شناسهٔ خبر: 72634 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

کشاورزی مبنای توسعه‌ی هر کشور

استاندار کردستان با اشاره به اهمیت بخش کشاورزی در توسعه و پیشرفت کشورهای صنعتی و توسعه‌یافته‌ی جهان، گفت: بخش کشاورزی پایه و مبنای توسعه و پیشرفت هر کشوری است.

صاحب‌خبر -

استاندار کردستان با اشاره به اهمیت بخش کشاورزی در توسعه و پیشرفت کشورهای صنعتی و توسعه‌یافته‌ی جهان، گفت: بخش کشاورزی پایه و مبنای توسعه و پیشرفت هر کشوری است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی کردستان، «عبدالمحمد زاهدی» امروز(یکشنبه 25 خردادماه) در مراسم تجلیل از تولیدکنندگان برتر بخش کشاورزی استان کردستان در سنندج، اظهار کرد:‌ امروزه همه‌ی کشورهایی که عنوان صنعتی بودن را یدک می‌کشند، پایه و مبنای پیشرفتشان را از بخش کشاورزی گرفته‌اند.

وی افزود: اگر صنعتی به وجود آمده، مبنای ابتدایی آن ایجاد ارزش افزوده‌ای بوده که در بخش کشاورزی انجام شده است.

استاندار کردستان با اشاره به اینکه کشاورزی در ایران، سابقه دیرینه‌ای دارد، خاطرنشان کرد:‌ ابتدای شکل‌گیری کشاورزی در ایران، در پی مهاجرت آریایی‌ها بعلت آب و خاک حاصلخیز این سرزمین بود.

زاهدی یادآور شد: هرچند کشاورزی در کشور با مشکلات جدی مواجه است، اما علم و زمینه‌ی آن در کشور وجود دارد.

کشاورزی مهم‌ترین بخش تولید هر کشوری است

استاندار کردستان کشاورزی را مهم‌ترین بخش تولید یک کشور دانست و گفت: باید فعالیت در عرصه‌ی کشاورزی را چه در استان کردستان و چه در کشور اقتصادی کنیم.

زاهدی منظور از اقتصادی کردن بخش کشاورزی را فقط تولید برای مصرف ندانست و تصریح کرد: نباید در عرصه‌ی کشاورزی، فقط مقوله‌ی مصرف را در نظر گرفت، بلکه باید تولید اولیه‌ی زنجیره‌ای برای دیگر تولیدات باشد.

وی با تأکید بر اینکه اقتصادی کردن کشاورزی باید یک اصل باشد، ادامه داد: به دلیل اینکه درآمد سرانه در استان کردستان پائین است، باید بخش کشاورزی را اقتصادی و تقویت کرد.

استاندار کردستان با بیان اینکه باید چندین کار اساسی در بخش کشاورزی شود، خاطرنشان کرد: بکارگیری نظام‌های بهره‌برداری می‌تواند بهره‌وری را در بخش کشاوری افزایش و کشاورزان را توانمند کند.

زاهدی استفاده از فنآوری‌ها و تکنولوژی‌های جدید را دیگر راهکار اساسی در پویایی بخش کشاورزی برشمرد و افزود: استفاده از دستآوردهای علمی جدید بشر و بهبود تولید یک اصل است که باید به آن توجه کرد.

وی با بیان اینکه استان کردستان یک استان مرزی است، یادآور شد: بعلت مرزی بودن، امکان صادرات محصولات کشاورزی هم به داخل کشور و هم خارج از کشور وجود دارد.

زاهدی افزود: کشاورزان و صادرکنندگان حرفه‌ای باید تعامل دوجانبه‌ای داشته باشند، چون این امر با بهره‌وری بیشتر محصولات، به کشاورزی کمک قابل توجهی می‌کند.

وی با بیان اینکه از 17 سال گذشته کشور ایران با خشکسالی‌هایی روبرو بوده است، ادامه داد: هر چند که در چند دهه‌ی اخیر با تغییرات اقلیمی در کشور مواجه بودیم، اما باید خود را با این شرایط تطبیق دهیم.

استاندار کردستان با اشاره به اینکه پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که این خشکسالی‌ها و تغییرات اقلیمی هم‌چنان ادامه دارد، خاطرنشان کرد‌: این توانمندی باید در کشور وجود داشته باشد که خود را با هرگونه شرایطی وفق دهیم.

زاهدی با بیان اینکه باید به سمت کشت محصولاتی رفت که به آب کمتری نیاز دارند، یادآور شد: خوشبختانه کشور ما کشوری تک محصولی نیست، بلکه تنوع محصولی دارد که در شرایط خاص می‌تواند در بخش‌های مختلف کشاوری فعالیت کند.

انتهای پیام