در حال حاضر اتوبوسهای شهری با کاستیها و نابسامانیهای زیادی برخوردار است. فرسوده بودن آنها، نبود سیستم سرمایشی و گرمایشی از جمله ضعفهایی است که قابل بیان نیست؛ چرا که تمامی مردم به نوبهای با آن برخورد کردهاند.
چند سالی است که مسئولان وعده ساماندهی اتوبوسهای شهری را میدهند؛ قرار بود اتوبوسهای شرکت واحد با امکانات مناسب در اختیار مردم قرار گیرد. متاسفانه این وعدهها هیچ یک محقق نشد یا به نتایج مناسبی نرسید. اگرچه این مسئله بارها و بارها پیگیری شد و مردم انتقادات زیادی در این زمینه مطرح کردند، اما آنچه به جایی نرسید فریاد شهروندان بود؛ زیرا همچنان اتوبوسها شهری با تاخیرهای فراوان و ازدحام انبوه مسافر روبهرو هستند.
به نظر میرسد باید به مدیران محترمی که خودشان هیچ گاه از وسایل نقلیه عمومی استفاده نمیکنند، کرامت انسانی را متذکر شد.
حال این سوال مطرح است که آیا تمامی مشکلات اتوبوسهای شهری بر طرف شده و فقط دغدغه نبود امکان استفاده از اینترنت، مسافران را آزار میداد؟
اینکه نخستین اتوبوس مجهز به اینترنت در پایتخت به صورت پایلوت راهاندازی شده و مردم میتوانند در میان ازدحام مسافران که نفس کشیدن را نیز سخت میکند، تجهیزات ارتباطی خود را از کیف خارج کرده و با آسایش از امکانات اینترنتی موجود در اتوبوس استفاده کنند.
سئوال اصلی این است که مسئولان شهری چگونه به این نتیجه رسیدند که وقتی اتوبوسهای شهری از حداقلها برای جابجایی مسافر بیبهره هستند،چه نیازی به استفاده از اینترنت است.
مسافری که در ازدحام جمعیت اتوبوسها شرایط مناسبی برای ایستادن ندارد چگونه میتواند به این موضوع بیندیشد که از اینترنت اتوبوس استفاده کند.
ای کاش مسئولان به جای اجرای طرحهای نوظهور و جالب که هزینههای زیادی را در بر میگیرد به افزایش اتوبوس با امکانات مناسب بپردازند تا شهروندان با مشکل روبهرو نشوند.
مسئولان بهتر است در ابتدا حداقلهای وسایل نقلیه(فرسوده نبودن آنها، نبود سیستم سرمایشی و گرمایشی) را در نظر بگیرند بعد به فکر تجهیز اینترنت در اتوبوسهای شهری باشند.
افزایش کرایه اتوبوس این روزها ناراحتیهایی ایجاد کرده و اکنون بار دیگر این سوال مطرح میشود که آیا با مدرن شدن اتوبوسهای شهری، شهروندان با افزایش کرایه روبهرو خواهد شد؟
اینترنت به جای اکسیژن!
فرزانه رحیمی
صاحبخبر -
∎