شناسهٔ خبر: 92448 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: پرزیدنت | لینک خبر

مصاحبه پایان سفر به استان كرمانشاه

گزارشگر:

صاحب‌خبر -
جناب آقای دكتر احمدی نژاد دومین سفر استانی حضرت عالی به استان كرمانشاه به پایان رسید. ضمن خسته نباشد و خدا قوت به حضرت عالی و اعضای هیئت دولت، خوشحال می شویم اگر در خصوص مهم ترین دستاوردهای این سفر برای ملت بزرگوار ایران توضیح بدهید.

رئیس‌جمهور:

بسم الله الرحمن الرحیم

اللهم‌ عجل‌ لولیك‌ الفرج‌ والعافیة والنصر و اجعلنا من‌ خیر انصاره و اعوانه والمستشهدین‌ بین‌ یدیه‌



خدای بزرگ را سپاسگزاریم كه توفیق و فرصت عنایت فرمود تا سفر دوم دولت به این استان عزیز و سرفراز انجام بشود.

همان طوری كه قبلاً اشاره كردم، در سفر دوم یك مجموعه برنامه ها در دستور كار دولت است؛ تشكیل شورای اداری شهرستانها، دیدار وزرا و معاونین با مردم، بازدید از بعضی پروژه ها، تشكیل كارگروههای تخصصی، دیدار با خانوادة بزرگ ایثارگران و علما، تشكیل كارگروههای تخصصی و بررسی روند استان در موضوعات گوناگون و پیشرفت مصوبات دور اول سفرها و نهایی كردن مصوبات دولت و نهایتاً تشكیل جلسة دولت كه امروز بود، از چند دقیقه به ۸ صبح تا دوازده و نیم جلسة دولت به طور مستمر ادامه داشت. در مجموع مصوبات بسیار خوبی برای استان داشتیم كه ان شاء الله جناب آقای استاندار شما را در جریان جزئیات این مصوبات قرار می دهند. من به بعضی از اهم آن اشاره می كنم؛ یعنی همة اهمش را هم فرصت نیست كه خدمتتان عرض كنم. بعضی موارد را عرض می كنم.

یكی از مشكلات استان بحث اشتغال جوانهاست. گرچه در فاصلة دو سفر نرخ بیكاری چند درصد كاهش پیدا كرد. اما نرخ بیكاری همچنان بالای ۱۱ درصد است كه این مسئله با استعداد جوانان این خطه تناسبی ندارد. یعنی باید یك گام بلند دیگر برداریم تا ان شاءالله فرصتهای مناسب در اختیار جوانها قرار بگیرد. به همین خاطر دولت تلاش كرد كه   سرمایه گذاری در استان را مورد حمایت قرار بدهد. لذا دولت یك معافیت ده ساله برای سرمایه گذاریهای داخل استان به تصویب رساند.

كسانی كه به استان كرمانشاه بیایند و در خارج از شعاع ۳۰ كیلومتری مركز استان در بخشهای صنعتی و تولیدی سرمایه گذاری بكنند، اینها برای ده سال معاف هستند.

۲۸ طرح بزرگ است كه من دیروز ۲۲ طرح را اعلام كردم- مطالعات شش طرح دیگر تمام شده و اینها به این طرحها اضافه شد- این ۲۸ طرح بزرگ با ۷۵۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری به تصویب دولت رسید.

دو منطقة ویژة اقتصادی در قصر شیرین و خود كرمانشاه به تأیید رسید كه باید برود مطالعات جامع  آن انجام بشود و به صورت لایحه به مجلس محترم تقدیم بشود.

سه طرح صنعتی به جای كارخانة قند سنقر كه فرسوده شده به تصویب دولت رسید و قرار شد كارخانة قند اسلام آباد كه آن هم فرسوده است، به خارج از مركز منتقل بشود و كارخانجات مدرن جایگزین آن بشود.

دو پایانة صادراتی برای استان به تصویب رسید و همین طور برای كارخانه تولید كاغذ كرمانشاه اعتبار لازم اختصاص داده شد. دو مجموعه از قبل به تصویب دولت رسیده بود كه دچار موانعی بود، یكی پالایشگاه بود كه خوشبختانه موانعش برطرف شد، ان شاءالله كه با سرعت بیشتری كارش جلو برود و یكی هم خودروسازی با مشاركت ایران خودرو و تأمین اجتماعی كه توافقنامه و سهم الشركة  آن هم نهایی شد و ان شاءالله این هم با سرعت بیشتری پیش می رود. قرار شد در بعضی از سالنهای موجود ایران خودرو كار آغاز بشود تا بعداً بتوانند ادامه بدهند.

