شناسهٔ خبر: 92820 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: پرزیدنت | لینک خبر

مصاحبه زنده تلویزیونی با شبکه استانی کرمانشاه

بسم الله الرحمن الرحیم

صاحب‌خبر -
اللهم‌ عجل‌ لولیك‌ الفرج‌ والعافیة والنصر واجعلنا من‌ خیر انصاره و اعوانه والمستشهدین‌ بین‌ یدیه‌



بنده هم از صمیم دل مجدداً به مردم سرافراز، شجاع و افتخارآفرین استان کرمانشاه، سلام عرض می کنم و خدا را شکر می کنم که یک بار دیگر توفیق زیارت این مردم را عنایت فرمود.

گزارشگر:

آقای رئیس جمهور امروز سخنرانی شما در استادیوم آزادی آنقدر صمیمانه و صادقانه بود که به ما این جسارت را داد که بتوانیم راحت تر با شما صحبت کنیم و مشکلات و درخواستهای مردم کرمانشاه را با شما در میان بگذاریم، چون می دانیم که خواست خود شماست که چنین اتفاقی بیفتد. از آنجا که رویکرد سفر فرهنگی است، اجازه بدهید من از مسائل فرهنگی استان شروع کنم. آقای دکتر شما مستحضرید که کرمانشاه جزء یکی از استانهای ممتاز کشور است. این ممتازی به دلیل قرار گرفتن در مسیر عتبات عالیات و نیز آثار به جا مانده از هشت سال دفاع مقدس و یادمانها و مناطق عملیاتی و جاذبه های گردشگری و فرهنگی واقعاً شاخص آن است.

در هر ۱۵-۲۰ کیلومتر در استان کرمانشاه یک اثر تاریخی یا یک تفرجگاه است. بیستون ما به ثبت جهانی رسیده، غار قوری قلعه بزرگ ترین غار آبی آسیاست و ... برای بهبود وضعیت فرهنگی استان و نیز رونق صنعت گردشگری در سفر سوم چه تدابیری داشتید؟

رئیس‌جمهور:

سؤال خوبی پرسیدید. همان طور که شما اشاره کردید، آن وجه معرف مردم استان کرمانشاه، وجه فرهنگی است؛ یعنی وقتی می گوییم کرمانشاه، همه یاد ویژگیها و آثار فرهنگی می افتند و این بسیار ارزشمند و زیباست. در دنیا ملتها و مردم با شاخصهای گوناگونی شناخته می شوند. بعضیها تا اسمشان می آید، همه یاد قتل و غارت و جنگ و موشک و تجاوز و ... می افتند، اما هرگاه نام ملت ایران به طور عام و مردم استان کرمانشاه به طور خاص می آید، مردم به یاد ارزشها و ویژگیهای انسانی و فرهنگی  می افتند.

این نکتۀ بسیار بسیار مهمی است. این یک ارزش است و شاید     مهم ترین میراث تاریخی ما همین ویژگیهای فرهنگی است که البته در مقاطع گوناگون تاریخی می توان رد پای آن را پیدا کرد. مثل همین آثار فرهنگی که شما اشاره کردید، که هر یک مقطعی از شخصیت مردم این دیار و جلوه ای از آن شأن فرهنگی مردم استان است.

این وجه فرهنگی ویژگیهای فراوانی دارد؛ ایمان، پاکی، صداقت، فداکاری و از خودگذشتگی، جوانمردی، پهلوانی و شجاعت ویژگیهای گوناگون این فرهنگ است که در هر مقطعی خودش را نشان داده است.

در طول تاریخ، مهربانی، صداقت و جوانمردی و ایمان زلال در اینجا جاری بوده و آثار فراوانی را خلق کرده است؛ شخصیتها، ادبا، علما، شعرا، فقها و هنرمندان و ... همین طور جوشیده است. در مقطعی هم که لازم بوده که بُعد شجاعت، استقامت و مردانگی ظهور کند، باز در دورۀ انقلاب و دفاع مقدس ظهور کرده است. اگر جایی لازم بوده که صبر و استقامت بروز کند، باز بروز کرده است.

در هر جا لازم بوده که اسطوره ای به جامعه تحویل بشود که این اسطوره بتواند همتها و اراده ها را تقویت کند و حرکت بیافریند، فرهاد و دیگران آمده اند. این وجه فرهنگی رمز ماندگاری یک مردم و جامعه و بستری است که مردم در آن هم رشد می کنند و هم ماندگار می شوند و رمز شکست ناپذیری هم هست.

حفظ این ویژگیهای فرهنگی و انتقال آن به نسلهای بعد یک مأموریت تاریخی است، به خصوص امروز که مرزها دارد برداشته می-شود، در واقع هجمه ای است. نمی خواهم بگویم حتماً این هجمه برای تخریب است، اما جنس آن از تخریب است. مرزها دارد برداشته می شود، ممکن است یک بی هویتی رخ بدهد. اگر بی هویتی بیاید، دیگر ماندگاری وجود ندارد. اگر ملتی بی هویت بشود، به راستی بر آن مسلط می شوند و آن را مدیریت  می کنند.

