شناسهٔ خبر: 63635 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: پرزیدنت | لینک خبر

مصاحبه مطبوعاتى رییس جمهور در سازمان ملل

رئیس جمهور:

صاحب‌خبر -


بسم الله الرحمن الرحیم

اللهم عجل لولیك الفرج والعافیه والنصر واجعلنا من انصاره و اعوانه. خدمت عزیزان، اصحاب رسانه هاى عمومى، سلام عرض مى كنم دوستانى كه نقششان در پیوند ملتها، شكافت حقایق و راستیها و پیگیرى حقوق ملتها بسیار ارزشمند است، كسانى كه نه تنها اطلاع رسانى مى كنند، بلكه در نحوه اطلاع رسانى دوستى، پاكى و صداقت را هم به همه ملتها منتقل مى كنند؛ به خصوص از نقش همه رسانه ها در این روزها تشكر مى كنم و مى دانم كه كار بسیار سنگینى داشتید. یك مجمع جهانى با این گستردگى و موضوعات بسیار متنوع و حضور افراد فراوان خبرساز، دوران پرمشغله اى را براى شما ایجاد مى كند، به خصوص اینكه در روزهایى كه كنفرانس بود، شرایط مناسب و كافى براى انجام فعالیت شما فراهم نبود. مى دانید من از جانب ملت ایران آمده ام. ملت ایران یك ملت بزرگ، تمدن ساز، بافرهنگ و عدالت خواه است؛ ملتى بسیار صمیمى و میهمان نواز است؛ ملتى است كه در تاریخ طولانى او هیچ گاه هیچ تجاوز و ظلمى ثبت نشده؛ ملتى كه خواهان صلح، آرامش و پیشرفت براى همه ملتهاى دنیاست. من در اینجا مى خواهم از دبیر كل محترم سازمان ملل و همكاران ایشان كه این برنامه را مدیریت كرده اند و سازمان داده اند، تشكر كنم. مى خواهم از مردم نیویورك تشكر كنم. بالاخره حجم زیادى از ترددهاى كنترل شده، زندگى مردم را تحت تأثیر منفى قرار مى دهد. من مى دیدم خیلى وقتها مردم پشت چراغ قرمز یا در پیاده روها متوقف شده اند براى اینكه میهمانها عبور كنند.



من از همه شان تشكر مى كنم به خاطر صمیمیت و تحملى كه این چند روز داشتند؛ از نیروهاى حفاظتى و امنیتى سازمان ملل و پلیس نیویورك هم تشكر مى كنم. طى این روزها امنیت را به خوبى برقرار كردند، به خصوص كه برخى از گروههاى شناخته شده تروریستى اعلام كرده بودند كه مى خواهند حضور پیدا بكنند و اقدامات خودشان را دنبال كنند. من از همه شان تشكر مى كنم. مواقعى كه ما خواب بودیم یا در حال استراحت بودیم، نیروهاى پلیس و امنیت با بیدارى و تلاش امنیت را حفظ كردند. فقط یك جمله عرض مى كنم، بعد در خدمت شما هستم. مى خواهم بیشترین وقت را شما استفاده كنید. من فكر مى كنم امروز سازمان ملل مسئولیت بسیار مهمى را برعهده دارد. یك حادثه بزرگ دارد اتفاق مى افتد و آن هم طبقاتى كردن ملتهاست؛ ملتهاى درجه یك، دو و سه و حقوق را بر اساس نظام طبقاتى تعریف كردن. این خطر بزرگى است كه صلح و امنیت و آینده بشریت را تهدید مى كند. متأسفانه واژه هاى مقدس مثل حقوق بشر و مبارزه با سلاحهاى كشتار جمعى، توسط برخى قدرتها بیشتر به یك بازیچه تبدیل شده است. نقش سازمان ملل بیش از گذشته مهم است و باید با این رفتارهاى دوگانه قدرتمندان برخورد و جلوگیرى كند. باید از حقوق همه ملتها دفاع كرد. موقعى سازمان ملل موفق است كه حتى با تحمل فشارها از حقوق ملتها دفاع كند. از همه تان متشكرم. در خدمتتان هستم كه از سؤالاتتان استفاده كنم.







گزارش گر:



جناب آقاى رئیس جمهور! من محمد رضا باقرى هستم از ایرانا آمده ام. مى خواستم از جناب عالى بپرسم علاوه بر دیپلماتها آیا اجازه مى فرمایید تعدادى از خبرنگاران خارجى به بوشهر بروند و از نزدیك نیروگاه را بررسى كنند تا اطمینان پیدا كنند كه برنامه هاى هسته اى ما صلح آمیز است؟



رئیس جمهور:



منظورتان بوشهر است. از بوشهر كه مى توانند. تأسیسات هسته اى ما هم زیر نظر آژانس است و دوربینهاى آژانس آنجا مستقر است و گروههاى دانشجویى، دانش آموزى و دانشگاهى و متخصصین ما و حتى مردم عادى ما دائماً از آنجا بازدید مى كنند.



