شناسهٔ خبر: 66392860 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

چین با یک فضاپیمای روباتیک راه را برای ایجاد پایگاه در قطب جنوب ماه هموار می کند

صاحب‌خبر -

شفقنا- چین درحال سپری کردن یکی از مراحل حساس در تاریخ برنامه فضایی خود است.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا؛ رویترز نوشت: چین طی روزهای آینده یک فضاپیمای رباتیک را پرتاب می‌کند تا در یک سفر رفت و برگشت به دور ماه، اولین ماموریت از سه ماموریت فنی سخت که راه را برای فرود اولیه خدمه چینی و پایگاهی در قطب جنوب ماه هموار می کند، انجام دهد.

از زمان اولین ماموریت «چانگ ئی» در سال 2007، که نام آن از الهه افسانه ای ماه گرفته شده، چین در اکتشاف ماه جهش هایی به جلو داشته و شکاف فناوری را با ایالات متحده و روسیه محدود کرده است. در سال 2020، چین در اولین بازیابی نمونه در بیش از چهار دهه، نمونه هایی را از سمت نزدیک ماه به زمین آورد و برای اولین بار نشان داد که می تواند با خیال راحت یک فضاپیمای بدون خدمه را از سطح ماه به زمین بازگرداند.

انتظار می‌رود چین در این هفته چانگ ئی-6 را با استفاده از فضاپیمای پشتیبان ماموریت 2020 پرتاب کند و خاک و سنگ‌ها را از سمت ماه که به طور دائم رو به زمین است جمع‌آوری کند. این فضاپیما در ماموریت 53 روزه خود دائماً به دور ماه می‌چرخد. چانگ ئی در این ماموریت به همراه یک ماهواره رله کار خود را انجام خواهد داد. این ماهواره رله از ماموریت‌های بدون سرنشین چانگ ئی 7 و 8 به ترتیب در سال‌های 2026 و 2028 پشتیبانی می‌کند، زمانی که چین شروع به کاوش در قطب جنوب برای یافتن آب و ایجاد یک پایگاه اولیه با روسیه خواهد کرد. چین قصد دارد تا سال 2030 فضانوردان خود را روی ماه بنشاند.

در Chang’e-6، چین محموله هایی از فرانسه، ایتالیا، سوئد و پاکستان و در Chang’e-7 از روسیه، سوئیس و تایلند حمل خواهد کرد. ناسا طبق قوانین آمریکا از هرگونه همکاری فضایی با چین منع شده و این کشور را متهم می‌کند که به دنبال مالکیت بر فضا و ماه است.

این خبر را در رویترز ببینید

نظر شما