شناسهٔ خبر: 92478 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: پرزیدنت | لینک خبر

سخنرانی در دیدار با منتخبین استان اصفهان

بسم الله الرحمن الرحیم

صاحب‌خبر -
اللهم‌ عجل‌ لولیك‌ الفرج‌ والعافیة والنصر واجعلنا من‌ خیر اعوانه‌ وانصاره‌ والمستشهدین‌ بین‌ یدیه‌



خدای بزرگ را سپاسگزارم كه فرصتی عنایت كرد تا لحظاتی را در خدمت عزیزان، منتخبین استان سرافراز اصفهان باشیم.

گرچه همه ایران عزیز، یك تن واحد است و ما در هر كجای ایران كه

می ایستیم و از آنجا نگاه می كنیم، به همة ایران، تاریخ و آیندة آن نگاه

می كنیم، اما وقتی به اصفهان می آییم افق نگاهمان عوض می شود و باید هم عوض بشود.

وقتی از اصفهان صحبت می كنیم؛ یعنی از خلاصة تمدن ایران زمین صحبت می كنیم، وقتی از اصفهان صحبت می كنیم، یعنی از كانون جوشش اندیشة اسلام ناب محمدی(ص) صحبت می كنیم. خیلی حرفها را جاهای دیگر نمی شود زد، اما در اصفهان راحت می شود زد. خیلی انتظارات را از جاهای دیگر نمی شود داشت، اما از اصفهان به راحتی می توان داشت.

دوستان صحبتهای خیلی خوبی كردند و من مطمئن هستم اگر وقت به اندازة كافی بود و اقشار دیگر و همه عزیزانی كه در این سالن هستند و دیگرانی كه نیستند، فرصت اعلام نظر پیدا می كردند، ما الان گنجینه ای از مطالب ارزشمند را در اختیار داشتیم. این كم توفیقی امثال بنده است. امیدوارم كه در این استان چنین جلساتی به طور مستمر برپا بشود و از یك موضع برتر و یك نگاه كلان و برای ساختن و برپایی تمدن اسلامی در سرزمین ایران گفتگو بكنید و پایه های نظریه پردازی را ان شاء الله در اصفهان برپا كنید.

من هم دو سه نكته خدمتان عرض می كنم و اشاراتی هم به مطالب عزیزان در پایان خواهم داشت. عنایت دارید كه ویژگی تمدن ایرانی یا محوری ترین ویژگی تمدن ایرانی توحیدی بودن آن است. ما هرچه در تاریخ ایران غور و تفحص می كنیم، آثار و نشانه هایی كه به دست می آید، همه آنها تأكید مكرری است بر اینكه ملت و تمدن ایران همواره بر پایة توحید بنا شده و بر پایة توحید حركت كرده است. هیچ آثاری از شرك و انحراف از توحید در متن ملت ایران در سوابق تاریخی تا الان به دست نیامده است. یعنی در كاوشهایی كه تا هفت هزار سال و بیش از آن رفته و مطالعات تاریخی، اثری از شرك وجود ندارد. این ویژگی تمدن ایران زمین است. و اتفاقاً رمز بالندگی، زایندگی و ماندگاری این تمدن هم همین است. حالا من نمی خواهم شما را خیلی وارد متن تاریخ كنیم. بدون تردید، حدود صد سال اصفهان كانون درخشش تمدن ایران زمین بوده كه بعد از آن هم ادامه پیدا كرده است، اما در متن ملت ما دیگر آن زایندگی با آن شدت ادامه پیدا نكرده كه ما دنبال دلایل و ریشه هایش نیستیم، اما اتفاقاتی در اصفهان افتاده كه می تواند پایه و الگو و پشتیبان ما برای آینده و برپایی آن تمدنی باشد كه دنبالش هستیم.