در اوضاع امروز از یک طرف برای صیانت از خودمان و از سوی دیگر برای کمک به بشریت باید این را حفظ کنیم، هر چه مرزها برداشته     می شود، بشریت بیش از گذشته به فرهنگ و ویژگیهای فرهنگی ملت ایران نیازمند می شوند، برای اینکه ویژگیهای فرهنگی ما ویژگیهای انسانی است، نه ویژگیهای جغرافیایی و نژادی. این بحث بسیار مهمی است؛ چون انسانی است، هر جا جامعۀ انسانی باشد، از آن استقبال می کند و به آن نیازمند است.

همان طور که گفتم، پاکی، ایمان، صداقت، فداکاری، از خودگذشتگی و مهربانی چیزهایی است که هر جامعۀ بشری اگر بخواهد درست زندگی کند، به آن نیازمند است. پس ما هم برای حفظ خودمان و هم برای پاسخگویی به نیازهای امروز جامعۀ بشری به این نیازمندیم.

 به همین دلیل دولت سفرهای سوم را به عنوان سفر فرهنگی اعلام کرد. نه به معنای اینکه کارهای عمرانی و اقتصادی کم رنگ می شود، نه آنها هم پررنگ می شود، اما آنها هم در بستری از نگاه فرهنگی اجرا     می شوند؛ یعنی آنها هم باید تقویت کنندۀ این ویژگیها باشند، نه تضعیف کنندۀ این ویژگیها.

 بخشی از همین فرهنگ و این ویژگیها در قالب میراث فرهنگی است. پس هم آن و هم ویژگیهای انسانی و اخلاقی باید حفظ و معرفی بشوند. بنابراین کارگروه فرهنگی تشکیل شد و تصمیمات بسیار خوبی در قالب ۷-۸۶ بند و ده محور گرفته شد و تقریباً همۀ قالبها و عنوانهایی که برای انجام آن مأموریت مورد نیاز استان است، در آنجا آمد.

در واقع، به مدیران استان مجوز داده شد که بتوانند در یک حیطۀ گسترده و متنوع کار فرهنگی کنند. طبق شاخصها ما وقتی بودجه را تقسیم کردیم، سالانه ۸/۳۲ میلیارد تومان به استان کرمانشاه رسید و این علاوه بر بودجه های معمول دستگاههای فرهنگی است؛ یعنی صدا و سیما، سازمان تبلیغات و ارشاد بودجه ای دارند و کارهایشان را می کنند، این علاوه بر آنهاست. در جلسه وقتی بحث شده ایده های خیلی خوبی مطرح شد. وقتی ظرفیتهای فرهنگی استان دیده شد، تصمیم گرفته شد که این بودجه افزایش پیدا کند؛ یعنی از ۸/۳۲ به ۴۳ میلیارد برسد؛ یعنی ۲/۱۰ میلیارد (بیش از ۳۰، ۳۵ درصد) اضافه شد و ۴۳ میلیارد شد و این تا پنج سال ادامه دارد.

این در بخش هنر و کارهای فرهنگی و تولید فرهنگی به خصوص تولید فرهنگی، صیانت از میراث فرهنگی و توسعۀ گردشگری، بحث مساجد، قرآن و فرهنگ اسلامی است؛ یعنی همۀ آن چیزی که ما برای حفظ آن فرهنگمان، نیاز داریم.

که من همین جا از اهالی فرهنگ استان دعوت می کنم. البته از آقای استاندار و امام جمعۀ محترم خواهش کردم که جلساتی بگذارند، استادان، عالمان و هنرمندان همه دعوت بشوند که خط کار فرهنگی اصیل استان را ترسیم کنند و هر پروژه ای برای بازیابی و تدوین و غبارروبی و معرفی ویژگیهای فرهنگی لازم است، انجام بدهند.

گزارشگر:

خیلی متشکریم. جناب آقای احمدی نژاد هر بار که جنابعالی و هیئت محترم دولت به کرمانشاه سفر می کنید، خبرهای بسیار خوب و خوشی برای مردم دارید و حضورتان قطعاً در استان مایۀ خیر و برکت است.

همان طور که حضرتعالی هم مستحضر هستید، استان کرمانشاه دارای منابع عظیمی در بخشهای نفت و گاز است. همچنین یکی از برنامه های دولت شما توسعۀ صنایع نفت و گاز است. یکی از دغدغه های مردم کرمانشاه بحث پالایشگاه آناهیتا در کرمانشاه است. در دوره های قبل به هر شکل کارهای مقدماتی آن انجام شد. اما خواسته مردم این است که این روند سرعت بیشتری پیدا کند و زودتر به نتیجه برسد. خوشحال می شویم اگر در این خصوص هم توضیح بفرمایید.

رئیس‌جمهور:

حتماً این طور است. امروز هم در دولت بحث و تصمیم گیری شده، این کار چون یک کار و سرمایه گذاری مشترک است، مقداری در تعریف حد و مرزهای حقوقی و تأمین منابع دچار مشکل شده بود. الحمدالله رفع شده، اگر هم نیاز داشته باشند، الان خوشبختانه، منابع در کشور ما فراوان است. در دولت تصویب کردند که تسریع بشود. اگر آن نیاز به منابع بیشتری هم داشته باشند، دولت حتماً پشتیبانی می کند. این جزء طرحهای اساسی استان است و باید اجرا بشود و ان شاءالله اجرا می شود.

