شناسهٔ خبر: 65722535 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

واکنش دفتر نتانیاهو به شروط حماس برای آتش‌بس

دفتر نخست‌وزیر اسرائیل در واکنش اولیه به پاسخ ارائه شده جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) درباره توافق آتش‌بس در غزه، شروط این جنبش را «نامعقول» دانست و آنها را نپذیرفت.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادنیوز به نقل ازایرنا، دفتر «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در بیانیه‌ای در این باره مدعی شد: موضع جدید حماس درباره مذاکرات آتش‌بس همچنان مبتنی بر «خواسته‌های بی‌اساس» است.

دفتر نتانیاهو در تقلا برای مقصر جلوه‌ دادن جنبش حماس در شکست مذاکرات مدعی شد: خواسته‌های حماس «غیرمنطقی و نامعقول» است و ما در این باره به کابینه جنگ اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

خبر مرتبط
توضیحات حماس درباره دریافت پیشنهاد آتش‌بس طولانی در غزه

اقتصادنیوز : جنبش مقاومت اسلامی (حماس) آنچه توسط یک کانال خبری مبنی بر دریافت پیشنهاد بین‌المللی برای آتش‌بس طولانی در غزه منتشر شده بود را تکذیب کرد.

همزمان خانواده‌های اسرای صهیونیست در نوار غزه که کابینه رژیم اشغالگر را مقصر بی‌نتیجه ماندن مذاکرات تا بدین لحظه می‌دانند، خواستار موافقت مقامات تل‌آویو با شروط حماس و آزادی فرزندانشان شدند.

آنها گفتند: از نتانیاهو و کابینه جنگ می‌خواهیم که دیگر توافق تبادل اسرا را رد نکنند.

جزئیاتی از پاسخ پیشنهادی حماس

در همین راستا، خبرگزاری رویترز گزارش داد: پیشنهاد حماس در مرحله اول شامل آزادی اسرای صهیونیست زن، سالمندان و بیماران در ازای آزادی حدود یک هزار اسیر فلسطینی است.

برپایه این گزارش، پیشنهاد حماس تصریح می‌کند که تاریخ نهایی خروج رژیم صهیونیستی از نوار غزه پس از پایان مرحله اول توافق باشد.

رویترز همچنین اعلام کرد: پیشنهاد حماس همچنین شامل آزادی تمامی اسرای هر ۲ طرف در مرحله دوم تبادل اسرا است.

حماس: هدف از پیشنهاد ارائه شده توقف همیشگی جنگ است

«اسامه حمدان» از رهبران جنبش حماس نیز در سخنانی در این باره اظهار داشت: پیشنهادی را ارائه کردیم که هدف آن توقف همیشگی تجاوزات به غزه، بازگشت آوارگان، امدادرسانی به ملت فلسطین در نوار غزه و تبادل اسرا است.

وی افزود: مخالفت اسرائیل با پیشنهاد ما به معنای اصرار آنها بر ادامه تجاوزات جنایتکارانه علیه ملت فلسطین است.

حمدان ادامه داد: اگر دولت آمریکا جدی است، باید تجاوزات را محکوم کند و دست از حمایت از اشغالگران بردارد.

وی همچنین تاکید کرد: دولت «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا در ریختن خون فلسطینی‌ها شریک است.

جنبش حماس شب گذشته اعلام کرده بود: در چارچوب پیگیری مذاکرات آتش‌بس از طریق برادران خود در مصر و قطر، برای توقف تجاوز نظامی به مردم غزه و کمک‌رسانی و بازگشت آوارگان به غزه و خروج نیروهای اشغالگر از این باریکه، دیدگاه جامع خود را که مبتنی بر این اصول و مبانی است و برای توافق ضروری است، به میانجی‌گران ارائه کردیم.

جنبش حماس افزوده است که این دیدگاه شامل مبادله اسرا نیز می‌شود و حماس به حقوق و دغدغه‌های مردم فلسطین پایبند است.

به گزارش ایرنا، گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش‌بس موقت چهارروزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

 
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 

نظر شما