البته آن چیزی كه اینجا اتفاق افتاد، با همة عظمت و ویژگیهای منحصر به فردی كه دارد اصفهان را به موزة بزرگی از فرهنگ، تمدن و زیبایی بی نظیر و در بسیاری از زمینه ها الهام بخش بقیه ملتها تبدیل كرده است. اما هنوز این آن چیزی نیست كه ملت ما به عنوان نقطة پایان و به عنوان افق و قله حركت خودش نشانه گیری كرده است. اتفاقی كه در اصفهان افتاد، آن ذوق، استعداد و ایمان پاك در كنار حاكمیتی قرار گرفت كه در تضاد با این ویژگیها نبود. عنایت كنید، در بخشهایی همراهی می كرد و زمینه را برای حركت اندیشمندان فراهم می كرد. همین یك مقدار همراهی و عدم مقابله و پشیبانی منجر به خلق چنین آثار ماندگاری شد، اما آن چیزی كه ما دنبالش هستیم، در نقطة هدف آنجایی است كه همة حاكمیت از موضع اعتقاد و ایمان پشتیبان این خلاقیت و اندیشه و مروج آن باشد. آنجا یك همراهی محدود چنین آثار عظیمی را خلق كرد. حالا اگر این دو با هم بشوند و هر دو یك هدف را دنبال كنند و پشتیبان هم باشند، قطعاً اتفاقی كه می افتد، بسیار گسترده تر و فراتر است.

ما اگر بخواهیم فرق این دو را خوب تشریح بكنیم، كافی است

اشاره ای به تفاوت حكومت صفویه و جمهوری اسلامی بكنیم. گرچه حكومت صفویه با علمای اسلام همراهی و پشتیبانی می كرد، اما هیچ گاه نه خود آنها مدعی بودند و نه ما آنها را به عنوان یك حكومت دینی به معنای دینی قبول می كنیم. البته خدماتی كه در این كشور انجام داده اند، در گذشته تاریخی ما بی نظیر است كه نیازمند بحث جداگانه ای است.

اما امروز ادعای ما این است كه جمهوری اسلامی یك حكومت دینی است . این كه حكومتی با دین منافات نداشته باشد، تا اینكه یك حكومتی براساس معیارهای دین بر پا بشود، فاصله شان از زمین تا آسمان است و آثارشان هم همین طور است . پادشاهان صفوی كه اكثر آنها خدمتگزار و دلسوز كشور بودند و آثار خدمات آنها را می بینیم، اینها هیچ گاه

داعیه های آرمانی نداشتند. اینكه باید یك جامعه سعادتمند، حیات طیبة اسلامی، حكومت پر از عدل و داد در همه دنیا بر پا بشود، یا فرصتی در عالم پدید بیاید كه همه علقها و اندیشه ها كامل بشود، همه استعدادها شكوفا شود، همة دلها با هم گره بخورد و همه ذخایر عالم آشكار بشود و در خدمت انسان قرار بگیرد. آنها هیچ وقت چنین داعیه ای نداشتند.

امروز یك فرصت استثنایی در اختیار ملت ایران قرار گرفت. ما باید از همه ظرفیتهای این فرصت استفاده كنیم. باور من این است آن ویژگیهای اعتقادی، اجتماعی ، رفتاری و استعدادهای خلاق ویژگیهای مدیریتی كه توانست در یك مدت كوتاه چنین آثاری را در اصفهان خلق بكند، همین امروز برای ملت ما قابل دستیابی است. منتها نه چهار صد سال قبل، بلكه با یك رشد چهارصد ساله و در یك سطح بسیار بالاتر .

انتظار من از بزرگان اصفهان، دانشگاهیان اصفهانی و هنرمندان، استادان، دانشجویان، كشاورزان، متفكران، علما و همه آن كسانی كه به آن افق بلند و آن قله والا می اندیشند، این است كه نگاه ما اولاً كل ایران باشد. ما به خیلی از استانها می رویم، خواهش ما از منتخبین این كه تلاش كنید استان خودتان را بسازید.

ما نمی خواهیم به شما بگوییم استان خودتان را بسازید، چون شما

می سازید. اعتقاد ما این است استعدادی كه در استان اصفهان هست، این موتور حركت تمدنی كل ایران است و این استعداد متعلق به همه ایران زمین است و باید این انتظار را داشته باشیم كه شما ایرانی و جهانی بیندیشید و برای همه ایران فكر كنید. فكر می كنم یكی از مهم ترین كارها به عنوان پایه این است: آن ویژگیهایی را كه سبب خلق چنین آثاری شد، شناسایی كنید. چه بود كه باعث شد در یك مدت كوتاه این اتفاق بیفتد. من حالا به آثار ظاهری آن اشاره می كنم، چون ویژگیها و آثار كیفی فراوان دارد.