گزارشگر:

جناب آقای دکتر احمدی نژاد، امروز صبح در استادیوم شما خبری را به مردم دادید که باعث مسرت آنها شد. گفتید من می خواهم به فرزند عزیز این شهر و استان، جناب آقای ابراهیم عزیزی، اختیار تام بدهم که از بودجۀ سالهای ۹۰، ۹۱ و ۹۲ از محل صندوق توسعۀ ملی هر چه برای پیشرفت استان لازم است، بودجه تزریق کنند و کارهای لازم را انجام بدهند. این اختیارات تا چه حد و در چه حوزه ها و بخشهایی است؟

رئیس‌جمهور:

بودجه هایی که دولت در اختیار دارد، دو بخش است؛ یک وقت بودجه مشخص برای فلان سد، راه و مدرسه و ... است و یک وقت بودجۀ ما متمرکز است؛ یعنی یک عنوان کلی دارد برای کمک به حمل و نقل و عمران شهری کشور. توزیع این دیگر در اختیار دولت است که متناسب با شرایط تصمیم بگیرد. این بخش هم کم نیست، چون برای همۀ کشور توزیع می شود. چون بنای ما بر عدالت است، باید فاصله ها را کم کنیم و همه در نقطه ای با هم برسیم و همه در یک سطح قرار بگیریم، از این جهت من از آقای عزیزی خواستم که وزن بیشتری به استان کرمانشاه بدهد و با اختیارات رئیس جمهور، پروژه و کاری در استان کرمانشاه نباشد که نیازمند منابع مالی باشد.

خوشبختانه وقتی من اینجا آمدم، آن بخشی از مصوبات که نهایی شده بود و برای من فرستادند، دیدم آقایان عزیزی و رحیمی و بقیۀ دوستان همین کار را کرده اند. واقعاً برای بخشهای گوناگون استان بودجه های بسیار خوبی اختصاص داده اند و من امیدوارم که این مسئله تا چند سال ادامه پیدا کند که سرعت پیشرفت استان آن قدر بشود که به سرعت به استانهای سطح بالای کشور برسد. شایستگی مردم نیز همین است.

گزارشگر:

آقای احمدی نژاد! مردم کرمانشاه خیلی دوست داشتند رو در رو خدمت شما برسند و از نزدیک با شما ملاقات داشته باشند. به هر شکل همکاران ما این فرصت را برای تعدادی از عزیزان کرمانشاهی مهیا کرده اند:

با توجه به اینکه سال ۱۳۹۰ سال جهاد اقتصادی نامگذاری شده، با توجه به وعده ها و قولهایی که در مورد رفع بیکاری جوانان داده شده، چقدر امیدوار باشیم که مشکل ما جوانان در این سال برطرف شود؟

طرح هدفمند کردن یارانه ها واقعاً طرح ملی و بسیار خوبی بود. منتها تا کی ادامه خواهد یافت؟

بافت شهری کرمانشاه کمی پیچیده است. خیابانهایش تنگ و کوچک است. کمی هم به بافت شهری رسیدگی شود. اسم کلان شهر را دارد، اما کشش آن را ندارد.

علی رغم خواست دولت، فرصت جذب خیلی از سرمایه ها برای استان و شهرستان ما نبوده است.

جادۀ سر پل ذهاب به اسلام آباد را درست کنید.

به محرومیت زدایی در خصوص مسائل فرهنگی بیشتر پرداخته شود.

شهر جوانرود کاستیهای فراوانی دارد و مهم‌ترین آنها کمربندی است.

شرکتها حذف شود، زیرا مشکلات زیادی برای کارگران ایجاد می‌کنند.

گزارشگر:

پشت سر شما نوشته ای پرمعنا با خط زیبای مرحوم آیت الله نجومی هست:

«سید القم خادمکم»؛ بزرگ قم خادم شماست. اگر حس تان را دربارۀ این جمله بگویید خوشحال می شویم.

رئیس‌جمهور:

خدا حاج آقا نجومی را رحمت کند که نادره ای بود؛ یک عالم، معلم اخلاق و هنرمند. من البته چند بار خدمت ایشان رسیدم و عرض ادب و ارادت کردم. این جمله بسیار پرمغز است. عظمت و سروری انسان به خادمی مردم است. هر چه خادم تر، عزیزتر. افتخار این است که آدم نوکر مردم باشد. هیچ افتخاری بالاتر از نوکری و آن هم نوکری ملت ایران و کرمانشاه نیست. اینکه می گوییم نوکر شماییم، بالاترین افتخار است و هیچ حسی با این قابل مقایسه و رقابت نیست.

گزارشگر:

دوستان خوب بیننده! وقتی صحبتهای شما و ابراز احساسات تان پخش می شد، آقای دکتر بدون اینکه خودشان بخواهند، دست بلند می کردند و ابراز احساسات متقابل می کردند.

