شناسهٔ خبر: 66438805 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

رستمی: ایران به قله حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است

صاحب‌خبر -

شفقنا- رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها گفت: «ایران اسلامی به قله های کرامت انسانی و حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است».

به گزارش شفقنا، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها، در کنگره بین المللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله خامنه ای و اجلاسیه اساتید معارف اسلامی سراسر کشور که در دانشگاه معارف اسلامی قم برگزار شد، اظهار داشت: معلمی شئون و حوزه های مختلفی دارد.

وی با بیان اینکه پیامبر اکرم (ص) برای تاسیس جامعه کوچک مدینه النبی رنج های دلسوزانه ای را متحمل شدند، خاطرنشان کرد: با وجود بسیاری از کاستی ها اثر قرآن آنقدر موثر و ملموس بود که علی رغم محرومیت جامعه از مفسران قرآنی شاهد انقلابی علمی در جهان بودیم، و تمدنی در جهان رقم خورد که تمام تمدن های علمی و سیاسی و اقتصادی پیش از خود را در محاق قرار داد، به گونه ای که در قرن ششم تا هشتم شاهد جریان فزاینده علمی بودیم.

وی با تاکید بر اینکه آثار عمل ابتدایی به قرآن را در چند قرن نخستین اسلام شاهد بودیم، به سیر تطور جهان اسلام در گذرگا های مختلف تاریخی اشاره نمود و ابراز داشت: «حیرت نامه» نوشته نخستین جهانگرد ایرانی و نشان دهنده تسخیر جان انسان ها توسط مبانی اسلامی و قرآنی بود؛ انسان شرقی وقتی با این تمدن مواجه می شد قالب تهی می کرد.

وی گفت: در مواجهه با غرب و تمدن غربی شاهد روشنفکران احیاگر و کنشگرانی بودیم که عمل به قرآن و توجه به معارف قرآنی را انکار دستاوردهای بشری می پنداشتند و دنبال این بودند که آموزه های غرب و شرق را مخلوط کنند.

وی با بیان اینکه گروهی با اصالت قائل شدن دستاوردهای تمدن غربی به دنبال توجیه دینی و اسلامی بودند، اظهار داشت: گروهی به دنبال کشف علل عقب ماندگی تاریخی مسلمانان و کاوش گنجینه های تمدن خفته اسلام در سرزمین های اسلامی بودند.

وی با بیان اینکه ما به دنبال مقابله با روش های مختلف استعماری تا اتفاقات جنگ ها و دوران مشروطه و انحرافات جریان واداده غرب گرا بودیم، اظهار داشت: در پیام سیاسی امام خمینی (ره) قرآن و دعوت به این کتاب آسمانی اولین حرکت سیاسی امام خمینی برای رهایی اسلام از چنگال غرب است. در اندیشه های امام خمینی و رهبر انقلاب باور به قرآن و باور به تحقق وعده های قرآنی جایگزین وعیدهای بی پایه اندیشه هایی است که بر خلاف قرآن و بر پایه اندیشه ای مادی بنا شده است.

وی اسلامی شدن علوم انسانی را مهمترین جلوه حرکت قرآنی در علوم انسانی دانست و ابراز داشت: در علوم انسانی مبانی و پیشرفت ها، ابتدای علم را متحول نموده و این مهم موضوع بنیادی تفاوت علوم انسانی با سایر علوم است.

وی با بیان این که نزدیک 50 درصد دانشجویان در حوزه علوم انسانی در حال تحصیل هستند، به فعالیت ها و رویکردهای صورت گرفته بعد از انقلاب در عرصه علوم انسانی اشاره نمود و ابراز داشت: علی رغم اثبات ابطال و به چالش کشاندن نظریه های غربی، این مهم کمتر مورد توجه مجامع علمی کشور قرار گرفته است.

وی در ادامه به برجسته ترین تحولات سیاسی جهان در ماه های اخیر اشاره و مقاومت مردم غزه را تجلی مقاومت و صبر قرآنی امت اسلام دانست و ابراز داشت: اسرائیل با این که چند برابر بمب های اتمی هیروشیما و ناکازاکی و در سایه حمایت و تایید و سکون و سکوت غربیان، غزه را مورد حمله قرار داده است اما غرب در مقابل مقاومت مردم فلسطین درمانده است.

وی به فرازهایی از نامه امام خمینی (ره) به گوباچف اشاره نمود و گفت: امامی که دو سال پیش از فروپاشی شوروی را ندا داد، به تاریخ انقضای لیبرال دموکراسی در گذر زمان نیز تصریح نموده است.

وی به وعده های صادق معارف قرآنی اشاره نمود و افزود: بر تمام اندیشمندان حوزه معارف اسلامی لازم است تا گنبد آهنین فکری که توسط تمدن غربی بر جهان سایه افکنده را با فناوری های قرآنی و معارف الهی نابود و ناکارامدی آن را نمایان سازند.

وی در پایان ضمن تأکید بر اهمیت بازشناسی رسالت تاریخی، با بیان این که ایران اسلامی به قله های کرامت انسانی و حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است، خاطرنشان کرد: الزامات نقش آفرینی در قله عقل و عدل جهانی نیازمند حضور پرشور و مخلصانه اساتید معارف اسلامی حوزه و دانشگاه است.

نظر شما