همین میدان نقش جهان ـ كه بالاخره ما دیروز بودیم، هر روز بسیاری از شما آنجا قدم می زنید و عبور می كنید ـ وقتی از نگاه شهرسازی بررسی می كنیم، می بینیم در نقطه اوج است. از نظر مهندسی نگاه می كنیم، معماری، زیبایی و ارتباطات اجتماعی در اوج است. چه ویژگی ای در وجود شیخ بهایی بوده كه حالا هم عارف و هم مهندس و پزشك و هم بهترین نان و بهداشت و مهندس تغذیه، همه چیز هست. چهار صد سال قبل یك همچنین طراحی ای كرد كه امروز ما داریم در دنیا به عنوان الگو معرفی می كنیم و هنوز هم نداریم. یك جایی كه كاربردهای متعدد دارد و همه اش مفید است. امروز باید به متفكران استان اصفهان، به دانشگاههای اصفهان مأموریت بدهیم ـ حالا بلكه ان شاء الله یك جلسه ای هم با خود دانشگاهیان داشته باشیم ـ قدم اول شناسایی آن ویژگیهاست و بعد باید آنها را به زمان امروز منتقل كنیم. این هم در اعتبارات و هم در خون ماست. اصلاً هنر دستگاه تعلیم و تربیت همین است كه بیاید ویژگیهای خلاق را بشناسد، تربیت و تقویت و برجسته بكند.

من بسیار امیدوارم و از خدا می خواهم كه به همه ما این توفیق را عنایت بكند كه شرایط زمان و مكان خودمان و مسئولیتهای بزرگی را كه امروز بر دوش ماست، بشناسیم. خدا این عالم را خلق كرده برای اینكه یك اتفاق مهمی بیفتد. این انسان با این همه استعداد، این جهان با این همه ذخایر و این همه فرصتها را خدا خلق نكرده كه ما همین وضع امروز را در دنیا تجربه كنیم. یا حتی به نقطه های درخشانی در گذشته برگردیم. این همه ارسال رسول، پیامبران آمدند فریاد زدند، دعوت كردند، بشر را حركت دادند. به كجا دعوت كردند، به كدام سمت حركت دادند؟ به این وضع موجود امروز دنیا؟ اگر بنا بود خدا همه این جهان را برای انسان خلق كند و انسانها را هم خلق كند برای چنین زندگی ای كه امروز ما داریم، همه آفرینش عبث و بیهوده بود. خدا یك نقطة نهایی برای حركت انسان قرار داده و ما باید تلاش كنیم با هدایت انسان كامل، آن حیات طیبه و زندگی سعادتمند را در همین دنیا بر پا كنیم. و امروز مأموریت ملت ما این است كه هم خودش و هم بشریت را به سمت این هدف حركت بدهد و هدایت بكند. اینكه می گوییم ایران را بسازیم، یعنی یك الگوی عملی در مقابل چشم بشریت درست كنیم.

البته حتماً در كنارش باید به لحاظ نظری هم، هم هدف، هم راه و روش رفتن را تدوین بكنیم. امروز یك مقداری ما در بحثهای نظری دچار التقاط شده ایم. علت اصلی آن هم این است كه آن قله را فراموش

كرده ایم. آنهایی كه طراحی اقتصادی می كنند، یا نظریه پردازی اقتصادی می كنند، یك قله ای را هدف می گیرند. آنهایی كه دنبال فرهنگ هستند، قله دیگری را هدف می گیرند. حتی در اقتصاددانان اهداف گوناگون دنبال

می شود، طراحان فرهنگی و صاحب نظران فرهنگی هم همین طور در خود دانشگاه برویم. الان در همین دانشگاه اصفهان اگر در بخش علوم انسانی برویم می بینیم هر كدام یك هدفی را دنبال می كنند. طبیعی است كه اینجا التقاط پیش بیاید. معرفی آن هدف باعث می شود كه اندیشه ها، مبنای روشها به هم نزدیك شود، و فكر می كنیم این هم از وظایف

حوزه ها و دانشگاههاست.