رئیس‌جمهور:

واقعاً من از محبت و مهربانی مردم عزیز و بزرگواری شان صمیمانه تشکر می کنم؛ یعنی همان حسی که بود، واقعاً متقابل است و اصلاً   فاصله ای نیست. این خصلتِ ایرانیان و کرمانشاهیان در تاریخ به همین ترتیب آمده و به ما رسیده است. این گونه تربیت شده ایم که همدیگر را دوست بداریم.

عزیزان ما مطالب خوبی را پرسیدند. جوان عزیزمان گفتند برای رفع بیکاری جوانان در سال جاری کاری می شود؟ ان شاءالله حتماً می شود. من اعلام کرده ام، پای آن هم هستیم و به فضل الهی، ان شاءالله خداوند هم هدایت خواهد کرد. ما ظرف امسال و سال دیگر باید تقریباً بساط بیکاری را از ایران جمع کنیم. اولویت مان هم با جاهایی است که نرخ بیکاری در آنجا بیشتر است؛ مثل کرمانشاه. در کرمانشاه کارهای خوبی شده، اما چون نرخ بیکاری از قبل بالا بوده، حالا که سه چهار درصد هم پایین آمده، باز هم بالاست. این باید به حدود سه چهار درصد برسد که طبیعی است، برای اینکه رقابتی در بازار کار باشد و ارتقاء توانمندی اتفاق بیفتد،      ان شاءالله در این دو سال حتماً خواهد شد. همین سال اول ان شاءالله جوانان عزیز آثارش را به لطف خدا خواهند دید.

دربارۀ هدفمندی یارانه ها پرسیدند تا کی ادامه خواهد یافت؟ تا همیشه. ما با کمک مردم و با لطف خدا پایه ای می گذاریم که هیچ کس نتواند به آن دست بزند. این پول مردم است و به دست خود مردم می-دهیم. حالا مردم یک مقدار گازوئیل، بنزین، برق و گاز مصرف می کنند. اگر کمتر مصرف کردند، مابه التفاوت آن مال خودشان است. نوش جانشان. اگر هم کسی هست که مصرفش بیشتر است، از جیبش می دهد. مصرف اکثریت ملت ایران کمتر است. عنایت کنید، این حرف مهمی است. مصرف اکثر ملت ایران کمتر است. مثلاً یک خانواده چهار نفره که الان ۱۷۸ هزار تومان در ماه می گیرد، حداکثر در ماه پنجاه شصت هزار تومان خرج این اقلام    می کند. حالا زمستان که سرد است و قبض گاز بیشتر می شود یا تابستان که قبض برق بیشتر می شود، متوسط آن ماهی شصت هزار تومان بیشتر نیست؛ یعنی ماهی ۱۱۸ هزار تومان برای او می ماند.

اما کسانی هم هستند که زیاد مصرف می کنند و باید ماهی دویست سیصد پانصد هزار تومان بدهند. معنایش این است که طی پنجاه سال این مابه التفاوت شصت هزار تومان تا ۱۷۸ هزار تومانی که مال اکثریت ملت بوده، توسط عدۀ کمتری مصرف می شده است. در واقع، بدون اینکه خودشان بدانند، از جیب اینها در می آمد و عده ای دیگر آن را مصرف   می کردند. حالا هر کس مال خودش را مصرف می کند. حالا فرض کنید بیست سال این طوری باشد. این فاصلۀ طبقاتی عظیمی که به دلیل توزیع ناعادلانۀ همین انرژی ایجاد شده کم می شود. این ادامه دارد.

البته این تازه آغاز آن است؛ یعنی باش تا صبح دولتت بدمد. وقتی این هدفمندی به طور کامل اجرا بشود، دریافتهای مردم هم بیشتر می-شود. آن وقت تازه فاصلۀ اصلی پیدا می شود. ما یک گام برداشته ایم. دو سه گام دیگر مانده است. آن وقت معلوم می شود که این ۸۰ درصد ملت ایران که همیشه کمتر مصرف می کردند، در این پنجاه سال چه فاصله ای را از دست می دادند. آن وقت سرعت کاهش فاصله خیلی بیشتر خواهد شد.

گزارشگر:

یعنی در دراز مدت نتیجه می دهد.

رئیس‌جمهور:

بله، البته الان هم که خوب شده است.

گزارشگر:

البته مشارکت و اینکه مردم در اقتصاد کشورشان شریک باشند، و در کنار دولت باشند، انرژی مثبتی ایجاد کرد.

رئیس‌جمهور:

حتماً همین طور است. ببینید، یک وجه آن کاهش فاصله هاست، اما مهم تر از آن دخالت آحاد مردم در مدیریت اقتصادی است. این یک پیروزی عظیم است که حالا ثمرات آن خواهد آمد.

