شناسهٔ خبر: 47183 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: پرزیدنت | لینک خبر

دكتر جهانگیری در هشتمین جشنواره ملی امتنان از کارآفرینان برتر:

جلسات ستاد تدابیر ویژه اقتصادی به طور منظم برگزار می‌شود

معاون اول رییس جمهور با انتقاد از برخی رسانه‌ها بخاطر انتشار خبری مبنی بر اینكه در دولت یازدهم ستاد تدابیر ویژه اقتصادی تشكیل نشده است، گفت: این جلسات از آغاز دولت تدبیر و امید به صورت منظم و تقریباً هر هفته برگزار می‌شود.

صاحب‌خبر -
دکتر اسحاق جهانگیری عصر امروز (سه‌شنبه) در هشتمین جشنواره ملی امتنان از کارآفرینان برتر کشور با اشاره به حضور شماری از هنرمندان کشور در این مراسم و ابراز رضایت آنان از شرایط کشور، اظهار داشت: هنرمندان وجدان جامعه هستند و وقتی که به هر دلیلی از اوضاع ابراز رضایت می‌کنند این بدان معنی است که رضایت در میان مردم نیز ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه این دولت، دولت مردم و خدمتگزار آنان است، اظهار امیدواری کرد دولت بتواند از امیدی که در میان مردم به وجود آمده پاسداری کند.
معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه دولت نیازمند نقد دلسوزانه است، خاطرنشان کرد: دولت در مقطعی مسئولیت را پذیرفته که دشواری های زیادی پیش روی مردم است و ما درک می‌کنیم که مردم از گرانی و رکود ناراضی هستند و انتظار دارند دولت برای حل این مشکلات کاری انجام دهد.
دكتر جهانگیری در ادامه کارآفرینی را موتور اصلی حرکت کشورهای توسعه یافته دانست و گفت: اینکه کشوری برای تأمین نیازهای خود به منابع طبیعی متکی باشد، راهی اشتباه است؛ چرا که برای توسعه نیازمند خلاقیت، دانش و اندیشه هستند.
وی افزود: هیچ توسعه‌ای بهتر از توسعه اقتصادی مبتنی بر دانش و خلاقیت نیست.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه ریسک‌پذیری از مسائلی است که با کارآفرینی عجین شده است، افزود: اگر انسان از ریسک بترسد و به انجام هیچ کاری ورود نکند بی‌تردید به موفقیت دست نخواهد یافت.
وی با اشاره به رشد رو به افزایش تعداد فارغ التحصیلان کشور، تصریح کرد: جوانان نباید فقط به دنبال یک موقعیت شغلی مطمئن در بخش دولتی باشند بلکه باید پس از فارغ التحصیلی با ریسک‌پذیری نسبت به کارآفرینی و پیشرفت اقدام کنند. البته باید شرایطی فراهم گردد که جوانان و فارغ‌التحصیلان بتوانند وارد عرصه کارآفرینی شوند، چرا که در غیر این صورت همین افراد می‌توانند به یک تهدید در جامعه تبدیل شوند.
دکتر جهانگیری ادامه داد: باید در آموزش‌های رسمی و مهارت‌های حین کار به موضوع کارآفرینی توجه شود و جوانان در آموزش‌های خود بتوانند ریسک‌پذیری را بیاموزند.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه کارآفرینی به معنای تولید ثروت است، خاطرنشان کرد: کسی که بتواند با توان خود برای کشورش ثروت تولید کند یک کار بزرگ انجام داده و این موضوع باید در کشور به عنوان یک ارزش شناخته شود.
دکتر جهانگیری همچنین توسعه تکنولوژی را یکی دیگر از مزایای کارآفرینی برشمرد و گفت: کارآفرینان نمی‌توانند با تکنولوژی‌های قدیمی به فعالیت خود ادامه دهند لذا به تکنولوژی‌های جدید رو می‌آورند، بدنبال آن حکومت‌ها نیز برای عمق بخشیدن به توسعه بر کارآفرینان تکیه می‌كنند.
وی با بیان اینکه در کشور ما موانعی همچون قوانین، مقررات، شیوه اخذ مجوزها و ثبت مالکیت‌ها پیش روی کارآفرینان وجود دارد، گفت: یکی از اصلاحاتی که باید برای توسعه کارآفرینی انجام شود، بهبود فضای کسب و کار است که می‌تواند مشوقی برای نقش آفرینی و حضور بیشتر کارآفرینان باشد.
معاون اول رئیس جمهور اصرار بر ادامه فعالیت بنگاه‌های اقتصادی غیرکارآمد را از موانع کارآفرینی در کشور دانست و افزود: وقتی که بنگاه‌های غیرکارآمد از صحنه خارج نمی‌شوند این بدان معناست که باید منابعی به این بنگاه‌ها تزریق شود و همین امر می‌تواند زمینه کارآفرینی را نامساعد کند.
معاون اول رئیس جمهور اظهار امیدواری کرد با تدابیری که در دولت اندیشیده شده فضای کارآفرینی بهبود یافته و شاهد شکوفایی آن در کشور باشیم.
دكتر جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت برخی رسانه‌ها كه با هدف نگران كردن مردم اقدام به تولید خبر می‌كنند، گفت: تولید اخبار نادرست و خلاف واقع بیش از آنكه دولت را هدف قرار دهد، مردم را نگران و آزرده می‌كند.