اصلاً اگر هدف را روشن در مقابل چشم مردم قرار ندهیم، حركت سازنده و مفیدی در جامعه اتفاق نمی افتد. نه اینكه مردم كار

نمی كنند، صنعتگران، بانكیها و دانشگاهیان كار می كنند، اما هركس به یك طرف می كشد. و این هم وظیفة دانشگاهیان و علمای حوزه است. چقدر خوب است كه اصفهان در این مسیر پیش قدم بشود. مجموعه ای از علما و استادان دانشگاه كه دغدغة این حرفها را دارند، شاید خود آقای كوچكیان پیش قدم بشوند، حاج آقای طباطبایی، آقای مظاهری، علمای اصفهان، كمی از دایرة اصفهان بیرون بیاییم و بنشینیم راجع به این مسائل بیندیشیم وطراحی كنیم.

من خیلی امیدوارم كه ان شاء الله همان طوری كه در گذشته اصفهان هم تكیه گاه و هم كانون حركت بود و هم برای كل كشور حركت آفرین بود، امروز هم ما شاهد تكرار این حقایق و این ویژگیها در استان اصفهان باشیم.

می خواهم به بحثهایی كه دوستان مطرح كردند اشاراتی داشته باشیم. جناب آقای صدر، بر اهمیت نیروی انسانی استان اصفهان تأكید كردند. ما هم همین را قبول داریم و آماده هستیم كه در خدمت شما باشیم كه حالا این نیروی انسانی بتواند در سطح كشور مورد استفاده قرار گیرد.

آقای كوچكیان كه بحثهای خوبی را مطرح كردند و من هم اشاراتی داشتم. پایه اش به نظرم همان بحثی است كه خدمتان عرض كردم. اگر آن ویژگیها را منتقل كند، آن وقت تولید دانش خود به خود انجام خواهد شد. دانش اگر جهت نداشته باشد، الان هم تولید داریم. منتها چون جهت مشخص و واحدی نیست، اینها پشتیبان و مكمل هم نیست. حالا آمادگی داریم كه باز اگر نظریاتی باشد، در خدمتشان باشیم.

آن بحثهایی كه كردید، دانشگاه تمدن ساز، مدیریت و تمدن دانش محور، من همه اینها را قبول دارم. توسعه میان رشته ایها اینها همه را قبول دارم، اما بیاییم پایه را محكم كنیم. آن پایه محكم نشود، الان صدها رشته دانشگاهی تأسیس شده مرتب هم رشته های جدید، داریم كار می كنیم مفید هم هست، نمی خواهم نفی هم بكنم، اما هیچ شوقی در ما ایجاد نمی كند كه الان حركت ما به سمت آن قله نورانی است. بیایید اینها را جمع بكنیم، پایه گذاری كنیم، الگویی در این استان برپا كنیم. ما پشتیبانی كامل می كنیم كه ان شاء الله بشود در سطح كشور منتشر بشود. فكر می كنم استادان و دانشجویان ما نسبت به این بحثها خیلی علاقه مندند، منتها باید یك كانونی این حرفها را هدایت بكند .

جناب آقای یاوری نمایندة محترم ورزشكاران استان دربارة امكانات ورزشی استان صحبت كردند. آن بحث زمین ورزش برای باشگاه سپاهان و اینها را من دنبال می كنم كه آن كرایه كاهش پیدا كند. ان شاء الله دهكده المپیك استان را هم در همین جلسه دولت تقویت می كنیم كه به سرعت ساخته بشود و برای هر شهرستان هم حداقل دو مجموعه ورزشی دولت تصویب خواهد كرد. فكر می كنیم به لحاظ امكانات ورزشی یك ارتقایی پیدا خواهد شد، اما این مقدمه است. این لازم است، اما كافی نیست. با این همه استعداد در اصفهان ما باید قله های ورزش جهانی را فتح كنیم . به نظرم شدنی است. باید كیفیت كار منطبق با اخلاق و فرهنگ خودمان باشد و به نظرم سازنده تر خواهد بود.