الان تمام مردم دیگر راجع به اقتصاد جور دیگری فکر می کنند. شش ماه پیش یک جور فکر می کردند، الان محاسبات و تصمیم گیریهای مردم متفاوت شده است. ضمن اینکه رفتارهای تولیدکنندگان و توزیع کنندگان همه به سمت بهینه شدن می رود؛ یعنی کمترین هزینه و بیشترین بهره. در حالی که تولید ما گران قیمت است. زیرا انرژی ارزان بوده و کسی توجه نداشته و این فاصلۀ قیمت انرژی همۀ ضعفها را پر می کرده است. الان این دارد برداشته می شود، ضعفها باید اصلاح بشود. اگر ضعفها اصلاح بشود، ایرانی هنرمند، توانمند و با هوش است و می تواند بهترین کالا را با قیمت کمتر بسازد و این می تواند به سمت صادرات برود یا موجب شکوفایی اقتصاد بشود.

این طرح برکات فراوانی دارد که ان شاءالله به مرور حاصلش دیده خواهد شد.

بافت شهری کرمانشاه نیاز به رسیدگی دارد. حتماً رسیدگی خواهد شد. بقیۀ شهرها نیز همین طور است. امشب بودجۀ خیلی خوبی تصویب شد و این علاوه بر بودجه های معمول استان است که برای کمک به اصلاح بافت شهری و نیز عمران روستایی و بهسازی روستاها در اختیار استان گذاشته می شود.

گفتند ما قبلاً فرصت جذب سرمایه را نداشتیم، حرف درستی است، اما الان فرصت خوبی به وجود آمده، ولی برای اینکه سرمایه بیاید و آبادانی بشود، باید چند عامل دست به دست هم بدهند. اولین آنها همدلی است. در استان شما الحمدالله هست، ولی هر چه بیشتر، بهتر. همۀ مردم استان باید خودشان را در ساختن استان مسئول بدانند و دوش دوش همکار هم باشند.

این گونه سرعت ده برابر می شود. ضمن اینکه باید کار و تلاش و فکر کنیم، دورۀ ساختن دوره ای است که آدم باید کمتر مصرف کند و بیشتر کار کند تا هم زندگی شخصی و هم زندگی اجتماعی ساخته بشود.

فرمودند رسیدگی بیشتر به شغل و امکانات جوانان، که همین جا اگر اجازه بدهید من مسائل ورزشی را هم جواب بدهم. استان شما استان قهرمان خیزی است و به امکانات ورزشی نیاز دارد. دولت هم امشب مصوبات خوبی داشت، ان شاءالله آن ورزشگاه ۱۵ هزار نفری زود تمام بشود. یک مجتمع ۶ هزار نفری سرپوشیده برای دهکده مصوب شد که ساخته بشود و به همین ترتیب توسعۀ فضاهای ورزشی در تمام شهرستانها.

البته جوانان امکان تحصیل می‌خواهند و استان دانشگاههای خوبی دارد. بنیاد نخبگان و ... هست. اما کمی هم امکانات تفریحی لازم است. در دولت و کارگروه فرهنگی در این مورد بحث شد، ولی فضاهایی باید باشد که مردم و جوانان استراحت و تفریحی داشته باشند. استان شما هم که جاذبه اش الی ماشاءالله است. باید مقداری زیر ساخت ها درست بشود.

جادۀ سرپل ذهاب به اسلام آباد را در مصوبه داریم و من حتماً تأکید خواهم کرد که در احداث آن تسریع بشود.

 عزیزی فرمودند که جوانرود کم و کسری زیاد دارد، از جمله کمربندی. بان چو (روی چشم). من حتماً این را دنبال خواهم کرد که ان شاءالله جوانرود عزیز و بقیۀ شهرها هم از امکانات برخوردار بشوند.

گزارشگر:

جناب آقای دکتر احمدی نژاد سعی می کنیم از این وقتی که داریم، نهایت استفاده را ببریم. اگر اجازه بفرمایید، مواردی هست که خیلی خلاصه وار خدمت شما مطرح می کنیم که ان شاءالله بینندگان خوب کرمانشاه هم بیش از پیش به پیگیریهای شما و تلاش دولت خدمتگزار امیدوار بشوند.

برخی از پروژه ها برای مردم اولویت بیشتری دارد. یکی از آنها راه آهن غرب کشور است که برای مردم کرمانشاه به آرزو و رؤیا تبدیل شده است. رونق و گسترش بازارچه های مرزی، کارخانۀ ایران خودرو که قرار بود در شهرستان اسلام آباد غرب شروع به کار کند، مناطق آزاد تجاری، رونق و گسترش پایانۀ خسروی که قطعاً می تواند برای ایجاد اشتغال مردم بسیار تأثیرگذار باشد و بحث کشاورزی در استان کرمانشاه، با توجه به استعدادها و پتانسیلهای لازمی که در استان در بحث کشاورزی هست، استان را به یک قطب کشاورزی تبدیل کرده، با توجه به دارا بودن زمینهای خوب و حاصلخیز و نیروهای متخصص و جوانان خوبی که در این زمینه تحصیل کرده اند و آمادۀ کارند.

متأسفانه بخش عظیمی از زمینهایی که در حال حاضر زیر کشت قرار گرفته اند، زمینهای دیم هستند که این قابلیت را دارند که به آبی تبدیل شوند و می تواند شرایط بسیار خوبی را برای تولید و به کار گیری و جذب خیلی از نیروها در این زمینه ایجاد کند. اگر در خصوص مواردی که خدمتتان مطرح کردیم، توضیح بدهید ممنون می شویم.

