شناسهٔ خبر: 66781583 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدسنا | لینک خبر

استاد آمریکایی در گفت و گو با خبرگزاری قدس:

حکم دیوان بین‌المللی دادگستری تغییری در اوضاع غزه ایجاد نخواهد کرد/ شر ایدئولوژی صهیونیسم تنها با نابودی آن از میان می رود

لارنس دیویدسون استاد تاریخ غرب آسیا در دانشگاه وست چستر گفت، رژیم صهیونیستی به دلیل حملات این رژیم علیه نوار غزه به طور دائم در آمریکا آسیب دیده و این رژیم با انزوای روزافزون مواجه است.

صاحب‌خبر -

 

لارنس دیویدسون استاد دانشگاه وست چستر آمریکا در گفت و گوی اختصاصی با خبرگزاری قدس گفت، رأی دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) به طور بیشتری رژیم صهیونیستی را در سطح بین‌المللی منزوی خواهد کرد و امیدوار است منجر به سرنگونی این نهاد آپارتاید شود.

خبرگزاری قدس: فکر می‌کنید فشارهای بین‌المللی مانند حکم دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) چگونه می‌تواند بر جنگ غزه تأثیر بگذارد؟
دیویدسون: ضرب‌المثلی قدیمی وجود دارد که می‌گوید "نمی‌توانید شخصی را از موقعیتی که خودش در آن قرار نگرفته، بیرون بیاورید". به عبارت دیگر، احکام دیوان بین‌المللی دادگستری، براساس شواهد و منطق، احتمالاً هیچ تأثیری بر اسرائیلی‌ها و سایر صهیونیست‌ها که رفتارشان بر اساس تخیل ایدئولوژیک است، نخواهد داشت. به یاد داشته باشید که اسرائیلی‌ها، طی دستکم سه نسل، در محیطی بسته از منظر اطلاعاتی که جهان‌بینی صهیونیستی را تبلیغ می‌کند، رشد کرده‌اند. بنابراین، حکم دیوان بین‌المللی دادگستری تغییری در اوضاع غزه ایجاد نخواهد کرد، اما موجب انزوای بیشتر اسرائیل در سطح بین‌المللی خواهد شد و امیدوارم سرنوشتی را رقم بزند که در نهایت منجر به سرنگونی رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی شد.
 
خبرگزاری قدس: دیدگاه شما در مورد اختلافات میان رهبران اسرائیلی در مورد عملیات رفح چیست؟
دیویدسون: فکر می‌کنم این اختلافات به حدی هستند که در نهایت بر رفتار اسرائیل در غزه تأثیر خواهند گذاشت. اعضای راست‌گرای ائتلاف نتانیاهو در واقع کسانی هستند که به ایدئولوژی صهیونیسم متشکل از دولت یهودی از دریای مدیترانه تا رود اردن کاملاً متعهد هستند. نسل‌کشی در غزه و برنامه‌ها در کرانه باختری به طور منطقی و ضروری از موضع آنها ناشی می‌شود. هیچ خاتمه‌ای غیر از پاکسازی قومی کامل  در منطق آنها وجود ندارد، بنابراین برای آنها جنگ بی‌پایان است. انگیزه‌های شخصی او هر چه باشد، نتانیاهو به‌شدت به این بخش از دولت ائتلافی خود نزدیک است. سپس وزیر دفاع بنی گانتس و نظامیان حرفه‌ای را داریم. به طور نظری، آنها نیز به پایان دیکته‌شده ایدئولوژی صهیونیسم پایبند هستند. اما از نظر تاکتیکی، آموزش نظامی‌شان به آنها اجازه نمی‌دهد با جنگ بی‌پایان و تلفات بی‌پایان اسرائیلی موافقت کنند. به همین دلیل است که می‌خواهند بدانند هدف نظامی نهایی چیست، نه هدف ایدئولوژیک. به نظر می‌رسد افکار عمومی از نظر گانتس حمایت می‌کند. شاید نتانیاهو به گانتس وعده‌هایی بدهد تا از کناره‌گیری او از کابینه جلوگیری کند. اما در نهایت این اختلافات احتمالا قابل حل نیست. تا زمانی که نتانیاهو در قدرت باشد، امور به همین شکل بلاتکلیف ادامه خواهد یافت.
 
خبرگزاری قدس: نظر شما درباره تأثیر منفی جنگ غزه بر روابط آمریکا و اسرائیل چیست؟
 
دیویدسون: روشن است که رئیس جمهور بایدن به پروژه صهیونیسم متعهد است. به همین دلیل مقاومت فلسطینی را، همانطور که پس از 7 اکتبر گفت، "شرارت صرف" می‌داند. فکر نمی‌کنم او به قتل‌عام در غزه چندان اهمیتی بدهد. با این حال، بایدن همچون گانتس از انعطاف‌ناپذیری تاکتیکی نتانیاهو به شدت ناراضی است، نه به خاطر نسل‌کشی به طور خاص، بلکه به این دلیل که این امر مسائل سیاسی را در اینجا (آمریکا) برای او دشوارتر می‌کند. بر اساس اقداماتش می‌توان گفت اگر مجبور شود بین مقام سیاسی خود، پیروزی در انتخابات بعدی یا حمایت از رژیم آپارتاید اسرائیل یکی را انتخاب کند، اسرائیل را انتخاب خواهد کرد. این امر، واقعاً غیر معقول است. با این وجود، دلیل وجودی صهیونیست‌ها در ایالات متحده، به ویژه در میان رأی‌دهندگان جوان، به طور دائم آسیب دیده است. ورای چهار سال آینده فکر نمی‌کنم رئیس‌جمهور دیگری مانند بایدن را که طرفدار اسرائیل باشد ببینیم.

انتهای پیام / ع ن / 20

نظر شما