الگوسازیهای رهبر معظم انقلاب
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اين مراسم با گرامیداشت یاد و نام شهدا بیان کرد: کانون این محفل سه کتابی است که رهبر معظم انقلاب بر آنها تقریظ نوشتهاند. تقریظ نویسی رسمی کهن است و تقریظهای رهبر معظم انقلاب بر کتابهای ادبیات مقاومت که نزدیک ۷۰ اثر هستند را در محدوده معرفی یک اثر نباید خلاصه کرد.
وی توضیح داد: رهبر معظم انقلاب در سه دهه گذشته بر کتابهای حوزه ادبیات پایداری تقریظ نوشتهاند که نشان میدهد ایشان اهداف منضوری داشتهاند. با تحلیل محتوای تقریظهای ایشان میتوان گفت ما در ادبیات جهاد، دفاع و مقاومت بُعدی از سیر و سلوک را میبینیم که با سایر روشهای عرفانی متفاوت است. ما در طول تاریخ عرفانها و معنویتهای جامعهگریز و سیاستگریز داشتیم، اما در این آثار شاهد اصولی جامعهگرا و مبتنی بر سیر و سلوک معنوی و عملی برگرفته از اندیشه حضرت علی(ع) هستیم.
صالحی با خوانش برخی از تقریظهای رهبر معظم انقلاب بر آثار حوزه جهاد و مقاومت، ادامه داد: تقریظهای ایشان قابل توجه است و در آنها تعبیرهایی معنابخش را شاهد هستیم. در راهبرد این تقریظهای پیوسته، الگوسازی عینی را برای جوانان و نوجوانان مشاهده میکنیم که درسآموز هستند. همچنین توجه و اعتماد به رویشهای انقلاب، سومین نکته قابل توجه در تقریظهای رهبر معظم انقلاب است. این راهبرد میخواهد مسیری را برای آینده کشور مشخص کند. چهارمین راهبرد تقریظ نویسی رهبر معظم انقلاب معرفی سرمایههای معنوی و متکثر جامعه ما هستند که بخشی از آنها را شهیدان تشکیل دادهاند و تحرک بخشاند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان درباره ضرورت توجه به امنیت نرم توضیح داد: توجه مجدد به بخشهایی که در دوران دفاع مقدس و عرصه جهاد به آنها توجه کمتری شده است مانند زنان، عزیزان افغانستانی یا روستاییها از دیگر راهبردهای عرصه جهاد و مقاومت هستند. تقریظهای رهبر معظم انقلاب در این آثار به ما کمک میکنند به جزئیات جریان جهاد و مقاومت توجه کنیم. حس من این است که ایشان در ایام رهبریشان همواره امنیت زیرساختی و سخت را دنبال کردهاند و دستاوردهای آن را در حوزههای مختلف موشکی و پهپادها میبینیم، اما ایشان بیشتر از امنیت سخت، امنیت نرم دفاعی را پیش گرفتهاند تا تابآوری و انعطاف آنها بیشتر شود که طمع دشمنان را نابود کنند. پس از صحبتهای وزیر ارشاد، تقریظ رهبر معظم انقلاب
بر سه کتاب رونمایی شد.
تقریظ بر کتاب «هواتو دارم»
بسم الله الرّحمن الرّحیم
این نیز جلوهئی دیگر از رویشهای انقلاب است: جوان دلاوری با عقلانیت دهه ۹۰ و احساسات دهه ۶۰.. مصداق: الیه یصعد الکلم الطیب و العمل الصالح یرفعه.. با جهادی در بهترین راه و سرانجامی برترین سرانجام.. هنیئاً لأرباب النعیم نعیمُهم.. معرفت و صبر راوی (همسر شهید) در خور ستایش است.. گرامی و سربلند باد.
۲ تیر 1402- نگارش کتاب، خوب و در موارد بروز احساسات، عالی است و نیز مقدمه بخصوص چند سطر پایانی آن.متن تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «هواتو دارم» توسط زینتسادات موسوی، مادر گرانقدر شهید مدافع حرم سیدمصطفی موسوی قرائت شد.
تقریظ بر کتاب «مجید بربری»
بسم الله الرّحمن الرّحیم
اینجا فطرتی پاک را، دلی روشن را، دستی خدمتگزار به ضعیفان را میبینیم که رشتهئی از انوار خورشید حسینی، آنها را در خط نورانی جهاد و شهادت، به کار میاندازد و دارندهی آنها را به اوج میرساند. مجید قربانخانی مصداق آیهی: فَمَن یُرد الله ان یهدیه یشرح صدره للإسلام است. او لایق این عروج بوده و دل با صفا و روح با مرام او ظرفیت آن را داشته است.. گوارایش باد و الحقنا الله به انشاءالله
تیر ماه 1402-خانواده این شهید عزیز را در اینجا از نزدیک زیارت کردم.متن تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «مجید بربری» توسط خانم مریم ترکاشوند، مادر گرانقدر شهید مدافع حرم مجید قربانخانی قرائت شد.
تقریظ بر کتاب «بیست سال و سه روز»
تقریظ حضرت آیتالله خامنهای بر کتاب «بیست سال و سه روز» روایت زندگی جوانترین شهید مدافع حرم سیدمصطفی موسوی
به نام خدا
این شرح حال نیز برای امثال من غبطهانگیز و حسرتزا است. نور این جوان و امثال او چشم امثال مرا خیره میکند و ما را متوجّه تاریکیهایی که در آن گرفتاریم میسازد. آفرین به آن انگیزه نجاتبخش که سیدمصطفیها را به چنین اوجی میرساند و مرحبا به صبر و توکلی که پدر و مادری را در فقدان چنین فرزندی آرامش میبخشد. خدا را سپاس که در دوران چنین انسانهایی زندگی میکنیم.
خرداد 1403