جناب آقای امینی نماینده دلسوز كشاورزان استان آماری از تولیدات استان دادند كه آمار خوبی است و قابل تقدیر است. بحث آب امیدواریم در این جلسه استان تصمیم جدی راجع به آن بگیریم. بتوانیم بالاخره آب را در این دشت سرازیر بكنیم. ان شاء الله آن كارهایی كه به عهده دولت است، ما تلاش خواهیم كرد. پروانه كسب برای كشاورزان ایدة جدیدی بود، برای من جالب بود و این را دنبال می كنیم. بالاخره همه اصناف پروانه و مجوز و یك چارچوبی دارند. هنوز ما كشاورزی را ظاهراً خیلی روی آن حساب نمی كنیم. امیدوارم اینها انجام بشود.

بیمة روستایی و اجتماعی را داریم گسترش می دهیم. ظرف یك دو سال ان شاء الله جمع و جور خواهد شد.

اما من می خواهم جمله ای خدمت شما بگویم به عنوان تشكل كشاورزی باید نگاهی هم به درون خود كشاورزان شما داشته باشید. بالاخره الان ۴ هزار مهندس كشاورزی در استان هست و دولت كه

نمی تواند اینها را استخدام كند. شما به عنوان صنف و انجمن صنفی باید فرهنگ استفاده از تخصص كشاورزی را در متن كار كشاورزی سنتی [جا بیندازید.] امروز ما با تعدادی از كشاورزان گفتگو داشتیم. گفتیم شما چرا بچه های خود را كه مهندس شدند، نمی آورید.

امروز وقتی ما با مردم روستاهای اطراف درباره مشكلات كشاورزی گفتگو می كردیم. از آنها پرسیدم از بچه های خودتان كسی هست كه

فارغ التحصیل كشاورزی باشد. گفتند بله هستند، اما نمی آیند روستا پای كار كشاورزی بایستند. این مقداری به دانشگاه برمی گردد كه ما داریم

برنامه ریزی می كنیم با كارورزیها و كار آموزیها و حضور در بخش. بخش هم دیگر به شما برمی گردد. این فرهنگ را باید در بین كشاورزان ایجاد بكنید.

دربارة قطعه قطعه شدن زمینها ما یك مقرراتی را در دولت تصویب كردیم كه به نظرم باید تقویتش كنیم یا برای اصفهان یك تصمیم ویژه ای را بگیریم.

جناب آقای رفیعی پور به عنوان نمایندة صنعتگران مسائلی را مطرح كردند كه عمدتاً دربارة وامهای بانكی بود. ما بخشی از مقررات بانكی را اصلاح كردیم و به زودی ابلاغ خواهد شد. این پیشنهادهای جدید شما را هم من در دستور كار دولت قرار خواهم داد.

جناب آقای مرزبانی عزیز نماینده محترم كارگران، بحثهای مهمی را مطرح كردند از جمله قراردادهای موقت كار. این قانون است. می دانید كه بازنگری قانون كار، همیشه در دستور كار دولت و مجلسیها بوده، اما به خاطر تبعات و حواشی همیشه متوقف بوده است. امیدوارم فضایی درست بشود كه ما بتوانیم یك بازنگری جامع با رعایت حقوق كار، كارگر، كارفرما، حقوق و پیشرفت ملت در قانون كار داشته باشیم.

بحث مسكن را كه امسال ما هم در قانون بودجه آورده ایم و هم قانون مستقلی را به مجلس دادیم با آقای استاندار هماهنگ بكنید. به نظرم

می شود به سرعت بخش مهمی را الان ان شاء الله برطرف كرد.

در آموزش فنی و حرفه ای خوشبختانه ما شاهد یك جهش هستیم، هم در توسعه مراكز و هم در تنوع آموزشها و كیفیت آموزشها. هنوز كافی نیست، به خاطر نیروی كار گسترده ای كه دارد وارد بازار می شود.

