ایلنا: همایون سلیمی(دبیرکل و رئیس انجمن صنفی هنرمندان موسیقی استان گیلان) گفت: دیگر زمان آن فرارسیده تا به هنر پراهمیت موسیقی نگاه تفننی در جامعه امروز نداشته باشیم. موسیقی در جهان امروز جایگاه ویژهای در نزد ملل دارد ولی هنوز خیلیها در کشور ما موسیقی را نوعی سرگرمی کاذب میدانند و جایگاه این هنر با اهمیت جهانی را به بازی و مسخره گرفتهاند. و مدام با انواع اتهامات غیرمنطقی جایگاه هنرمندان شریف موسیقی را زیر سوال میبرنند و گروهی هم حتی خواستار حذف این هنر از بدنه جامعه هنری هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، وی در ادامه بیان داشت: متاسفانه در باب حمایت از موسیقی ایرانی هنوز در مجلس شورای اسلامی قوانین محکم و رسایی در راستای حمایت قانونی از انجمنهای صنفی هنرمندان به تصویب نرسیده تا براساس آن متولیان امور هنری در کشور سیاستهای حمایتی خود را اعمال دارند. در حال حاضر انجمنهای صنفی هنرمندان موسیقی در کشور که تحت نظارت وزارت کار هستند، مسولیت حمایت صنفی و هنری از مقوله موسیقی را به نیابت از اهالی موسیقی برعهده دارند ولی هنوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدامی برای حمایت از این نهادهای مدنی و قانونی جماعت اهل موسیقی طی ۱۵سال گذشته به انجام نرسانده است.
همایون سلیمی در ادامه متذکر شد: چرا نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی برای حمایت از اهالی موسیقی و انجمنهای صنفی هنرمندان موسیقی در کشور قوانین قاطعی را به نفع هنرمندان موسیقی تصویب نمیکند. متاسفانه وجود نهادهای غیرصنفی در حوزه موسیقی موجب شده تا جایگاه قانونی انجمنهای صنفی هنرمندان موسیقی که مطابق ماده ۱۳۱ قانون کار مسولیت استیفای حقوق مشروع هنرمندان موسیقی را برعهده دارند، به عناوین مختلف مخدوش شود و هنرمندانی که وابسته به این سندیکاها هستند طی ۱۵ سال گذشته از هیچ حمایت قانونی وزارت ارشاد و دولت محترم از نظر تامین بودجه و امکانات رفاهی در حوزه موسیقی بیبهره باشند درحالیکه طبق قانون کار اهالی موسیقی به عنوان کارگر شناخته شده و دارای حقوق صنفی قانونی هستند.
وی تصریح نمود: از بدو تاسیس این انجمنها تاکنون هیچ حمایتی نه از سوی وزارت کار که متولی ثبت وصدور مجوز این انجمنها است به نفع هنرمندان به انجام رسیده و نه از سوی وزارت ارشاد. حال مشخص نیست سرنوشت انجمنهای صنفی هنرمندان در رشتههای مختلف هنری ازجمله اهالی موسیقی در آینده به کجا خواهد انجامید. وزارت کار که هیچ اهرمی برای حمایت از انجمنهای صنفی موسیقی ندارد و از طرفی هم وزارت ارشاد هم زیر بار هیچ حمایتی از این سندیکاها نمیرود پس تنها راهحل موضوع حمایت مجلس شورای اسلامی از انجمنهای صنفی هنرمندان در رشتههای مختلف که تحت نظارت وزارت کار هستند با تصویب قوانین جدید وبه روز است که آن هم بصورت کتبی به بعضی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح این موضوع پیشنهاد شده ولی این دوستان هم موضوع را جدی نمیگیرند و پاسخی در جهت رفع این مشکلات به انجمن صنفی نمیدهند.
از تمامی نمایندگان مجلس که علاقمند به حمایت از سندیکاهای هنرمندان در رشتههای مختلف هستند درخواست نمود تا هر چه سریعتر قوانین جدیدی را برای حمایت از انجمنهای صنفی هنرمندان در رشتههای مختلف هنری تصویب و آن را به قوانین وزارت ارشاد و کار کشور الحاق نمایند تا بعداز گذشت نزدیک به دو دهه هنرمندان وابسته به انجمنهای صنفی وابسته به وزارت کار که در اجرای ماده ۱۳۱قانون کار سندیکاهای صنفی خود را تاسیس نمودهاند؛ فعالیت موثری را در بدنه جامعه هنری کشور به انجام برسانند. چون دیگر داستان انجمنهای صنفی هنرمندان و تقاضاهای مکرر مدیران این سندیکاها از مراجع ذیربط تبدیل به یک جریان کمدی شده است.
رئیس صنف هنرمندان موسیقی استان گیلان در پایان از رئیس جمهور خواست تا به وزارت ارشاد اسلامی به عنوان عالیترین مقام دولت دستور دهد تا مشکلات انجمنهای صنفی هنرمندان موسیقی و سایر رشتههای هنری را در کشور را از نظر مادی و معنوی و حمایت اداری برطرف سازد. هنرمندان امید دارند تا آقای احمدی نزاد هرچه سریعتر به مشکلات اهالی موسیقی ازجمله اهالی موسیقی گیلان از طریق وزیر محترم ارشاد بذل عنایت لازم را به عمل آورد.
∎