شناسهٔ خبر: 59816 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

آرزوی موفقیت رئیس فدراسیون جودو برای تیم ملی فوتبال؛

رستگار: جودو دیگر مختص ژاپن و کره جنوبی نیست

تهران - ایرنا- رییس فدراسیون جودوی کشورمان با بیان اینکه این رشته دیگر مختص ژاپن و کره جنوبی نیست، گفت: در بازیهای آسیایی اینچئون رقیبان قدرتمندی چون مغولستان، قزاقستان، ازبکستان، چین تایپه، قرقیزستان و ترکمنستان حضور دارند.

صاحب‌خبر -

محمدعلی رستگار در گفت وگوی تفصیلی با ایرنا، شرایط مدال آوری در بازیهای آسیایی اینچئون را بسیار دشوار دانست و خاطر نشان کرد: تا چند سال قبل ژاپن و کره جنوبی قدرت های بدون چون چرای جهان و آسیا بودند، البته هم اکنون نیز آنان بهترین های جهان محسوب می شوند، اما بسیاری از کشورها با سرمایه گذاری عظیم، فاصله خود را با چشم بادامی ها کاهش داده اند.

وی افزود: در این راستا برای مدال آوری در بازیهای آسیایی حریفان بسیار خوبی داریم و باید با توان و تمرکز بالا روی تاتامی حاضر شویم.

رستگار در خصوص عملکرد تیم ایران در مسابقات گراند اسلم باکو عنوان کرد: به طور کلی فقط دو جودوکار بزرگسال را به این رقابت اعزام کرده بودیم؛ چراکه ما همواره نگاه ویژه ای به جوانان داریم و آنان را نیز به باکو اعزام کردیم.

وی ادامه داد: در این رقابت شرایط برای مدال آوری سعید ملایی فراهم بود، اما با توجه به شرایطی خاص، به مقام هفتمی بسنده کرد، اما جواد محجوب در این دو سال نشان داده که شرایط مدال آوری وی با نوسان همراه است و باید با برنامه ریزی دقیقی مبارزات را آغاز کند؛ چراکه هر وقت در مبارزه نخست عملکرد خوبی داشته در نهایت به مدال رسیده است.

رستگار در مورد دیگر نفرات تیم ایران عنوان کرد: امید تزتک نیز برای اولین بار در چنین رقابتی شرکت می کرد و عملکرد خوبی داشت؛ ولی بهزاد محرمی و جعفر پهلوانی می توانستند استفاده بیشتری از این مسابقات ببرند. پیش از اعزام نیز انتظار مدال آوری از این 3 جوان را نداشتم اما باید قدر حضور در رقابت های بزرگ را بدانند.

رییس فدراسیون جودو در مورد برنامه های بین المللی مختلفی که برای تیم های ملی در نظر گرفته می شود گفت: ابتدا ما برنامه های فراگیر آموزشی را به طور ویژه آغاز کرده ایم تا خودمان را به سطح جودوی روز دنیا نزدیک کنیم. براین اساس فیلم تمامی رقابت های 2013 جودو در اختیار کمیته آموزش است تا مربیان با بهره گیری از این فیلم ها به آموزش بپردازند.

وی ادامه داد: همچنین در راستای بهره مند سازی مربیان از دانش فنی ورزش دنیا علاوه بر اعزام یک مربی به دانشگاه مجارستان از مسوول آکادمی بین المللی جودو درخواست کردم تا برنامه آموزشی ویژه ای را برای مربیان ایرانی طراحی کند.

رستگار با اشاره به طرح استعدادیابی در این رشته نیز عنوان کرد: در این طرح نوجوانانی که در رشته های مشابه جودو همچون کشتی آزاد و فرنگی، کشتی با چوخه یا سایر کشتی های سنتی دارای مقام بوده و بنابر هر دلایلی به تیم ملی نرسیدند به فدراسیون جودو معرفی می شوند تا تحت برنامه ای ویژه آموزش ببینند.

رییس فدراسیون جودو بار دیگر با اشاره به اهمیت حضور در میادین بین المللی گفت: پیشرفت نسل طلایی جودوی ایران متشکل از محمود میران، آرش میراسماعیلی، مسعود حاجی آخوندزاده و دیگران ناشی از حضور مداوم در اردوهای مشترک اروپایی بود که در این راستا تلاش می کنیم برنامه خوبی برای حضور در بازیهای آسیایی اینچئون داشته باشیم.

وی گفت: به این منظور حضور در دو اردوی اروپایی را در نظر داریم که یکی از آنها به میزبانی روسیه و در شهر سوچی برگزار خواهد شد.

رستگار تاکید کرد: برای رسیدن به شرایطی که جودوی ایران حرفی برای گفتن داشته باشد باید تلاش زیادی کنیم. زمانی که وارد فدراسیون شدم بهترین رنکینگ جودوکاران ایران رتبه 38 جهان بود ولی در این دو سال شرایط بسیار بهتر شده است و هم اکنون جواد محجوب و امیر قاسمی نژاد جزو 22 نفر اول اوزان خود هستند.

وی در پاسخ به این سوال که چند سهمیه را برای جودوی ایران در المپیک 2016 پیش بینی می کند افزود: امیدوارم 3 تا 4 سهمیه را با قرار گرفتن در رنکینگ جهانی کسب کنیم.

رییس فدراسیون جودو در خصوص نقطه ضعف دو سال اخیر جودوی ایران گفت: در خصوص تیم ملی بزرگسالان انتظار داشتم روند روبه رشد آن سرعت بیشتری داشته باشد و در مسابقات مدال آوری بهتری داشته باشیم.

وی در خصوص بازیهای آسیایی اینچئون گفت: ابتدا باید بگویم که وزن اوپن حذف شده و به جای آن مسابقات تیمی برگزار می شود و در ادامه یادآوری می کنم که جودوی ایران در تاریخ بازیهای آسیایی فقط یک مدال طلا و آن هم توسط مسعود حاجی آخوندزاده کسب کرده است.

این مقام مسوول در همین حال تاکید کرد: گرفتن مدال بسیار سخت است علاوه بر حدود هشت رقیب سختی که داریم تیمی چون امارات با استخدام ترکیبی کامل از کشور مولداوی پیشرفت بسیار خوبی داشته است. ولی با تمامی این تفاسیر من به تیم امیدوار هستم.

وی در مورد ترکیب اعزامی نیز گفت: باید تا آن زمان در مسابقات گوناگون شرکت کنیم و هر فردی را که توانایی داشت اعزام کنیم.

رستگار در پاسخ به این سوال که آیا تیم بانوان نیز به اینچئون اعزام خواهد شد گفت: در انتظار نظر کمیته ملی المپیک هستیم تا در این مورد تصمیم گیری کنیم.

وی در پایان با آرزوی موفقیت برای تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی 2014 برزیل گفت: بدون تردید موفقیت این تیم سبب شادی جامعه می شود و امیدوارم موفقیت این تیم به پیروزی کاروان ورزشی ایران در اینچئون متصل شود.

ورزشی(4)**3783**1584