همین جا من می خواهم از صنعتگران و كارآفرینان استان اصفهان یاری بطلبم. شما می دانید بین سالهای ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۴ نه و نیم میلیون نفر به جمعیت كشور اضافه شد. امروز كه من خدمت شما هستم این نه میلیون و پانصد هزار نفر درسشان تمام شده، دانشگاهشان تمام شده و دارند وارد بازار كار می شوند. از قبل كه ما یك مقدار را در این یك سال و نیم كم كردیم. سالی نزدیك به یك میلیون و ۶۰۰ هزار نیروی فعال و متقاضی كار دارد وارد بازار می شود. برنامه ریزیهای كلانی با دولت است كه بالاخره هدایت، منابع بانكی، وضع مقررات، بحث زمین، واردات و صادرات و سرمایه گذاری هست. ما داریم اینها را به سرعت اصلاح می كنیم. اما دولت حتماً یك درصد اینها را هم نمی تواند در سازمان خودش جذب كند. این كار شماست. من دعوت می كنم آنهایی كه پیشنهاد و طراحی ای دارند و می توانند راههایی را پیش پای دولت بگذارند كه ما بتوانیم به اندازة كافی ظرفیت ایجاد كنیم. اجمالاً می دانیم كه استعدادش در ایران هست. اما اینكه بتوانیم سالی دو میلیون اشتغال درست كنیم كه هم گذشته را و هم ورودی جدید را جبران كنیم. این به نظرم نیازمند یك عزم ملی و همراهی همه دلسوزان هست.

در بخش مسكونی هم همین طور است. این همه متقاضی اشتغال، ازدواج و مسكن هستند كه ازدواجشان منوط به آن دو مورد است. حداقل ما یكی از آنها را برایشان ردیف بكنیم تا بتوانند ان شاء الله ازدواج بكنند. برای مسكن ان شاء الله امسال یك قدمهایی برداشته می شود، اما كافی نیست. اگر اشتغال پایدار نباشد، ازدواجها هم دچار مشكل می شود. پس باید به اشتغال پایدار توجه كنیم.

حالا ما شورای اشتغال داریم و دائماً دارد این را دنبال می كند و از دانشگاهیان و صاحب نظران كمك خواسته است. من همین جا از كارآفرینان و صاحب نظران اصفهان هم دعوت می كنم كه كمك بدهند.

سركار خانم سعیدیان به عنوان نماینده دانشجویان بحثهای خوبی را مطرح كردند. من یك موردش را اشاره می كنم كه به همان بحث اولی برمی گردد. اینكه به جوان دانشجوی ما در دانشگاه این احساس دست می دهد كه محیط دانشگاه با بیرون فرق می كند. دانشگاه با متن مردم متفاوت است. حتی در اعتقادات و مبانی هم بسیاری از دانشجویان ما دچار این تردید می شوند كه این تردید درستی است. علتش این است كه دانشگاههای ما عمدتاً كانال انتقال دانشهای تولیدی توسط دیگران اند و هر دانشی یك مبانی ای دارد و آن دانش با یك فلسفه ای تولید شده است . این طور نیست كه با هر اندیشه، اعتقاد و بنیانهای فكری قابل تطبیق و هماهنگ باشد. همین جاست كه تأكید می كنیم دانشگاهها و علمای ما باید به وزارت علوم كمك بدهند. ما این بحث را به طور جدی در شورای انقلاب فرهنگی مطرح كردیم و تصمیمات خوبی گرفته شده، داریم یك اصلاحاتی در نظام برنامه ریزی و در متون درسی ایجاد می كنیم، اما همین هم نیازمند یك حركت و عزم عمومی و ملی است.

بحث اشتغال فارغ التحصیلان را مطرح كردند كه این چیز خوبی است. ما كمك می كنیم كه ان شاء الله كانونهای فارغ التحصیلان تشكیل بشود.

بحث تهذیب در كنار تحصیل را مطرح كردند. این هم باز عمده اش به عهدة خود دانشجویان است. گرچه مدیریت دانشگاهها موظف شده اند كه فضا و فرصت لازم را فراهم و پشتیبانی كنند، اما اصل كار به عهدة خود دانشجویان است. حالا خوشبختامه دفاتر نهاد رهبری هم در دانشگاهها هستند، اما خود این مقداری به آن بحث پایه ای برمی گردد كه من مطرح كردم.

