به گزارش شهدای ایران به نقل ازفارس: اظهارات اخیر مسعود پزشکیان درباره بازگشت اساتید و دانشجویانی که از دانشگاه اخراج یا لغو قرار داد، شدهاند، واکنشهایی را به بدنبال داشت.
دلیل اخراج اساتید چه بود؟
پزشکیان در صورتی دستور بازگشت همه اساتید دانشگاه و دانشجویان را داده که برکناری، قطع همکاری و اخراج این اساتید به صورت قانونی بوده است. برخی از این اساتید ممکن است به دلیل پایین بودن سطح علمی و برخی هم به دلیل حضور در اغتشاشات و برخی هم ممکن است به دلیل مسائل اخلاقی برکنار شده باشند.
مقیمی رئیس دانشگاه تهران گفته بود که « من کاملا مطلع هستم که از ادامه همکاری برخی از این افراد به علت مشکلات اخلاقی و داشتن شاکی ممانعت به عمل آمده است، ولی در رسانهها مدعی میشوند که قطع همکاری آنها به علت مسائل سیاسی بوده است.»
البته در مواردی هم وجود داشته که اخباری به دروغ درباره اخراج اساتید با هدف ملتهب کردن فضای دانشگاه توسط شبکههای معاند و عدهای افراد فرصتطلب منتشر شده است.
به هر حال بسیاری معتقدند بازگشت اساتید و دانشجویانی که با دستور قانونی برکنار و اخراج شده اند، خلاف قانون است.
یکی از افرادی هم که خبر بازگشتش به دانشگاه واکنشهای بسیاری را به دنبال داشت، شریفی زارچی است، کسی که اعضای هیئت اجرایی جذب دانشگاه شریف رای به قطع همکاری با او را داده بودند. شریفیزارچی اخیرا در شبکه اجتماعی «ایکس» از بازگشت خود به تدریس در دانشگاه شریف از مهرماه امسال خبر داده است.
شریفیزارچی از اساتید بود که به صورت پیمانی با دانشگاه شریف قرارداد داشت و سال 1400 قرار داد او به پایان رسید.
سعید بهزادیپور دبیر هیئت اجرایی جذب اساتید دانشگاه شریف میگوید که مهلت پنج ساله قرارداد پیمانی دکتر شریفیزارچی بهعنوان استادیار پیمانی دانشگاه، بهمن۱۴۰۰ به پایان رسید که از ۹ ماه پیش از آن، دانشگاه در فواصل مختلف، سه مرتبه با ارسال نامههایی از وی دعوت شده که درخواست تمدید عضویت پیمانی خود را به همراه مستندات فعالیتهای علمی ارائه کند که متأسفانه علیرغم این درخواستها و پیگیریهای شفاهی مکرر، اقدامی از سوی وی صورت نگرفته است.
بهزادیپور تاکید میکند که اساتیدی که بهصورت پیمانی همکاریشان با دانشگاه شروع میشود تا مدت ۵ سال فرصت دارند که برای تبدیل وضعیت استخدامی خود از پیمانی به رسمی آزمایشی اقدام کنند و پس از این مهلت، عضو هیئت علمی باید درخواست تمدید عضویت پیمانی بدهد که تحت شرایطی قابل پذیرش خواهد بود.
او ادامه میدهد در نهایت هیئت اجرایی جذب دانشگاه متشکل از سعید سهرابپور، محمدرضا عارف، اعظم ایرجیزاد، حمیدرضا ربیعی، آریا الستی، محمود سعادت، محمدجعفر عبدخدایی، محمود بهمنآبادی، ابراهیم سوزنچی و بنده بهعنوان اعضای حقیقی و آقایان جلیلی و حجتالاسلام طباطبایی بهعنوان اعضای حقوقی هفته گذشته رأی به پایان همکاری ایشان دادند.
علیرغم مطالبی که گفته شد، پزشکیان اخیرا در مراسم تکریم و معارفه وزیر علوم خطاب به حسین سیمایی صراف تاکید کرد که «همه اساتید و دانشجویانی که لغو قرارداد یا اخراج شدهاند را بازگرداندند!» این موضع گیری رئیس جمهور در حالی بود که همین اخیرا اردشیر انتظاری رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی به دلیل یک اظهار نظر در یک برنامه تلویزیونی از کار برکنار شد.
رئیسجمهور اجازه ندهد« وفاق ملی» را به «وفاق میلی»! تبدیل کنند
حسین شریعتمداری در کیهان در واکنش به دستور دستور پزشکیان مبنی بر بازگشت اساتید اخراجی نوشت: قای رئیس جمهور به وزیر علوم دستور دادهاند همه اساتید و دانشجویان اخراجی به دانشگاه بازگردند! گفتم: اولاً؛ مگر چه تعداد اخراج شدهاند؟ ثانیاً؛ باید دید به چه علت اخراج شدهاند؟ ثالثاً؛ بازگرداندن کسانی که اخراج آنها مطابق قانون بوده است یک اقدام غیرقانونی است.