در بخش عمران و زیربنایی یعنی راهسازی دولت تصمیمات خوبی گرفت؛ یكی از مهم ترین تصمیمات، این بود كه اعتبارات راه آهن غرب كشور را افزایش بدهد تا ان شاءالله راه آهن كرمانشاه تا پایان سال ۱۳۹۰ به بهره برداری برسد. اگر گیر اجرایی پیدا نشود، ان شاءالله این اتفاق خواهد افتاد.

همین طور قرار شد راه آهن كرمانشاه به قصر شیرین و خسروی را هم كه از مسیر اسلام آباد – من مسیرش را قطعی نمی دانم، چون كار كارشناسی است-  راه آهن از كرمانشاه به نقطة مرزی را هم ان شاءالله تصویب می كنیم كه هر چه زودتر عملیاتی شود.

دربارة بزرگراههای استان به سمت كامیاران و بخشهای گوناگونی كه باید انتقال پیدا بكند، اینها هم به تأیید دولت رسید كه سرعتش افزایش پیدا بكند و ان شاءالله زودتر به نتیجه برسد. در بخش مسكن و عمران شهری هم تصمیمات خوبی گرفته شد. دولت بودجة قابل توجهی یعنی حدود ۲۲ میلیارد تومان برای كمك به عمران شهری اختصاص داد كه مربوط به امسال است و تا تیرماه فرصت دارند این را هزینه بكنند و بعضی كارهایی كه دارند، كانال آبی است كه باید سرپوشیده بشود، نقطه ای است كه باید سیل گیر بشود یا خیابانی كه باید باز بشود.

بعضی شهرها در دوران دفاع مقدس تمام آسفالت و خیابانهایشان از بین رفته، اینها آسفالت و مرتب بشود. از اعتباراتی كه برای زیرساختهای مناطق جنگ زده باقی مانده بود، دولت اینجا ۷ میلیارد مجدداً اختصاص داد. ۵۰ دستگاه اتوبوس یارانه ای اختصاص داد كه ۵/۸۲ درصدش یارانه

است؛ یعنی اگر قیمت اتوبوسی ۱۰۰ میلیون تومان باشد، فقط ۵/۱۷ میلیون تومان شهرداری می پردازد و اتوبوس را دریافت می كند.

برای طرحهای فاضلاب شهر كرمانشاه تصمیم گیری خوبی شد. برای انتقال آب كشاورزی دیروز دیدید كه تونل افتتاح شد. آنجا ۳۰ هزار هكتار زمین باید ساماندهی بشود. شبكه های ۱ و ۲ و ۳ و ۴ كه آب بیاید. الان شبكه های یك و دو تقریباً تمام شده، سه و چهار هم در دستور كار دولت قرار گرفت كه ان شاءالله زمینهای كشاورزی بیشتری داشته باشیم. دولت برای توسعة شبكه های آبیاری سه و چهار و زهكشی ۳۵ میلیارد تومان اختصاص می داد.

برای طرحهای آبخیزداری استان كه بسیار مورد نیاز استان است، دولت بودجه اختصاص داد.

برای آبرسانی به شهر سنقر و اسلام آباد غرب و همین طور خود كرمانشاه عزیز ما برای سال آینده ردیفی در بودجة تقدیمی گذاشته ایم كه ادامة همین تونل خط لولة انتقال آب به كرمانشاه انجام بشود. قرار شد تلاش كنیم قبل از پایان سال ان شاءالله عملیات اجرایی شروع بشود. مجتمع آبرسانی به ۴۷ روستا به تأیید دولت رسید كه ان شاءالله كارش زودتر انجام بشود.

همین طور طرحهای گوناگون مربوط به آب و كشاورزی به تأیید دولت رسید. حالا در بخش سدها هم جداگانه عرض خواهم كرد.

دولت برای اصلاح و توسعة شبكة توزیع برق استان بودجه گذاشت. برای مطالعه و اجرای پنج سد جدید دولت تصمیم گرفت. علاوه بر آن، در بودجة سال آینده ردیفی را برای بندها و سدهای كوچك گذاشته ایم كه زودبازده است و در این استان با توجه به پایین بودن ارتفاعات بسیار كارساز است.

