شناسهٔ خبر: 92697 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: پرزیدنت | لینک خبر

تاكید روسای جمهور ایران و تاجیكستان بر ضرورت برنامه‌ریزی به منظور افزایش حداكثری روابط بین دو كشور

رییس‌جمهوری اسلامی ایران روابط تهران – دوشنبه را روابطی ویژه و استثنایی توصیف كرد و بر ضرورت برنامه‌ریزی به منظور افزایش حداكثری روابط بین دو كشور در تمامی زمینه‌ها تاكید كرد.

صاحب‌خبر -
دكتر محمود احمدی‌نژاد عصر امروز یكشنبه در كنفرانس مشترك خبری با همتای تاجیكستانی خود با بیان اینكه جمهوری اسلامی ایران و تاجیكستان از اشتراكات تاریخی و فرهنگی گسترده‌ای برخوردار هستند، اظهار داشت: نژاد، فرهنگ، آیین، تاریخ، آداب و رسوم و حتی اندیشه‌های كنونی دو ملت ایران و تاجیكستان با هم مشترك است، از این‌رو با اینكه دو كشور با اكثریت كشورهای دنیا روابط ممتاز و صمیمی دارند اما در این میان تهران و دوشنبه از روابط ویژه و اختصاصی برخوردار می‌باشند.

رییس‌جمهور خاطر نشان كرد: به‌رغم گام‌های مثبتی كه دو كشور برای افزایش مناسبات و همكاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای برداشته‌اند اما معتقدم ظرفیت‌های موجود در دو كشور بیش از شرایط كنونی است كه می‌توان همه آنها را در راستای منافع دو ملت و ملت‌های منطقه فعال كرد.

دكتر احمدی‌نژاد گفت: ایران و تاجیكستان باید در گام اول تلاش كنند كه نیازهای خود را از یكدیگر تأمین كنند.

رییس‌جمهور همچنین با تاكید بر لزوم رشد حداكثری روابط میان تهران – دوشنبه، اظهار داشت: دو كشور باید در بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی خود پروژه‌های جدیدی در راستای پیشرفت روزافزون روابط دوجانبه برنامه‌ریزی و اجرایی كنند.

دكتر احمدی‌نژاد افزود: ایران و تاجیكستان در مسیر گسترش حداكثری روابط اقتصادی، صنعتی، فرهنگی و علمی باید تجربیات خود را در اختیار یكدیگر گذاشته و در همه صحنه‌ها در كنار هم باشند.

رییس‌جمهور خاطر نشان كرد: دو كشور در مسایل چند جانبه پروژه‌های مناسبی را در دستور كار قرار دادند كه از جمله آن می‌توان به احداث خط آهن و انتقال انرژی از ایران به تاجیكستان و نیز مسایل فرهنگی سه جانبه با افغانستان اشاره كرد.

دكتر احمدی‌نژاد با تاكید بر اینكه ایران و تاجیكستان در خصوص بسیاری از موضوعات بین‌المللی و منطقه‌ای دارای اشتراك نظر هستند، اظهار داشت: هر دو كشور معتقدیم كه هیچ كس نباید اجازه دهد دشمنان قسم خورده دو ملت فرصت تسلط بر منطقه را پیدا كنند. ایران و تاجیكستان ضمن اینكه دوست همه ملت‌ها هستند اما باید از استقلال و منافع ملت‌ها دفاع كرده و اجازه ندهیم دیگران به بهانه‌های مختلف بر منطقه سیطره پیدا كنند.

رییس‌جمهور همچنین با تبریك فرا رسیدن بیستمین سالگرد استقلال تاجیكستان اظهار داشت: ایران اولین كشوری بود كه استقلال تاجیكستان را به رسمیت شناخت و این موضوع برای ایران بسیار ارزشمند است، چرا كه آن را استقلال فرهنگ، تاریخ و ملت بزرگی می‌دانیم كه شخصیت‌های بزرگی را به جامعه بشری تحویل داده است.

امامعلی رحمان رییس‌جمهور تاجیكستان نیز در این نشست مشترك خبری مذاكرات خود با دكتر احمدی‌نژاد را بسیار سودمند و در فضایی صمیمی، برادرانه و با حسن تفاهم توصیف كرد و گفت: در نشست خصوصی و مشترك همكاری‌های فی‌مابین و مهمترین مسایل منطقه‌ای و بین‌المللی را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادیم و معتقدیم رشد و تحكیم مناسبات دو كشور می‌تواند بر روند تعمیق، رشد و ثبات در منطقه تاثیرگذار باشد.

رییس‌جمهور تاجیكستان با اشاره به اینكه ایران و تاجیكستان از ظرفیت‌های اقتصادی استفاده نشده‌ای برخوردار هستند بر لزوم شناسایی این ظرفیت ها اشاره كرد و گفت: تاجیكستان خواستار ایجاد روابط وسیع و گسترده و انجام پروژه‌های مشترك با جمهوری اسلامی ایران است.

امامعلی رحمان همچنین با اشاره به موضوع افغانستان خاطر نشان كرد: از جامعه جهانی و تمامی جوامع بین‌المللی بار دیگر دعوت می‌كنیم تا در روند استقرار صلح و ثبات در افغانستان شركت كنند.

وی با اظهار خرسندی و قدردانی از احداث سد و نیروگاه "سنگ توده ۲" توسط متخصصان ایرانی همزمان با بیستمین سالگرد استقلال تاجیكستان این پروژه را بهترین هدیه جمهوری اسلامی ایران به مردم تاجیكستان ارزیابی كرد و گفت: تاجیكستان به دنبال انجام پروژه‌های مشترك گوناگونی با جمهوری اسلامی ایران است و این پروژه‌ها را به نفع دو ملت می‌داند.