رئیس‌جمهور:

مطالب مهم و خوبی را مطرح کردید. من از همین آخری شروع     می کنم. امشب دولت تصویب کرد که ظرف پنج سال سطح زیر کشت آبی استان از دویست هزار هکتار به پانصد هزار هکتار افزایش پیدا کند. این کار بسیار بزرگی است.

البته من در همین جا اعلام می کنم هر مقدار کشاورزان استقبال کنند، ما محدودیت نمی گذاریم. برای اینکه مصمم ایم که ظرف پنج سال زمین-های تحت کشت آبی را در کشور حداقل به دو برابر برسانیم.

راهش این است که کشاورزان سیستم آبیاری شان را عوض کنند. در سیستمهای جدید آبیاری دیگر تسطیح زمین لازم نیست و هدر رفت آب هم نیست، یعنی با یک سوم یا یک چهارم آب می شود کشت کرد؛ یعنی می توانیم از همین آب چهار برابر استفاده کنیم. ما به هر کشاورزی که بخواهد سیستم آبیاری اش را عوض کند، هم یارانه و هم تسهیلات ارزان می دهیم. آبی را هم که صرفه جویی می شود، در اختیار خودش می گذاریم که توسعه بدهد. دولت امشب بودجۀ خیلی خوبی تصویب کرد. حالا   ان شاءالله اخبارش را منتشر می کنید تا مردم عزیز مطلع بشوند.

برای همین امسال و سال دیگر تا پنج سال برای استان کرمانشاه نامحدود است، هر چه قدر کشاورزان عزیز جلو بیایند، ما همپای آنها حرکت می کنیم. یعنی استعداد کشاورزی استان خوب است و بیش از ۹۰۰ هزار هکتار زمین بسیار خوب دارد. دویست هزار هکتار آن کشت آبی است و بیش از هفتصد هزار هکتار آن کشت دیم است. اگر این زمین دیم به آبی تبدیل بشود، محصول چند برابر می شود و هم اشتغال ایجاد می شود و هم باعث درآمد و ثروت برای استان و تولید ملی است.

برای خودروسازی دولت ۵۰ میلیارد تومان تصویب کرد که ان شاءاله تا پایان امسال و اوایل سال آینده کار خانه راه بیفتد و ان شاءالله راه خواهد افتاد.

وضع بازارچه های مرزی الان خوب است. باز مصوب شد کارگروهی متشکل از وزیر کشور، وزیر بازرگانی و وزیر اقتصاد این بازارچه ها را مطالعه کنند و ظرفیتهایش را افزایش بدهند، به گونه ای که اشتغال بیشتری ایجاد شود.

 البته من در دولت تذکری دادم و اینجا هم بگویم. هدف بازارچه های مرزی، کارهای خُرد است؛ یعنی تعداد بیشتری از مردم درگیر بشوند و درآمد پیدا کنند. اگر خدای نکرده یک بازارچۀ مرزی در اختیار ده نفر قرار بگیرد، مردم عادی مثلاً روزی ده هزار تومان بگیرند، اما آن ده نفر روزی دو میلیون تومان بگیرند، این خلاف هدف بازارچه است. در بازارچه باید هزار نفر، پانصد نفر، دو هزار نفر مشغول بشوند؛ یعنی خرد و وسیع تر باشد و در دست چند نفر انحصار نشود. این مسئله در دستور کار دولت هست.

مرز خسروی فعال است، منتها به لحاظ مسافری مقداری آن طرف مشکل داریم. مشکل این طرف کمتر است و نداریم.

راه آهن استان هم دارد می آید. اصولاً طرحهای راه آهن طرحهایی طولانی مدت است.کلاً پروژه های راه آهن و راه زمان برند، برای اینکه کارهای پیچیده ای دارند؛ با این حال ان شاءالله امسال راه آهن به سمت کرمانشاه می آید و فعالیتش چند برابر خواهد شد. از کرمانشاه به مرز هم با چند شرکت مشغول مذاکره هستیم که امیدوارم بتوانیم تا تابستان آن را نهایی کنیم و کارش شروع بشود.

گزارشگر:

پس این قول و خبر بسیار خوبی است برای مردم کرمانشاه.

رئیس‌جمهور:

حتماً. ان شاءالله خدا توفیقی بدهد و عمری باشد تا زمانی که این دولت هست، حتماً این پروژه فعال خواهد شد.





گزارشگر:

آقای دکتر همان طور که مستحضر هستید، رهبر معظم انقلاب امسال را سال جهاد اقتصادی نامگذاری کردند. این جهاد اقتصادی به گونه ای با هدفمندی یارانه ها پیوند یافته است. مردم کرمانشاه امروز می گفتند امسال جهاد اقتصادی کنیم و یک همت احمدی نژادی بکنیم. این خیلی مهم است. برای شتاب و تحقق مطالبۀ مقام معظم رهبری در استان کرمانشاه چه کارها و اهدافی را دنبال کرده اید؟

رئیس‌جمهور:

من فکر می کنم تصمیمات دولت امشب اولاً راه را برای یک جهش گسترده در استان باز کرد. در ثانی حمایتهای لازم را هم پیش بینی کرد.