وی افزود: دولت با تمام قدرت و با آگاهی از شرایط اقتصادی و بین‌المللی مصمم است برای برون رفت از شرایط فعلی بهترین راه‌حل‌ها را پیدا كند و در این راه نیازمند نقد و مشورت صاحبنظران است تا میزان اشتباه و فشار ناشی از اشتباه بر مردم را به حداقل برساند.
معاون اول رییس جمهور اضافه كرد: در برخی رسانه‌ها گفته می‌شود كه دولت برای ادامه اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها برنامه ندارد و این در حالی است كه رییس دولت یعنی آقای دكتر روحانی در گزارش صد روزه به مردم اعلام كردند كه تا تصمیم‌گیری جدید، پرداخت یارانه‌ها به مردم به همین شكل فعلی ادامه خواهد داشت.
دكتر جهانگیری با بیان اینكه قانون هدفمندسازی یارانه‌ها در مرحله نخست آسیب‌های زیادی بر اقتصاد كشور تحمیل كرد، افزود: در قانون هدفمندی یارانه‌ها آمده كه از محل افزایش قیمتها ۵۰ درصد آن یعنی ۱۴ هزار میلیارد تومان در بین مردم توزیع شود و مابقی صرف کارهای دیگر شود و این در حالی است كه الان رقمی كه در بین مردم توزیع می‌شود حدود ۴۲ هزار میلیارد تومان است كه حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان آن در بودجه دیده شده كه ماهانه ۹۵۰ میلیارد تومان از آن برداشته و به مردم بابت یارانه داده می‌شود و این در شرایطی است كه بودجه عمرانی كشور در سال جاری تنها ۱۰ هزار میلیارد تومان است.
معاون اول رییس جمهور با تأكید بر اینكه ما قصد نداریم مرحله دوم نیز اینگونه ادامه پیدا كند، تصریح كرد: باید آسیب‌شناسی كنیم و راه حلی بدست آوریم تا شرایط تغییر كند.
دكتر جهانگیری در ادامه با بیان اینكه یكی از مهمترین اهداف قانون هدفمندسازی یارانه ها ایجاد تعادل در تولید و مصرف بود، اظهار داشت: در عمل می‌بینیم که چنین نشده و باید با دقت مسائل را بررسی کنیم و تا زمانی که طرح جدیدی در زمینه هدفمندی یارانه‌ها آماده نشود با همین روش ادامه خواهیم داد و اگر طرحی آماده شد به مجلس و ملت ارائه و توضیح می‌دهیم.
معاون اول رئیس‌جمهور در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: برخی می‌گویند مناظره کنیم؛ راجع به چه چیز باید مناظره کنیم؟ دولت تنها چند آمار ارائه كرده است. دولت اعلام كرده است كه در شرایط رکود تورمی و تورم ۴۰ درصدی قرار داریم. مناظره کنیم که چه شود؟ این ارقام را مرکز آمار که مسئول آن همان مسئول قبلی است گفته است و اگر غیر از این باشد ما حاضریم بحث کنیم.
معاون اول رییس جمهور با انتقاد از برخی رسانه‌ها بخاطر انتشار مطلبی مبنی بر اینكه در دولت یازدهم ستاد تدابیر ویژه اقتصادی تشكیل نشده است، گفت: خودشان این ادعا را مطرح می‌كنند و سپس نتیجه‌گیری می‌كنند كه دولت برای رفع مشكلات اقتصادی نگاهش به خارج از كشور است.
وی ادامه داد: البته دولت با قاطعیت به دنبال حل مسائل بین‌المللی است و به راه حلی جز تعامل از موضع عزت و قدرت برای حل مشكلات اعتقاد ندارد.
دكتر جهانگیری با اشاره به پیشنهاد رئیس جمهور مبنی بر "جهان عاری از خشونت و مبارزه با افراطی‌گری" كه هفته گذشته به قطعنامه سازمان ملل تبدیل شد، تصریح كرد: ما این روش را می‌پسندیم كه رییس جمهور كشورمان به گونه‌ای سخن بگوید كه با اتفاق آراء مورد موافقت قرار گیرد و تحریم‌ها از جلوی پای ملت ایران برداشته شود.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه ما برای اداره کشور در بدترین شرایط نیز برنامه داریم، گفت: ضرورت تشكیل ستاد تدابیر ویژه اقتصادی در شورای امنیت ملی تصویب و قرار شد که زیر نظر معاون اول تشکیل جلسه دهد که البته در دولت قبل با اختلافی که بین رئیس‌جمهور و دبیرخانه شورای امنیت پیش آمد، این جلسات به آن معنا كه مد نظر بود برگزار نمی‌شد و تصمیماتی با حضور معاون اول و برخی وزرا گرفته می‌شد، اما در دولت تدیبر و امید تمامی جلسات آن به صورت منظم و تقریباً هر هفته برگزار شده است.
وی خاطرنشان كرد: ما در عین حال كه مشكلات را شناسایی كرده‌ایم، برنامه‌های جامعی نیز تهیه شده كه امیدواریم طبق برنامه زمانبندی تعیین شده آنها را اجرایی كنیم تا بتوانیم مشكلات را از پیش روی ملت ایران برداریم.
گفتنی است معاون اول رییس جمهور پیش از آغاز این مراسم، از نمایشگاه دستاوردهای كارآفرینان برتر ملی در بخش‌های صنعت، خدمات و كشاورزی بازدید كرد و در جریان فعالیت آنان قرار گرفت.
همچنین در پایان مراسم با حضور دكتر جهانگیری از كارآفرینان برتر با اهدا لوح سپاس قدردانی شد.