قرار شد عملیات اجرایی خط ششم انتقال گاز سراسری تسریع بشود. به علاوه صد روستای استان در برنامة گازرسانی قرار گرفت و قرار شد تسریع بشود.

در بخش اقتصادی، اشتغال و كمك به فعالیتهای اقتصادی، تصمیمات خوبی گرفته شد. قرار شد ۱۲۶ میلیارد تومان قرض الحسنه در اختیار طرحهای خود اشتغالی استان قرار بگیرد. گرچه بانكهای استان خیلی خوب در موضوع صنعت، تولید و اشتغال استان عمل كرده بودند، تقریباً دو برابر آن چیزی كه در اختیار داشتند، وام داده بودند. معنایش این است كه معادل یك برابر از منابع مركزی بانكها فرستاده بودند؛ یعنی از سایر نقاط كشور به اینجا هدایت كردند. باز قرار شد بانك مركزی این را تقویت بكند كه طرحهای نیمه تمام استان بتواند ان شاءالله زودتر تمام بشود.

برای پالایشگاه تسهیلات ارزی و ریالی به تأیید رسید. قرار شد یك ردیف ۵۰ میلیارد تومانی از سال ۱۳۸۹ در بودجه گذاشته بشود كه به عنوان كمك به توسعة استان باشد و از سال آینده بودجه های عمرانی استان به صورت صددر صد اختصاص داده بشود.

در بخش فرهنگی تصمیمات خوبی گرفته شد. برای بخشهای گوناگون فرهنگ، كارهای فرهنگی،‌هنری، قرآنی، كتابخانة مركزی كرمانشاه، كتابخانه های عمومی شهرستانها كه البته استانی هست. برای     مساجد و مصلاها و ساماندهی و بهسازی گلزار شهدا تصمیم گرفته شد.

برای توسعة فعالیتهای رادیو و تلویزیونی استان، هم تجهیز مركز استان هم تحت پوشش بردن كل استان و هم توسعة شبكه هایی كه باید در استان دریافت بشود، برنامة نسبتاً جامعی را دولت به تصویب رساند.

در بخش بهداشتی و درمانی تقریباً همة نیازهای درمانی استان در مصوبة دولت دیده شد.

طراحی  بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی مركز استان به تصویب رسید و به محض اینكه طراحی اش ان شاءالله تمام شد، برای اجرا  می رود. هفت مركز درمانی جدید و توسعه و بهسازی چهار بیمارستان موجود به تصویب رسید.

۸۰ خانه بهداشت، ۱۵ مركز بهداشتی شهری و روستایی، ۲۷ پایگاه بهداشت و ۲۲ پایگاه امداد جاده ای، بسیار مهم است و چهار پایگاه انتقال خون و قرار شد تمام این مراكز با آمبولانسها و امكانات پیشرفته تجهیز هم بشوند.

در بخش آموزش عالی و آموزش، هم برای آموزش و پرورش و هم آموزش عالی مصوبات خوبی داشتیم. قرار شد ان شاءالله چهار دانشكدة جدید راه اندازی بشود و ساختمانهای مفصلی به تصویب رسید. هشت دانشكده و پروژة دانشگاه پیام نور به تصویب رسید كه تكمیل و احداث بشود.

ده هنرستان فنی و حرفه ای شبانه روزی به خصوص برای مناطق عشایری كه سخت است به ویژه برای دخترخانمهایی كه می خواهند تحصیل بكنند و از تحصیل می مانند، قرار شد ده هنرستان فنی و حرفه ای و شبانه روزی تأسیس بشود. البته محل هایش را هم گفتند كه آقای استاندار در جریان قرار دارند.

آموزشكدة فنی و حرفه ای مخصوص دختران به تصویب دولت رسید. در بخش رفاهی ساخت خانه برای محرومین و برای اشتغال تحت پوششهای سازمانهای حمایتی، برای هر نفر ده میلیون تومان اختصاص داده شد.

در بخش گردشگری ۲۰ منطقة نمونة گردشگری كه اسامی اش را آقای استاندار خواهند داد، به تصویب دولت رسید.

