شناسهٔ خبر: 67479229 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شرق | لینک خبر

کمال خرازی: بسته به اینکه چه کسی برنده انتخابات شود، تفاوت‌هایی در رویکرد دولت ایران وجود خواهد داشت

"کمال خرازی" مشاور بین الملل رهبر انقلاب هشدار داد که اگر اسرائیل یک حمله همه جانبه علیه حزب‌الله انجام دهد، خطر آغاز یک جنگ منطقه‌ای را در پی خواهد داشت که در آن تهران و "محور مقاومت" با "تمام امکانات" از جنبش حزب الله لبنان حمایت خواهند کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه شرق، خرازی در مصاحبه ای با روزنامه "فایننشال تایمز" گفت که جمهوری اسلامی علاقه‌ای به یک جنگ منطقه‌ای ندارد و از آمریکا خواست برای جلوگیری از تشدید بیشتر تنش، اسرائیل را تحت فشار قرار دهد.

 

او اما در پاسخ به این سوال که آیا ایران در صورت درگیری تمام عیار از حزب الله - مهمترین و قدرتمندترین متحد منطقه ای خود- حمایت نظامی خواهد کرد، گفت: همه مردم لبنان، کشورهای عربی و اعضای محور مقاومت از لبنان در برابر اسرائیل حمایت خواهند کرد.

وی گفت: "احتمال گسترش جنگ به کل منطقه وجود خواهد داشت که همه کشورها از جمله ایران درگیر آن شوند. در این شرایط، ما چاره‌ای جز حمایت از حزب‌الله نداریم."

وی افزود: گسترش جنگ به نفع هیچ‌کس نیست، نه ایران و نه آمریکا.

بنا بر گزارش فایننشال تایمز، تنش بین ایران، آمریکا و اسرائیل پس از حمله حماس در 7 اکتبر 2023 و حمله تلافی جویانه اسرائیل به غزه افزایش یافته است و گروه های شبه نظامی مورد حمایت ایران حملاتی را علیه اسرائیل و سربازان آمریکایی در منطقه انجام داده اند.

از زمان آغاز حمله هفتم اکتبر، حزب‌الله و اسرائیل تقریبا هر روز در منطقه مرزی به تبادل آتش می پردازند و از سوی دیگر انصارالله یمن به کشتی‌ها در دریای سرخ حمله می کنند و با پهپاد و موشک های خود به اسرائیل شلیک کرده‌اند، و شبه‌نظامیان شیعه در عراق و سوریه به نیروهای آمریکایی حمله کرده‌اند و با موشک و پهپاد به شهرهای اسرائیل حمله می کنند.

ایران و اسراییل همچنین در ماه آوریل بر سر حمله اسرائیل به ساختمان سفارت ایران در دمشق، در آستانه یک جنگ مستقیم قرار گرفتند و ایران با استفاده از بیش از 300 فروند پهپاد و موشک از خاک خود به طور مستقیم به اسرائیل حمله کرد. 

با این حال، هر دو طرف تاکنون محتاط بوده اند و تلاش کرده اند درگیری ها را گسترش ندهند. اما حمله اسرائیل به حزب الله لبنان می تواند این درگیری محدود را به یک جنگ منطقه ای در ابعاد وسیع بکشد.

خرازی درباره تاثیر انتخابات جاری در ایران در شرایط منطقه نیز گفت: در حالی که بسته به اینکه چه کسی برنده شود، "تفاوت هایی" در رویکرد دولت ایران وجود خواهد داشت، اما استراتژی کلی سیاست خارجی ایران توسط مقام رهبری تعیین می شود و از این حیث ثابت است.

با این حال او گفت که انتخابات فرصتی برای "گشایش های جدید" بین ایران و غرب ایجاد می کند. اما برای دستیابی به آن، کشورهای غربی باید "از سیاست‌های کنونی عقب‌نشینی کرده و بر اساس شرایط برابر و احترام متقابل با ایران وارد مذاکره شوند."

خرازی افزود: اگر آنها تصمیم به همکاری بگیرند، ما آماده همکاری هستیم.

وی گفت: جمهوری اسلامی مایل به انجام مذاکرات غیرمستقیم با واشنگتن در مورد برنامه هسته ای تهران در یک دولت جدید است، اگر این امر منجر به پیوستن مجدد ایالات متحده به برجام شود.

خرازی با استناد به فتوای رهبری ایران در سال 2003 مبنی بر ممنوعیت توسعه تسلیحات هسته ای گفت: ما طرفدار ساخت سلاح هسته ای نیستیم. اما اگر ایران با یک تهدید وجودی مواجه شود، "طبیعتاً ما [باید] دکترین خود را تغییر دهیم."

وی افزود: اگر غرب اقدام به کارگیری "مکانیزم ماشه" برای اعمال مجدد تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران کند، این امر با "واکنش شدیدی از سوی ایران در زمینه تغییر استراتژی هسته‌ای‌اش مواجه خواهد شد."

وی گفت: "تاکنون تصمیمی برای فراتر رفتن از غنی‌سازی 60 درصد نداریم. اما ما سعی کرده‌ایم تجربه و دانش هسته ای خود را با استفاده از ماشین‌ها و تنظیمات مختلف گسترش دهیم."

 

خرازی درباره جنگ اوکراین نیز تاکید کرد که ایران در این درگیری بی طرف است و گفت که پهپادهای ایرانی مورد استفاده روسیه قبل ازجنگ اوکراین فروخته شده است. وی در پاسخ به سوالی درباره نگرانی‌های غرب مبنی بر احتمال فروش موشک های بالستیک از سوی ایران به روسیه نیز گفت: چنین اتهاماتی وجود داشته است، اما صحت ندارد.

وی با بیان اینکه "هیچ مانعی بین ایران و روسیه برای معاملات تسلیحاتی وجود ندارد"، گفت: تهران در حال مذاکره برای خرید جنگنده‌های روسی است.

خرازی گفت: قرار است در آینده نزدیک یک توافق راهبردی جامع با آنها امضا کنیم.

 

منبع: عصر ایران

نظر شما