جناب آقای نصر اصفهانی پژوهشگر و خلاق عزیز ما دربارة طرحهایی كه دارند، بحث كردند. من خدمتتان عرض می كنم در همین سفر با آقای وزیر علوم نشستی داشته باشید. من به ایشان می گویم. ما از همه طرحهای شما به طور نامحدود حمایت می كنیم. من قبلاً هم در جمع استادان دانشگاه اعلام كردم، ما از همه پژوهشهای كاربردی چه در مرز دانش باشند و چه معطوف به حل مشكلی از مشكلات كشور باشند، به طور نا محدود حمایت می كنیم. خدمت شما هم این را عرض می كنم. پیگیری اش باید توسط خود جناب عالی انجام بشود.

جناب آقای صنیع زاده نماینده عزیز هنرمندان استان، مطالبشان را در قالب یك شعر بلند بیان كردند و بعد پیشنهادهایی دادند. همه پیشنهادها خوب است. ما باید بخشی را در انقلاب فرهنگی تصمیم بگیریم و بخشی را هم باید در دولت. همة پیشنهادهایتان خوب بود. من از آن شورای خبرگان از همه بیشتر خوشم آمد، كه ما بزرگان هنری كشور را یك جا جمع كنیم، به خود آنها بگوییم مسئول ارزیابی كار هنرمندان بشوند. الان عمدة ارزیابیها توسط نهادهای دولتی و به طور پراكنده انجام می شود.

من بحثهای دیگری دربارة وضعیت اقتصادی و سیاسی كشور داشتم كه به نظرم وقت گذشته و وارد آنها نمی شوم. امیدوارم در طول سفر فرصتهایی پیدا بشود كه من بخشهایی از آن را به اطلاع مردم عزیز اصفهان و ملت ایران برسانم.

خلاصه عرض و درخواستم خدمت شما این است كه باور ما این است كه استان اصفهان باید خودش را متولی بسیاری از بخشها و مسائل كشور بداند. این یك تعریف و مجامله و برای تشویق شما هم نیست. این مسئولیت شماست و كسانی كه در استان هستند، باید با این نگاه وارد عرصه های مختلف بشوند.

خوشبختانه امروز دانشگاهها و حوزه های اصفهان هم استادان و دانشجویان بسیار خوبی و هم غنای علمی خوبی دارند و این ما را امیدوارتر و متوقع تر می كند. بقیه بخشها هم همین طور؛ صنعتگران، كشاورزان و صاحب نظران استان باید از این منظر به مسائل اجتماعی نگاه بكنند.

خیلیها جایشان این جا خالی بود. جای معلمها، جوانها، اصناف و كسبه خالی بود.

ما از مجلس اجازه خواستیم كارمندان دولت كه علاقه مندند در ۲۵ سالگی پاداش سی سال را بگیرند و برای سی سال حقوق بگیرند و بازنشسته بشوند، دولت اجازه بدهد كه اینها بازنشست بشوند. آن ربطی به تأمین اجتماعی ندارد.

دربارة بازنشستگان دولتی سال گذشته ما جهش مختصری در دریافتیهایشان دادیم. امسال هم برای تأمین اجتماعی اتفاق افتاد. اما این دریافتیها با هزینه های امروز مطلقاً سازگار نیست. خود شما پیشنهاد بدهید، بالاخره مجموعه درآمد و سقف دولت محدود است و هزینه ها تقریباً نامحدود است . ما هم واقعاً دوست داریم كه اقداماتی را در این زمینه انجام بدهیم. داریم كارهایی را هم طراحی می كنیم، شما هم اگر پیشنهادهایی دارید، بدهید كه بتوانیم ان شاء الله به شما خدماتی ارائه بدهیم.

می خواهم از همه شما تشكر كنم. من چشم انتظار شنیدن خبرهای خوب از استان اصفهان چه در خلاقیت و چه در نوآوری و چه طرحهایی كه باید برای كل ایران عزیز اجرا بشود هستم.



والسلام علیكم و رحمه الله و بركاته