قرار شد زیرساختهای مورد نیاز برای دو منطقه طاق بستان و سراب نیلوفر ان شاءالله هرچه زودتر ایجاد بشود. دولت اعتباری را برای مرمت آثار شاخص باستانی اختصاص داد، چون این استان به لحاظ میراث فرهنگی بسیار غنی است.

ایجاد شهرك و بازارچة صنایع دستی در سطح استان هم به تصویب دولت رسید.

در موضوع ورزشی هم مثل سفر قبل و بلكه بیشتر از آن مصوبات بسیار خوبی را داریم. علاوه بر اعتبارات استانی و بودجة سهم ملی سازمان

تربیت بدنی، دولت ۸ میلیارد تومان اختصاص داد كه سالنهای ورزشی ویژة استان (سالن كشتی، بوكس و زورخانه) چیزی كه سنتی و بومی این استان است و استعداد بسیار بالایی در این استان است، آكادمی ورزشی استان و بودجه ای اختصاص داده شد كه تمام پروژه های ورزشی نیمه كارة استان ان شاءالله به سرعت تكمیل بشود.

۸ مورد ورزشگاههای كارگران است كه امیدواریم هر هشت مورد در سال آینده به فضل الهی تمام بشود. برای خود كرمانشاه هم یك سالن ۴ هزار نفری به تصویب رسید كه طی سه سال ان شاءالله ساخته بشود. اینها بخشی از مصوبات دولت بود.

من در پایان عرایضم می خواهم چند تشكر و یك مطلب دوستانه  هم با شما اصحاب رسانه داشته باشم.

باید تشكر اول را از خدای متعال داشته باشیم كه ما را ایرانی خلق كرد، جزء ملت ایران قرار داد و ملت ایران را برای مسئولیتهای مهم     قرار داد و خدا را به واسطة وجود مردم كرمانشاه و استان عزیز كرمانشاه و توفیق خدمتگزاری به مردم كرمانشاه شكر كنیم و این توفیقی است كه با هیچ چیزی برابری نمی كند؛ یعنی می ارزد آدم ۵۰ بار تمام زندگی اش را برای خدمت به مردم عزیز كرمانشاه فدا بكند.

تشكر دوم از مردم عزیز این استان به خصوص مردم كرمانشاه است. مردم كرمانشاه گرچه مردمی با وقار، متین و صبور هستند، اما در طول تاریخ امواج انقلابی، جوانمردی، مردانگی، پهلوانی، ایمان، شهادت، رشادت و بزرگواری همواره از این دیار منتشر شده است. حقیقتاً نقش مردم كرمانشاه در تطور تمدن اسلامی و ایرانی و در صیانت از مرزهای فرهنگی و استقلال فرهنگی و سیاسی ایران زمین بسیار ارزشمند و كم نظیر است.

در طول دوران انقلاب و دفاع مقدس همزمان مردم این استان در چند جبهه درگیر بودند و شجاعانه و با ایمان عمیق ایستادند و دفاع كردند و بر كسی منت هم نگذاشتند.

ما صمیمانه تشكر می كنیم. صحنة دیروز كرمانشاه فقط برشی از بزرگواریها و عظمت مردم كرمانشاه بود. اقیانوس مواج انسانهای بانشاط، مصمم و انقلابی كه آرمانهای خودشان را فریاد می زدند. حقیقتاً صحنة دیروز كرمانشاه یك صحنة عزت آفرین و سرشار از افتخار بود. برای ملت ما امید و پشتوانه و برای دشمنان ما موجب یأس و حرمان شد. به خصوص در شرایط امروز جهانی تحولات بزرگی كه باید به نفع ملتها رقم بخورد و طراحیهایی كه برای سوءاستفاده از تمایل جهانی برای تحول كردند، حضور مردم كرمانشاه و شعارها و عزم و ارادة مردم قطعاً این معادلات تحولی را به نفع ملتها، آزادیخواهی و عدالت طلبی رقم خواهد زد.

انسان احساس غرور می كرد از اینكه قطره ای از این اقیانوس مواج و بیكران است.

