علیرضا نوین، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با پارس نیوز، با اشاره به نقش کشورهای آمریکا، آلمان، انگلیس و فرانسه در صدور قطعنامه شورای حکام ، اظهار داشت: "این قطعنامه نشاندهنده تداوم سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران است که در سالهای اخیر با بهانهجوییهای مختلف به منظور ایجاد تنش و اعمال تحریمهای جدید شدت یافته است.
وی افزود که این سیاستها جایگزین دیپلماسی و همکاریهای سازنده شده است.
نماینده مردم تبریز در مجلس همچنین به سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران اشاره کرد و گفت: "گروسی در سفر به ایران خواهان توقف موقت افزایش ذخایر 60 درصدی اورانیوم شد و آن را پیششرطی برای جلوگیری از صدور قطعنامه مطرح کرد. با این حال، علیرغم پذیرش این موضوع از سوی سازمان انرژی اتمی ایران، قطعنامه علیه کشورمان به تصویب رسید.
نوین این اقدام را نوعی بیعملی و ناتوانی نهادهای بینالمللی در برابر فشارهای سیاسی غربیها دانست و افزود: این روند، همکاریهای فنی و پادمانی ایران و آژانس را مخدوش میکند.
وی تأکید کرد: این قطعنامه علاوه بر اینکه به روابط ایران و آژانس آسیب میزند، نشاندهنده بیتوجهی به اقدامات خصمانه و تنشآفرین کشورهایی است که به دنبال دستیابی به اهداف نامشروع خود هستند. این روند، چالشهای جدی را برای دیپلماسی ایران ایجاد میکند.
نوین همچنین از وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی کشور خواست تا در اسرع وقت گزارشی از اقدامات متقابل ایران، همچون راهاندازی سانتریفیوژهای نسل جدید و پیشرفته و دیگر اقدامات ضروری برای حفظ منافع ملی ایران ارائه دهند.
این نماینده مجلس با اشاره به بدعهدیهای پیدرپی طرفهای توافق هستهای (برجام)، از دولت خواست تا اجرای کامل قانون "اقدام راهبردی برای لغو تحریمها" را در اولویت قرار دهد و اقدامات لازم برای مقابله با توطئههای بینالمللی را به انجام برساند.
نوین در پایان تأکید کرد که وزارت امور خارجه باید به طور فعالتر در عرصه دیپلماسی بینالمللی عمل کند و با توسعه ارتباطات جهانی، توطئههای غربیها را خنثی سازد.
∎