شناسهٔ خبر: 69859701 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

اتحادیه اروپا: ایران بدون تأخیر با آژانس همکاری کند

نماینده اتحادیه اروپا در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در نشست شورای حکام آژانس اتمی به بیان ادعا‌هایی علیه ایران پرداخت.

صاحب‌خبر -

 به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، نماینده اتحادیه اروپا در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواستار «تعامل موثر و بدون تأخیر» ایران با آژانس شد.

نماینده اتحادیه اروپا بدون هیچ اشاره‌ای به خروج آمریکا از برجام و عدم پایبندی کشور‌های اروپایی به تعهداتشان در این توافق، از آنچه عدم تصمیم ایران در «بازگشت به تعهدات مرتبط هسته‌ای خود ذیل برجام» خوانده شده ابراز تأسف کرده است.

نماینده اتحادیه اروپا گفت: «پیشروی‌های بی‌امان هسته‌ای ایران طی پنج سال گذشته باعث بیشترین نگرانی است. خطر بحران اشاعه هسته‌ای در منطقه به دلیل مسیر تشدیدیابنده هسته‌ای ایران رو به افزایش است.»

در این بیانیه به ادعا‌های روز گذشته رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره تصمیم ایران برای توقف افزایش ذخایر اورانیوم ۶۰ درصدی اشاره، اما تأکید شده جامعه بین‌المللی به بیش از «کلمات اطمینان‌بخش» نیاز دارد.

در این بیانیه آمده است: «ما متوجه ادامه مبادلات بین ایران و آژانس در خصوص امکان توقف افزایش اورانیوم غنی‌شده ۶۰ درصدی و از جمله تدابیر فنی لازم برای راستی‌آزمایی در این زمینه هستیم. همزمان، بایستی برای ایران روشن شود که جامعه بین‌المللی نیازمند چیز‌هایی بیشتر از کلمات اطمینان‌بخش است. ما به راه حل دیپلماتیک برای حل و فصل این مسئله متعهد هستیم.»

نماینده اتحادیه اروپا از دستیابی ایران به «دانش برگشت‌ناپذیر» هسته‌ای نیز ابراز نگرانی کرده است. وی همچنین گفت: «در چنین بافتی، اتحادیه اروپا همچنان درباره اظهارات مقام‌های ایرانی درباره توانایی این کشور برای ساخت سلاح هسته‌ای نگران است.»

در بخش پایانی این بیانیه آمده است: «همکاری کامل و به موقع با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به شدت حیاتی است. اتحادیه اروپا کاملا از تلاش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه مأموریت بلندموت خود برای راستی‌آزمایی و نظارت در ایران حمایت می‌کند.»

وی اضافه کرد: «ما به صورت صریح از ایران می‌خواهیم بدون تأخیر بیشتر به تعامل موثر با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روی آورد.»