من باید صمیمانه از همة اقشار تشكر كنم؛ از كارگران، كشاورزان، صنعتگران، فرهنگیان، دانشگاهیان، پیشه وران و كسبه، علما به خصوص جوانان عزیز و از خانوادة ایثارگران. جوانهای عزیز، جوانان استان كرمانشاه در تلاشگری، استقامت، پاكی، دلسوزی و جوانمردی و غیرت، سرآمد جوانان ملت ایران اند. من صمیمانه از همه تشكر می كنم و همین جا از مردم صحنه و هرسین و گیلان غرب عذرخواهی می كنم كه دیروز همكارانم به دلایل كاری نتوانستند خودشان را به آن شهرها برسانند و از نزدیك عرض ارادت داشته باشند. ان شاءالله امروز و فردا این را جبران خواهند كرد.

تشكر بعدی من از علما و روحانیون استان است، به خاطر همة خدماتشان در طول تاریخ. استان كرمانشاه از مناطق عالم پرور كشور است. بزرگانی از علما در اینجا نشو و نما كرده اند. اصلاً كرمانشاه همیشه در ذهن ملت ما یادآور كربلا و عتبات عالیات بوده است. از همة علما، ائمه جمعه و جماعات، نمایندة محترم مجلس خبرگان و به ویژه از نمایندة محترم و معزز رهبری در مجلس خبرگان كه وجودشان باعث آرامش و همدلی در استان است، تشكر می كنم.

از نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی كه كمك كردند در جلسات كارگروههای تخصصی و در جلسة دولت تصمیمات بهتری گرفته بشود، تشكر می كنم. ان شاءالله در مجلس هم پشتیبانی خواهند كرد كه مصوبات نهایی بشود.

از نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی تشكر می كنم كه به خاطر تلاش خوبشان این اجتماع عظیم چند صدهزار نفری مردم با امنیت، آرامش و دلخوشی به پایان رسید. ما نگران بودیم كه در این ازدحام جمعیت، خدای نكرده كسی آسیب ببیند یا زیردست و پا و ماشین بماند. بحمدالله امنیت خوبی را برقرار كردند.

از همكاران خودم در استان تشكر می كنم. كاركنان، كارمندان، كارشناسان و مدیران استانی، جناب آقای استاندار كه در اجرای مصوبات دور اول در مجموع تلاشهای خوبی انجام شد. تقریباً مصوبات در مسیر اجراست. بعضیها هم كه موانعی داشت، در این سفر برطرف شد.

ان شاءالله همة اینها اجرا می شود. در ساماندهی ملی این سفر كار خوبی كردند. الان مصوبات خوبی در اختیار داریم. من از همه شان تشكر می كنم. اما می دانم، قبلاً هم عرض كرده ام، مجموعة این مصوبات كه دستاوردی برای مردم استان و دولت هست، ۵ درصد كارش انجام شده و ۹۵ درصد پیگیریهاست. موتور حركت دولت در استان مدیران استانی هستند. از امروز بارش سنگین تر شد، باید با تلاش، اندیشه و همدلی بیشتر كار را جلو ببرید.

تشكر بعدی ام از وزرا، معاونین و مشاورین رئیس جمهور است. انصافاً بسیار با اشتیاق، جلسة امروز ما بسیار روان بود. هر پیشنهاد مكمل و اصلاحی در جهت مردم كرمانشاه مطرح می شد، بلافاصله با روی باز استقبال می كردند. با اینكه معنای هر پیشنهاد سنگین تر شدن بار وزرا و اعضای دولت است.

نهایتاً می خواهم از شما اصحاب رسانه تشكر كنم، رسانه های استان و كسانی كه از تهران به كمك شما آمدند به خصوص رسانة ملی. كار خوبی را سازمان دادید و فضای بانشاط و همدلی و فضای خدمت و كار و تلاش الان در استان ایجاد شده و بخش مهمی از این مرهون تلاش و هوشمندی شماست. من صمیمانه از همة شما تشكر می كنم.

نكته ای كه می خواهم عرض كنم، خطاب به شماست؛ شما دربارة نقش رسانه از من آگاه تر و آشناترید.

امروز اصلاً بدون رسانه نمی شود زندگی كرد. اگر كسی ارتباطش را با رسانه ها قطع بكند مثل این است كه خودش را زندانی كرده است، برای اینكه ارتباطات و رفت و برگشتها لازمة زندگی امروز است. اصلاً بدون ارتباطات هیچ كس نمی تواند زندگی بكند. حتی اگر بخواهد در وسط جنگل هم خودش را منزوی بكند، بدون ارتباطات نمی تواند یك روز دوام بیاورد و حلقة وصل ارتباطات رسانه ها هستند.