گزارش گر:



[در مورد نطنز]



رئیس جمهور:



توضیح دادم كه تمام فعالیتهاى ما در چارچوب مقررات آژانس خواهد بود. نطنز هم بخشى از چرخه تولید سوخت است



گزارش گر:



سلام آقاى دكتر احمدى نژاد. من یك خبرنگار ایرانى در كنگره امریكا هستم. بسیارى از اعضاى كنگره امریكا بر این باورند كه فعالیتهاى اتمى جمهورى اسلامى ایران براى مقاصد صلح جویانه نیست. من مى خواهم واكنش شما را در مورد صحبتهاى اعضاى كنگره امریكا بدانم. و من به عنوان یك جوان مى خواهم بدانم حالا كه شما ریاست جمهورى ایران شدید براى آینده جوانان ایران كه بیش از نیمى از جمعیت ایران بین ۲۴-۱۸ سال دارند، چه برنامه اى دارید؟



رئیس جمهور:



والله ما فكر مى كنیم مبانى حقوقى مى گوید هر كسى كه اتهامى وارد مى كند، باید سند ارائه بدهد. بازرسیهاى آژانس و گزارش رسمى دبیر كل آژانس تأكید مى كند كه هیچ انحرافى به سمت تسلیحاتى در فعالیتهاى ایران مشاهده نشده، اما مى بینیم بعضیها اصرار دارند كه این حرف را تكرار كنند. من امروز صبح از خبرنگار CNN پرسیدم كه آخر دلیلشان چیست؟ گفت آنها مى گویند نیت شما این است. گفتم از كى تا حالا عده اى نیت انسانها را هم مى خوانند و براساس نیتها قضاوت مى كنند. به نظرم این نوعى خودخواهى نابخشودنى است كه عده اى تصور كنند كه مى توانند نیتها را هم بخوانند. ما اصلاً به نیتها كارى نداریم. ما مى بینیم كه كشورى زرادخانه هاى اتمى اش پُر است، استفاده هم كرده، تهدید هم مى كند، در جنگ عراق هم از گلوله هاى با اورانیوم ضعیف شده استفاده كرده است. ما مى توانیم بگوییم كه نیت و اقدامات اینها خراب است. اما وقتى كه بیشترین بازرسى از تأسیسات جمهورى اسلامى شده و صلح آمیز بودن آنها به تأیید مراجع رسمى رسیده، فكر مى كنم بقیه مطالب برخورد سیاسى است كه براى ما خیلى اهمیت ندارد. اما در رابطه با جوانان، من در دوره انتخابات و بعد از آن برنامه هاى مفصلى را اعلام كرده ام، بیش از ۶۰ درصد برنامه هاى دولت جدید متمركز به پاسخگویى به نیازهاى جوانان است؛ در بخش فرهنگى، ورزشى، اقتصادى، ازدواج و مسكن و فعالیتهاى علمى و پژوهشى.



گزارش گر:



من قرقى خبرنگار صدا و سیماى جمهورى اسلامى ایران در نیویورك هستم. آقاى احمدى نژاد! بفرمایید كه در محافل سیاسى و خبرى جهان این طور مطرح است كه مشكل هسته اى ایران ناشى از اختلافات سیاسى ایران و امریكاست. با توجه به این مسئله، شما فكر مى كنید چه راه حلى براى این مسئله مى توان یافت و چند درصد از این مسئله سیاسى و واقعاً چند درصدش حقوقى است؟



رئیس جمهور:



گزارشى كه اخیراً آقاى البرادعى داده، دو بخش دارد؛ یك بخش حقوقى و یك بخش سیاسى. در بخش حقوقى تمام فعالیتهاى ایران براساس مقررات ارزیابى شده و هیچ تخلفى از ایران گزارش نشده است، اما یك بخش سیاسى دارد و آن مشخص است كه همه كسانى كه اهل سیاست اند، مى فهمند این تحت فشار تنظیم و ارائه شده است. اینكه ما چه مى توانیم بكنیم، ما توضیح و گزارش مى دهیم و تعامل مى كنیم، با آژانس همكارى مى كنیم، سعى مى كنیم كه توضیح بیشترى براى رسانه ها و ملتها بدهیم، اما فكر مى كنم كه چون [قطع نوار].... انرژى هسته اى موافق است. به نظرم این یك گام به جلو است. اما مفهوم این اگر آن باشد كه فقط سوخت هسته اى را دیگران تولید كنند، بدهند و ما استفاده كنیم و ما براى همیشه براى مصرف سوخت وابسته باشیم، معلوم است كه این خارج از مقررات NPT است و مورد قبول ملت ما نیست.



گزارش گر:



فعالیتهاى مربوط به كشور خودشان چه در امریكا چه در خارج از كشور، آنها كه مقیم هستند.



