممکن است طالبان جزو آنها نباشد. در نتیجه روسها احتمالا فکر میکنند که بین بد و بدتر طالبان قسمت بد ماجرا است.
ژنرال مارک هرتلینگ، یکی از تحلیلگران نظامی سی.ان.ان گفت: افغانستان از شمال با ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان و قزاقستان و روسیه در ارتباط است. پوتین نیز نسبت به عبور تروریستها، شبهنظامیان و افراطگرایان در بین این مرزها بسیار نگران است. البته همکاری با طالبان برای پوتین ریسک بسیار بالایی دارد.
این در حالی است که طالبان روز جمعه در بیانیهای هرگونه ارتباط با دولت روسیه را رد کرد. طالبان لزوم هرگونه کمک در مبارزه با داعش را رد اما تاکید کرد که حق دارد تا از کشورهای دیگر درخواست کمک کند.
فیلیپ ماد، یکی از مقامات سابق بخش مقابله با تروریسم سازمان سیا گفت: پوتین به دنبال تقویت روابطش با کشورهای جماهیر شوروی است. پوتین میخواهد به این کشورها بگوید که "من با طالبان همکاری میکنم تا داشتن توافقی درخصوص جمعآوری اطلاعات درباره داعش را پیش از آنکه از مرز عبور کنند، تضمین کنم. زمانی که این اطلاعات را بدست آورم آنها را به شما خواهم داد ".
البته ظهور داعش در افغانستان نه تنها روسیه بلکه آمریکا را نیز نگران کرده است.
یکی از مقامات وزارت امور خارجه درباره توافق میان روسیه - طالبان گفت: حمایت از ثبات و امنیت پایدار در افغانستان به نفع روسیه و دیگر بازیگران منطقهای است. امیدوریم بتوانیم راهی برای همکاری با روسیه در راستای ارتقای ثبات و امنیت افغانستان پیدا کنیم.