شناسهٔ خبر: 67305 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: رسا | لینک خبر

روحانیت و تبلیغ (1)؛

بی توجهی به نیاز های مخاطبان مانع اثرگذاری تبلیغ دینی است

خبرگزاری رسا ـ کارشناس تبلیغ گفت: درک صحیح از نیاز های مخاطب، در ارائه تبلیغ موفق بسیار مؤثر است.

صاحب‌خبر -

حجت الاسلام علی کریمی، کارشناس تبلیغ و مشاور خانواده در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: بی توجهی و نداشتن درک صحیح نسبت به نیاز های مخاطب، از اثرگذاری مطلوب در تبلیغ جلوگیری می کند.

وی در ادامه افزود: رکن اثر گذاری در تبلیغ بسیار مهم است و اگر این رکن وجود نداشته باشد اصلا تبلیغ محسوب نمی شود و مانند این است که در مسجد خالی منبر برویم یا حاضران در مجلس خواب باشند، که در این صورت تبلیغ انجام نشده است.

این کارشناس تبلیغ با اشاره به عدم تأثیر گذاری تبلیغ هایی که صورت می گیرد، بیان داشت: علت این که ما در تبلیغ دین و برخورد با مخاطب با مشکل روبه‌رو هستیم بر می گردد به این که ما به نیاز های مخاطب توجه نمی کنیم، یکی از نکته های مؤثر در تبلیغ این است که ما نیاز های مخاطب را بشناسیم و بر اساس آن نیاز ها محتوای صحیح و مناسب تهیه کنیم؛ به طور مثال یک دکتر برای همه بیماران نمی تواند نسخه واحد تجویز کند.

وی تصریح کرد: عوامل مختلفی همچون عدم احساس نیاز به علم و عمل دینی، عدم علم به دستورات دین، ضعف انگیزه عملی و باور های نادرست از دین باعث دین گریزی و عدم توجه مردم به دین می شود.

حجت الاسلام کریمی تأکید کرد: لازم است مبلغان با ایجاد احساس نیاز و تقاضا نسبت به علم و عمل دینی، نشر علوم و معارف دینی، ایجاد انگیزه عملی و جلوگیری از تأثیر و اصلاح باورهای نادرست به مقابله با این عوامل بروند.

وی اضافه کرد: تبیین آثار مثبت دین در زندگی، ارائه نسخه های عملی دینی برای مشکلات روحی و جسمی مردم با استفاده از آموزه های دینی از راههایی همانند مشاوره و پزشکی دینی و تحریک حس کنجکاوی نسبت به معارف دین از راه گسترش مجالس پرسش و پاسخ دینی، مناظره و بحث وگفتگوی آزاد را از جمله راه هایی دانست که مبلغان می توانند به ایجاد احساس نیاز و تقاضا نسبت به علم و عمل دینی بپردازند.

این مشاور خانواده تأکید کرد: بیان اصل و اهمیت مطلب، اهم ومهم، نواقص علمی، رفع شبهات از طریق پرسش و پاسخ، بحث و گفتگو، مناظره، بیان ثواب و عقاب اعمال، تبیین مصادیق و حدود و مرزهای حلال و حرام و ترغیب عمومی به کسب علوم و معارف دینی می تواند در نشر معارف دینی مؤثر باشد.

وی در پایان بیان داشت: ایجاد انگیزه عملی برای مردم از راه های تقویت ایمان، شور و حال معنوی، خوف از عقاب، شوق به ثواب، محبت خدا و اهل بیت، شرم از خدا و غفلت زدایی و نفی دنیا طلبی، حفظ صفت «حیاء از مردم» یا جلو گیری از کم شدن و تلاش برای ایجاد صفت حیا و نشر نمونه های موفق عمل به حسنات و نمونه های ناموفق عمل به سیئات می تواند موجب ایجاد انگیزه در عمل به دین و دستورات دینی شود.