حسین رونقی، فعال سیاسی که روز یکشنبه در اقدامی اعتراضی با لبهای دوخته شده به دادگاه انقلاب اسلامی تهران رفته بود، روایت خود را از آنچه بر او گذشت بیان و اعلام کرد: خواسته من، خواستههای کیانوش سنجری است.
کیانوش سنجری، روزنامهنگار و همکار صدای آمریکا، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی پیشین، روز چهارشنبه ۲۳ آبان در اعتراض به شرایط زندانیان سیاسی جمهوری اسلامی، به زندگی خود پایان داد.
آقای رونقی که پس از خاکسپاری مخفیانه کیانوش سنجری به مقامات جمهوری اسلامی هشدار داده بود که آنها را پشیمان خواهد کرد، روز یکشنبه ۲۷ آبان بنا بر اعلام قبلی با لبهای دوخته شده به همراه وکیلش به دادگاه انقلاب اسلامی تهران مراجعه کرد.
او در شرح این مراجعه به مرجع قضایی، با تأکید بر این که «ادامه میدهم، تا تلنگری باشد»، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «پس از حضور در دادگاه انقلاب تهران، حین ورود توسط مأموران حفاظت اطلاعات قوه قضاییه به یک اتاق منتقل شدم، پس از گذشت ساعتی تعدادی مأمور امنیتی وزارت اطلاعات در محل حاضر شده و مرا به همراه وکیلم آقای سعید جلیلیان به دفتر وزارت اطلاعات منتقل کردند.»
حسین رونقی همچنین با بیان این که «در آن جا اصرار به باز کردن لبها داشتند که با آن مخالفت کردم»، افزود: «اصرار به بازداشت و فرستادن به زندان داشتم، از خواستههایم پرسیدند اما حرفی برای گفتن نداشتم در کاغذی سفید نوشتم: حرف من حرف کیانوش و خواسته من خواستههای کیانوش است. پس از چند ساعت آزاد کردند.»
این فعال سیاسی همچنین گفت: «اعلام کردم که لبهایم را باز نمیکنم و ادامه میدهم تا خواستههای کیانوش، تصمیم من بر این است که بازداشت کنید، نگه دارید و بکشید. همان گونه که در زندان کشتید، یا حکم کشتن برای عزیزترین فرزندان این سرزمین چون بچههای اکباتان صادر کردهاید، گوشهای از این شهر تحصن میکنم منتظر باشید.»
در روزهای گذشته در حساب ایکس کیانوش سنجری، روزنامهنگار و فعال سیاسی در ایران، متنی منتشر شد که او خواستار آزادی فاطمه سپهری، نسرین شاکرمی، آرشام رضایی، و توماج صالحی شده و گفته بود در غیر این صورت به زندگی خود پایان خواهد داد. یک روز پس از انتشار این متن، آقای سنجری با «مرگ مشکوک» جان خود را از دست داد.
ساعاتی پیش از اعلام زمان خاکسپاری کیانوش سنجری در روز ۲۵ آبان، یک رسانه غیررسمی نزدیک به سپاه پاسداران با انتشار تصاویری از دفن زودهنگام او خبر داد و مطابق مستندات ثبت شده در گورستان بهشت زهرا در تهران، این زندانی سیاسی پیشین، ۲۴ آبان به خاک سپرده شده بود و بر اساس گزارشهای شهروندی، نیروهای حکومتی با حضور در بهشت زهرا از حضور افراد برای ادای احترام به کیانوش سنجری و وداع با پیکر او، جلوگیری کردند.
حسین رونقی که صبح ۲۵ آبان حین رفتن به بهشت زهرا برای ساعاتی بازداشت شده بود، خطاب به مقامات جمهوری اسلامی نوشت: «گفته بودم که اگر محدودیتی ایجاد کنید یا بخواهید آزار و اذیت برسانید پشیمانتان میکنم و بهقول کیانوش: الوعده وفا.»
آبرام پیلی، قائم مقام نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران، مرگ کیانوش سنجری را «نمونه غمانگیزی» از وحشیگری جمهوری اسلامی در برابر مردم ایران توصیف کرد.
∎