استان شما هم در بخش کشاورزی و هم در بخش صنعت و هم در بخش گردشگری، استعدادهای، نمی گویم بی نظیر ولی، کم نظیری دارد. ما در همۀ این زمینه ها مصوبه داریم. اگر تمام کارهای اقتصادی را جمع بزنیم و بخواهیم در یک شاخص نمایش بدهیم، آن شاخص، ایجاد اشتغال است؛ یعنی باید هم کشاورزی هم گردشگری و هم صنعت فعال بشوند تا نتیجۀ آن بشود اشتغال.

ان‌شاءالله به فضل الهی امسال ما کاهش چشمگیری در نرخ بیکاری استان خواهیم داشت. خود مسکن مهر که فعال است، ایجاد اشتغال می‌کند، اما در جلسۀ دولت تأکید و تصویب شد و آقای رحیمی، معاون اول، مسئول پیگیری کار شدند. ما باید به سرعت ۱۲۰ هزار شغل ایجاد کنیم. باید ظرف دو سال این ۱۲۰ هزار شغل را در استان کرمانشاه ایجاد کنیم. البته ظرف دو سال، ولی هر چه قدرش را بتوانیم در یک سال بیاوریم، یعنی بیش از ۶۰ هزار تا، همان مقدار جلو هستیم و به دو سه درصد می رسیم.

دولت این برنامه را آماده کرده و من همین جا می خواهم از جوانان عزیز استان خواهشی کنم. البته استان جوانان بسیار خوبی دارد، منتها ما در اشتغال گره هایی داریم؛ البته نه فقط در این استان، بلکه در کل کشور. بالاخره دانشگاهها گسترش پیدا کرده و جوانان الحمدالله تحصیل کرده-اند. این خیلی خوب است که جوانان ما تحصیل کرده اند.

اما داشتن یک مدرک نباید مانع پرداختن به کارهای مفید باشد. کار باید شرافتمندانه و مفید باشد.

فرض کنید رانندگی تاکسی یک شغل بسیار شریف و بسیار پرزحمت است. حالا کسی رفته و مثلاً لیسانس جغرافیای شهری گرفته، بسیار خوب، شهر کرمانشاه ظرفیت به کارگیری دو هزار یا سه هزار لیسانس جغرافیای شهری را در رشته تخصصی آنها ندارد. بیست نفر مورد نیاز است. مابقی چه می شوند؟

یا مثلاً جوشکاری و لوله کشی، اینها کارهای بسیار مفیدی است. اینها عیب نیست. کسی بگوید چون من لیسانس گرفتم، پس اگر رفتم جوشکاری کردم شأن من پایین آمده یا نوعی شکست است. تحصیل کرده ای، سطح فرهنگ و علم و نو ع نگرش ات به زندگی بالا رفته است و زندگی اجتماعی ات بهتر است. اما یک کار فنی انجام می دهی، هم خدمت به جامعه است و هم مفیدی و هم درآمد داری.

الان در بعضی از بخشهای گاز جوشکار فنی کم است. اگر بچه های خودمان یک دورۀ فنی حرفه ای ببینند، یاد می گیرند. دو سه ماهه بروند یاد بگیرند. الان در بعضی مناطق یک جوشکار فنی یک و نیم تا دو میلیون در ماه دریافتی دارد.

گزارشگر:

به این ترتیب می توانند تشکیل خانواده بدهند و از فساد و مسائلی از این دست جلوگیری می شود.

رئیس‌جمهور:

این اشتغال مفید است. انسان می خواهد چه کار کند؟ یک شغل مفید داشته باشد و تشکیل خانواده بدهد و فرهنگش را حفظ کند و هم خودش لذت ببرد و هم کمک جامعه باشد و هم رشد معنوی بکند. بسترش همین ها؛ یعنی کار مفید و خانواده است. کار مفید و خانواده بستر کمال انسان است.

این را اشاره کردم برای اینکه بالاخره سه چهار سال دیگر که بگذرد، ما تقریباً جوانی نداریم که تحصیلات عالیه نداشته باشد. خدا را شکر. همۀ جوانان ما به دانشگاه می روند و تحصیل می کنند. اما این معنایش این نیست که همه باید پشت میز بنشیند. پشت میز که کار نیست. بخشی از آن لازم است، تازه همین هم که موجود است اضافه است. کشور ما این قدر نیاز ندارد که مرتب از این اداره به آن اداره کاغذ برود. کار با کاغذ هم لازم است، ولی تا حدی.

کشور با کار روزانه و کار روی زمین ساخته نمی شود. چه اشکالی دارد که آدم رانندۀ بولدوزر و تریلی یا مسئول تأسیسات یک کارخانه باشد و برود پای دستگاه تراش در کارخانه بایستد و کار کند. اینها عیب نیست، بلکه حسن است. باید روزی حلال و کار مفید باشد. این جوری آدم رشد می کند. هم ارزش اجتماعی و هم کمال معنوی پیدا می کند و هم لذت روحی و جسمی و همه چیز در اختیارش قرار می گیرد.

