عضو کميسيون فرهنگي مجلس با اشاره به نارضايتي علما و مراجع از رويکرد و سياست گذاري هاي فرهنگي دولت، تاکيد کرد: دولت اعتبارات لازم براي بخش فرهنگ را به درستي هزينه نمي کند و اين موضوع باعث فقر فرهنگي و منفعل شدن اين حوزه شده است.
"سيد رضا اکرمي" در گفت وگو با خانه ملت، طرح بحث مکتب ايراني را مغاير با قانون اساسي کشور دانست و گفت: در قانون اساسي آمده است که نظام جمهوري اسلامي ايران، بر پايه اسلام و ارزش هاي اسلامي بنا نهاده شده است; بنابراين بحث مکتب ايراني و اسلام ايراني، با ارزش هاي انقلاب و نظام تناسبي ندارد و موجبات نارضايتي مراجع و دوستداران اين نظام را فراهم مي کند.
عضو فراکسيون روحانيون مجلس افزود: ما اسلام ايراني نداريم; بلکه ايران اسلامي داريم. اسلام، اسلام ناب محمدي است و برپايه قرآن و سنت قرار دارد، طرح اين موضوع ازسوي برخي افراد دولت که معتقدند دنيا، ايران و اسلام را بهتر مي شناسد، ناديده گرفتن و بي اعتنايي به اسلام است و مراجع به شدت از اين مساله گله مند هستند. نماينده تهران،با بيان اينکه دولت به برنامه 5 ساله چهارم و پنجم بي اعتنايي کرده است، اظهار داشت: دولت به برنامه پنجم التزام عملي ندارد و تعهدات و برنامه ريزي هاي فرهنگي اين برنامه را رعايت نکرده است.
اکرمي با اشاره به نامگذاري سفرهاي استاني دور سوم دولت به نام سفرهاي فرهنگي، تصريح کرد: دولت سفرهاي فرهنگي را آغاز کرده و در همه استان ها پيش از هر چيز جلسه کارگروه فرهنگي را تشکيل داده است. اين در حالي است که در سال 89 از مبلغ هزار و 500 ميليارد تومان اعتباري که به اين کارگروه تعلق گرفته بود، فقط 20 درصد آن به کارگروه تخصيص داده شده است.
وي افزود: طبيعي است که وقتي دولت اعتبارات لازم براي بخش فرهنگ را به درستي هزينه نمي کند، فعاليت فرهنگي مثبتي هم شکل نمي گيرد و بخش فرهنگ فقير و منفعل مي شود.
عضو کميسيون فرهنگي مجلس با اشاره به اينکه مسئولان بايد در مقابل حرف ها و وعده هاي خود پاسخگو باشند، تاکيد کرد: حرف و عمل مسئولان در ايران مطابقت ندارد و مسئولان حرف هايي مي زنند و وعده هايي مي دهند اما در عمل آن را فراموش مي کنند از اين رو لازمه اصلاح اين مشکل در جامعه، وجود سيستم نقد و انتقاد عاقلانه، عالمانه و ناصحانه است.
اکرمي تصريح کرد: اگر سيستم انتقاد عالمانه در جامعه وجود داشته باشد، افراد خواهند دانست که در مقابل حرف خود پاسخگو هستند; بنابراين يا وعده بيهوده نمي دهند و يا به حرف و وعده خود جامه عمل مي پوشانند. اکرمي با تاکيد بر ضرورت پرهيز از يک سونگري و تک بعدي نگريستن، اظهار داشت: متاسفانه در جامعه ما هروقت بحث مسائل فرهنگي مطرح مي شود، مسئولان بخش هاي مختلف شروع به فرافکني مي کنند و هر بخشي تقصير ضعف بخش فرهنگ را به گردن بخش هاي ديگر مي اندازد.
وي فعاليت در عرصه فرهنگ و حل مشکلات فرهنگي را وظيفه همه بخش هاي جامعه و مسئولان دانست و گفت: هر فرد و هر نهادي بايد به جاي فرافکني، به خود و حوزه تحت نظر خود نگاه کند و ببيند تا چه حد به مسائل فرهنگي بها داده است و چقدر در جهت رفع نواقص و مشکلات بخش فرهنگ کشور تلاش کرده است.
اکرمي ادامه داد: اگر هر فرد و هر نهاد اصلاح امور فرهنگي را از خود شروع کند و سعي کند فرهنگ خود را با ارزش هاي ديني و اسلامي مطابقت دهد، فرهنگ جامعه اصلاح خواهد شد و سطح کيفي آن ارتقا خواهد يافت.
عضو کميسيون فرهنگي در پايان يکي از پايه هاي اساسي و زيربنايي بخش فرهنگ را نهاد خانواده عنوان کرد و اظهار داشت: جامعه از خانواده ها تشکيل مي شود و اگر خانواده مستحکم شود و فرهنگ آن والا باشد، جامعه اصلاح خواهد شد.
وي تاکيد کرد: خانواده ها بايد ارزش هاي فرهنگ اسلامي را در نهاد خانواده و در فرزندان خود نهادينه کنند و به اخلاق و دين و فرهنگ فرزندان خود بيشتر اعتنا داشته باشند. اگر خانواده فرهنگ اسلامي را بپذيرد و آن را تعليم دهد و تبليغ کند، اين فرهنگ در تمام سطوح جامعه تسري پيدا خواهد کرد.
اکرمي با اشاره به انتقاد علما از فضاي فرهنگي کشور:
مراجع از سياست هاي فرهنگي دولت گله مند هستند
صاحبخبر -