رئیس جمهور:



توجه داشته باشید، ما فكر مى كنیم هنر در واقع بیان معنوى اعتقادات و آرمانهاى انسانهاست. در واقع یك نوع ارائه و تجلى لطیف است. جنس هنر آسمانى است و انسان بدون هنر نمى تواند زندگى كند. [هنر] اگر نگوییم نیاز روزمره، نیاز قطعى همه انسانهاست؛ به خصوص براى ایرانیها. ایرانیها تقریباً همه شان هنرمندند؛ منتها این هنرمندى را در قالب مراودات روزانه، ضرب المثلها و اشعار هم بروز مى دهند. از نحوه برخودشان با مسائل پیرامون مى توانیم بفهمیم كه چه قدر هنرمندانه برخورد مى كنند؛ گرچه سابقه هنر در كشور ما چند هزار ساله است و ستاره هاى هنر از آسمان ایران درخشیده اند. ایرانیانى كه خارج از كشور هستند، همه شان براى ما عزیزند. هر ایرانى در جاى جهان كه هست، براى ما محترم و عزیز است. ما فكر مى كنیم عضوى از پیكره ملت بزرگ ایران است؛ به خصوص هنرمندان. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى و سازمان فرهنگ و ارتباطات برنامه هاى وسیع و جدیدى را تنظیم كرده اند كه هنرمندان عزیزى كه خارج از كشور هستند، بتوانند در یك تعامل سازنده با هنرمندان داخل قرار بگیرند و فعالیت كنند. به مرور هم دفترهاى فرهنگى و هم فرهنگ و ارتباطات برنامه هایشان را به اطلاع مردم عزیز خواهند رساند.



گزارش گر:



دو سؤال دارم، یكى راجع به بورس نفت است كه اگر بورس نفت تحریم بشود شركتهاى امریكایى كه على رغم تحریمهاى امریكا در ایران كار مى كردند، چه مى كند؟



رئیس جمهور:



من از تحریمها متأسفم. من فكر مى كنم كسانى كه شعار حقوق بشر، دفاع از ملتها و شعار ارتباط را مى دهند، نباید از قدرت اقتصادى یا نظامى خودشان براى تحمیل یك امر غیرواقعى و غیرحقیقى بر ملتها استفاده بكنند. بنابراین ما از تحریمها متأسفیم. هر كسى هم از این تحریمها ضرر كند، ما متأسف هستیم.



گزارش گر:



امیر ضرغام هستم از بخش فارسى رادیو بى بى سى. شما در مخالفت با زورمدارى و ضرورت عدالت در سازمان ملل صحبت كردید. مستقل از توان و قدرت اجرایى خودتان در خارج از كشور، آیا آماده بسط این نظریه به داخل كشور مثلاً نكاتى در مورد فعالیت هاى سیاسى و دفاع از... هستید؟



رئیس جمهور:



من فكر مى كنم امروز آزادى كه در جمهورى اسلامى هست، آزادى بى نظیرى است. اما توجه داشته باشید كه آزادى صرفاً در چارچوب قوانین مصوب مفهوم پیدا مى كند و اگر تحت هر توجیهى بخواهیم قوانین را زیر پا بگذاریم، مطمئن باشید اولین چیزى كه قربانى مى شود، آزادى است. گرچه نگاه من به صحنه فرهنگى و سیاسى یك مقدار متفاوت از نگاه دولت قبلى است و من فكر مى كنم كه در زمینه مشاركت مردم و نظارت آنان بر فعالیتهاى دولت ما باید گشایش و گسترش جدیدى داشته باشیم و برنامه هایش را هم تنظیم كرده ایم، اما توجه داشته باشیم در كشور ما قوه قضائیه از قوه مجریه به طور كامل مستقل است و این یك امر بسیار مترقى است. اگر در جایى از دنیا دیدید كه قوه قضائیه تحت سیطره قوه مجریه است، بدانید در آن كشور از آزادى حقیقى خبرى نیست؛ براى اینكه قوه مجریه قدرتمند است و اگر بتواند بر قوه قضائیه تسلط پیدا كند، مى تواند هر چیزى را بر شهروندان تحمیل كند. خوشبختانه در قانون اساسى ما قوه قضائیه كاملاً مستقل است، اما توجه داشته باشید، من به عنوان رئیس جمهور اگر مطمئن بشوم كه حقى از كسى ضایع شده است، حتماً همه توان خودم را براى استیفاى حقوق آن فرد به كار خواهم گرفت.



گزارش گر:



اگر شركت هاى امریكایى بخواهند، حاضرید در مسائل هسته اى با آنها كار بكنید؟



رئیس جمهور:



ما در چارچوب مقررات آژانس و همین طور مقررات داخلى جمهورى اسلامى عمل مى كنیم. با شركتهاى دولتى و خصوصى در چارچوب مقررات آژانس و مقررات جمهورى اسلامى ایران عمل مى كنیم.