گزارشگر:

با شناختی که بنده از جوانان خوب کرمانشاه سراغ دارم، مطمئنم به هر شکل اگر زمینۀ کار برایشان فراهم باشد، قطعاً آنها هم دوست دارند در عرصۀ موفقیت، توسعه و بالندگی کشورمان سهمی داشته باشند. قطعاً با تلاش شما و همۀ عزیزانی که واقعاً دل در گرو موفقیت این مرز و بوم دارند، مطمئنم این فضاها قطعاً ایجاد می شود و این عزیزان هم سعی می کنند نقشی در این زمینه ایفا کنند.

رئیس‌جمهور:

من به جوانان عزیز کرمانشاهی مطمئن هستم.

گزارشگر:

خیلی از عزیزان هنوز در قالب نیروهای شرکتی مشغول فعالیت هستند. برنامۀ حضرتعالی برای اینها چیست؟



رئیس‌جمهور:

در همۀ کشور بیش از ۷۵ درصد نیروهای شرکتی تا الان قراردادی شده اند. اما بعضی جاها، حالا نمی خواهم بگویم زورمان به آنها نرسیده است، اما باید انجام بدهند، چون مصوبات و قانون هست و باید اجرا کنند.

مقداری در برخی زیر مجموعه های وزارت نیرو و بعضی بخشهای وزارت بهداشت هست. امیدوارم امسال بتوانیم این قضیه را حل کنیم که دیگر این سیستم کاری از فضای شغلی بیرون برود. بالاخره کسی که کار می کند، باید آرامش و اطمینان و دلبستگی ای به کار داشته باشد.

گزارشگر:

خیلی متشکریم. من فکر می کنم فرصت زیادی نداریم و حضرتعالی هم با توجه به اینکه از صبح تشریف آورده اید و در جلسات مختلف حضور پیدا کرده اید، قطعاً خسته نیستید، چرا که به مردم و مردم کرمانشاه عشق می ورزید. به هر حال سعادتی بود در این فرصتی که در اختیار ما بود، در محضر شما و رابط بین شما و مردم شریف کرمانشاه باشیم. صحبتهای پایانی شما را می شنویم.

رئیس‌جمهور:

من می خواهم از مردم عزیز کرمانشاه تشکر کنم. البته امروز در صحبتهایم تشکر کردم. امروز جمع کثیری از مردم به خیابانها آمدند و بزرگواری کردند تا از خادم و فرزند خودشان استقبال کنند و این توفیق امروز از من سلب شد. یعنی ما فکر کردیم مردم خیلی به زحمت می-افتند ما دو بار آمدیم، ساعتها طول کشید، جمعیت فشرده بود، امروز هم همین طور بود بلکه امروز جمعیت بیشتری بود و حالا این توفیق از ما سلب شد. من باید از مردم عزیز این استان به خصوص شهر کرمانشاه به خاطر همۀ خوبیهایشان تشکر کنم.

به خدا، همه جای ایران خیلی زیباست. زندگی در ایران زیباترین زندگی در همۀ عالم است. من همه جای دنیا را دیده ام و بین اقشار مختلف هم رفته ام. چون با همۀ مردم و گروهها از سیاستمداران تا اقتصادانها و روزنامه نگاران و مردم عادی ملاقات داریم؛ یعنی از دم در هتل با راننده و ... صحبت می کنم و با گروههای مختلف جلسه می-گذاریم و صحبت می کنیم. ایران هم زیباست و هم زندگی در ایران زیباست. فرهنگ این سرزمین زیباست، چرا که مردمش بهترین اند. مردم کرمانشاه، امروز و در طول تاریخ بهترین اند.

من از همۀ این مردم صمیمانه تشکر می کنم، به خاطر همۀ خدماتی که به ایران و فرهنگ متعالی این سرزمین داشته اند، دفاعی که از این سرزمین کرده اند و به خاطر لطفی که به فرزند کوچک  خودشان دارند، و از خدای متعال می خواهم به همۀ ملت ایران به خصوص مردم کرمانشاه سلامت، عزت، دلخوشی و چشم روشنی بیشتری عنایت کند.

گزارشگر:

مردم کرمانشاه روی این سفر خیلی حساب کرده اند.



رئیس‌جمهور:

مردم کرمانشاه باید روی همت خودشان حساب باز کنند. هر اتفاقی بیفتد، نتیجۀ همت و بزرگی مردم کرمانشاه است. دولت خادم مردم است و ما هم راه را باز می کنیم و هم پشتیبانی می کنیم. این کارها از ما و ان‌شاءالله حرکت هم از مردم کرمانشاه.

گزارشگر:

اگر به تهران رسیدید، حتماً سلام مردم کرمانشاه را خدمت مقام معظم رهبری برسانید و بفرمایید که مردم کرمانشاه منتظرند که ان شاءالله میزبان حضور نورانی و متبرک ایشان باشند.

رئیس‌جمهور:

حتماً این کار را با افتخار خواهم کرد.

گزارشگر:

باران عطش سوز به این می گویند

یک طالع پیروز به این می گویند

عطر خوش گلها و حضور خوش یار

یک عید و دو نوروز به این می گویند