گفت: رئیسجمهور که اینهمه درباره ضرورت اجرای قانون سخن میگفت و آنهمه شعار قانونگرایی میداد!
گفتم: ایشان بارها میگفت که کارها را به دست کارشناسان میسپارد! این اقدامات غیرقانونی باید کار کسانی باشد که در پوشش کارشناس، اطراف رئیسجمهور جا خوش کردهاند! همانها که دکتر انتظاری را بهخاطر دفاع از انقلاب برکنار میکنند و به آقای آزاد ارمکی که به انقلاب و نظام و مردم آن همه تهمت زده و دروغهای شاخدار گفته بود، کاری ندارند!
گفت: درست است که آقای رئیسجمهور گفته است کارها را به کارشناسان میسپارد ولی خود ایشان در اینگونه امور صاحبنظر است و نباید به مشاوران نااهل اجازه بدهد «وفاق ملی» مورد نظر ایشان را به «وفاق میلی»! تبدیل کنند. نباید به هرچه آنها خواستند تن بدهد!
گفتم: شخصی به حج رفته بود ولی طواف کعبه نمیکرد! گفتند طواف از واجبات حج است. گفت؛ به ما گفتهاند همه کارها بر عهده کاروان است!»
روزنامه کیهان در همین باره در مطلبی نوشت: برکناری دکتر انتظاری استاد برجسته و انقلابی از ریاست دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی به دلیل یک سهو لسان و مصونیت برخی چهرههای دانشگاهی با مواضع و عملکردی همسو با ضد انقلاب، پرده دیگری از تناقضات با ادعای وفاق ملی را عیان کرده است.
نمیتوان قوانین و سلسله مراتب قضایی و امنیتی طی شده را زیر پا گذاشت
ابوالفضل ابوترابی نماینده مجلس دوازدهم و عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس شورای اسلامی در واکنش به این موضوع گفته که درست است که رئیس جمهور است، قدرت و اختیارات زیادی دارد اما نمیتواند قوانین و چهارچوبه های امنیتی و سلسله مراتب قضایی امنیتی طی شده را زیر پا بگذارد.
ابوترابی ادامه میدهد که بازگشت اساتیدی که در فتنه نقش داشته و حکم قضایی داشته یا پرونده امنیتی دارند به این راحتی ها هم نیست. این گونه ادعا ها بیشتر سیاسی است.
وی خاطرنشان می کند که بخشی از اساتید اخراج یا تعلیق شده پروندههای قضایی و محکومیت دارند و بازگشت این گونه افراد به دانشگاه ممکن نیست حتی اگر رئیس جمهور بخواهد.
این نماینده مجلس ادامه میدهد: در فضای عمومی صحبت کردن به نظر من هزینه ها و بارهای روانی و اجتماعی سیاسی خاص خودش را دارد و قطعاً مجلس مقابل تکرار اظهارات رئیس جمهور برای بازگشت اساتید اخراج شده موضع خواهد گرفت.
عضو کمیسیون شوراهای مجلس دوازدهم در پایان خاطرنشان کرد: شاید منظورشان بازگشت اساتید دارای پرونده امنیتی در حوادث سال ۱۴۰۱ باشد اما این کار بر اساس ضوابط صورت می گیرد. هر چند مجلس در برابر بازگشت اساتیدی که در ماجرای سال ۱۴۰۱ نقش داشته اند، سکوت نخواهد کرد و وزارت علوم را پاسخگو می کند.
برای مطالبه انصاف و عدالت از خود و نزدیکان آغاز کنیم
رئیس نهاد نمایندگی رهبر انقلاب در دانشگاهها هم در پیامی در ویراستی به تصمیم پزشکیان و عزل رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه واکنش نشان داد.
حجت الاسلام رستمی نوشت:
«أَنصِف اللَّه وَ أَنصِف النَّاس مِن نَفسِک.. فَإِنَّک إِلاَّ تَفْعَل تَظْلِمْ
یکی میگوید نفله؛ عذرخواهی هم میکند، به دانشگاه دستور عزلش میرسد. یکی به مقدسات جامعه اهانت میکند، اصرار هم میکند، از دانشگاه مدارا و عدم برخورد خواسته میشود.
برای مطالبه انصاف و عدالت از خود و نزدیکان آغاز کنیم.»
واکنشها به اظهارات پزشکیان درباره بازگشت اساتید مسئلهدار به دانشگاه
اظهارات اخیر مسعود پزشکیان درباره بازگشت اساتید و دانشجویانی که از دانشگاه اخراج یا لغو قرار داد، شدهاند، واکنشهایی را به بدنبال داشته و بسیاری معتقدند این خلاف قانون است.
صاحبخبر -
نظر شما