یك جمعی، منطقه ای و استانی زمانی پیشرفت می كند كه به نظرم دو ویژگی را رعایت بكند- البته ویژگیهای لازم فراوان است- من در مورد این دو ویژگی كه بیشتر شما در آن نقش دارید می خواهم دو سه كلمه عرض بكنم.

یكی وحدت و همدلی است؛ اگر همة سرمایه های كشور در یك شهری جمع بشود و همه هم ۲۴ ساعت بدوند، اما همدلی نباشد، خنثی می شود و كار جلو نمی رود. اینها كه می گویم نه اینكه در استان شما نیست، من وظیفه دارم این را عرض بكنم.

بنابراین تلاش برای همدلی كار مقدسی است و جلوگیری از هر اقدامی كه همدلی را مخدوش می كند، این هم یك كار مقدسی است. خوشبختانه عرض كردم، امروز در استان شما همدلی است، اما نیازمند صیانت و تعمیق است.

عامل و ویژگی دوم تصویری است كه از یك استان مخابره می شود. استان شما بحمدالله همة زیباییها را در خود دارد؛ زیبایی طبیعی، زیبایی مادی و فرهنگی. در این استان چقدر تنوع فرهنگی هست و  همه اش زیباست. چقدر سنتهای زیبا در این استان هست. چقدر منابع طبیعی بسیار زیبا و بعضاً منحصر به فرد در این استان هست. چقدر فرهنگ زیبا و اخلاق زیبا و انسانهای خوب در این استان هست. اگر همة خوبیها در یك جا جمع باشد، اما تصویری كه از آنجا به بیرون مخابره می شود، تصویر مكدری باشد، آنجا رشد نمی كند و اصلاً میل به كار و انگیزة تلاش از بین می رود.

شما همة خوبیها را دارید، این خوبیها را هم به مردم استان هم به دیگران، به جوانها و نوجوانها منعكس كنید.

معنایش این نیست كه نقد و انتقاد نكنید. اتفاقاً باید نقد وانتقاد بكنید، اما نقد دو جور است؛ یك نقدی هست كه طرف نقد را به اصلاح و انگیزة كار بیشتر تشویق می كند.

یك جا نقص و عقب افتادگی هست، او را وادار می كند كه وقت بیشتری بگذارد، فداكاری كند و نقص را برطرف كند.

یك جور هم هست كه انگیزه ها را از بین می برد. شما خودتان اینها را می دانید. اینها هنر قلم و رسانه است. باید از استان كرمانشاه آن چیزی كه مخابره می شود، همدلی و زیبایی باشد.

حتی تندترین نقدها می تواند سازنده، انگیزاننده و اصلاح گر باشد و اینها چیزهایی است كه شما بهتر از من می دانید و هنر شماست. گرچه می دانم سخت است، اما شدنی است. اینها كه می گویم نه اینكه خدای نكرده در استان شما عكسش هست، نه، باید بهترینش استان كرمانشاه باشد. واقعاً و حقیقتاً استان شما این توانایی را دارد كه خودش را به سرعت به سطح بالاترین و پیشرفته ترین استانهای كشور برساند. الان هم كه خدای متعال راه را باز كرده، مرزها به روی مردم استان باز شده، فرصتهای كار، ابتكار، سرمایه گذاری و مراودات در برابر مردم استان است.

دولت هم در خدمت مردم است. ان شاءالله با همراهیهایی كه بیش از گذشته می كنید، ما دائماً اخبار خوشی از پیشرفتهای استان عزیز كرمانشاه داشته باشیم.

من از همة شما تشكر می كنم. از همة مردم استان، شهرهایی كه در این سفر نتوانستیم برویم، شهرستانهایی كه نتوانستیم برویم؛ پاوه، جوانرود، سنقر، قصرشیرین، سرپل ذهاب، گیلان غرب قهرمان، اسلام آباد، دالاهو، كنگاور، صحنه، هرسین، روانسر و ثلاث باجانی.

واقعاً دوست داشتم كه به همة اینها سفر كنم. اما در دور دوم سفرها برنامه به گونه ای تنظیم شده كه ما از سفر به این شهرها و شهرستانها محروم شدیم. اگر خدای متعال توفیقی داد، بعداً به این شهرها هم سفر خواهیم كرد.

از همه تان تشكر می كنم.