سیدمختار رجایی در گفتوگو با خبرنگار فارس در یاسوج، اظهار کرد: تعداد 180 واحد عرضه مرغ زنده در شهرستان بویراحمد شناسایی شدند که 80 واحد آن در شهر یاسوج به مراجع قضایی معرفی شدند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بویراحمد با بیان اینکه عرضه مرغ زنده در مرغداریها تهدیدی برای بهداشت عمومی است، عنوان کرد: این مراکز به دلیل گسترش بیماریهای عفونی و تنفسی، غیربهداشتی بودن ذبح و پرکنی، آلودگی محیط زیست انسانی و فراهم آوردن زمینه تکثیر و رشد حشرات و مگسها سلامت افراد را تهدید میکند و باید هر چه سریعتر جمعآوری شوند.
وی با اشاره به اینکه دامپزشکی شهرستان بویراحمد به طور مکرر بر جمعآوری این واحدها نظارت دارد، ادامه داد: متاسفانه بسیاری از کشتارهای دام خارج از کشتارگاه صورت میگیرد که دامها باید به لحاظ بیماریهای انگلی و عفونی توسط دکتر دامپزشک معاینه و در صورت تایید کشتار انجام میشود.
این مسئول افزود: کشتار خارج از کشتارگاه به دلیل گرد و خاک فراوان و غیربهداشتی بودن محل ذبح باعث آلودگی لاشه دام، پایین آمدن کیفیت گوشت و بیماری در افراد میشود.
رجائی خاطرنشان کرد: بسیاری از این ذبح دام خارج از کشتارگاه در ساعات غیر اداری و در محیطهای غیربهداشتی صورت میگیرد که با توجه به فرهنگ عمومی افراد حاشیه روستاها که ذبح خارج از کشتارگاه را میپسندند جمعآوری و معرفی این افراد به مراجع قضایی یکی از عمده معضلات دامپزشکی شهرستان بویراحمد است.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بویراحمد یادآور شد: دامهایی که خارج از کشتارگاه ذبح میشوند به دلیل نبود نظارت، احتمال ابتلا به بیماریهای تب کریمه، تب مالت، کنگو و ....در آنها وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: دام کشتار شده در کشتارگاه به مدت 24 ساعت در سردخانه جهت سالمسازی نگهداری میشود و سپس به چرخه مصرف مردم اضافه میشود.
انتهای پیام/2571/الف30/ض1002
∎