شناسهٔ خبر: 65026290 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نامه‌نیوز | لینک خبر

نگاه تحلیلگر/گفت‌وگوی «نامه‌نیوز» با علی یوسف‌پور

تبعات کاهش مشارکت چیست؟

فعال سیاسی گفت: دشمنان با تبلیغات و جریان سازی های رسانه ای می کوشند امید جامعه را نسبت به صندوق رأی کمتر کنند اما همه اینها جنگ روانی است و اقدام دیگری در توان آمریکا نیست که بتواند انجام دهد.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

گروه سیاست نامه نیوز: اهمیت مشارکت بالای مردم در انتخابات بر کسی پوشیده نیست اما این روزها برخی خواسته یا ناخواسته برای تحریک و تهییج مردم به حضور در پای صندوق های رأی داستان سرایی هایی می کنند که بیشتر باعث دلسردی مردم می شود. «اگر مشارکت بالا نباشد آمریکا صبح را به ظهر موکول نمی کند و به ایران حمله می کند» و «اگر مشارکت بالا نباشد تحریم های اقتصادی شدت می یابد و سختی های بیشتری به زندگی مردم تحمیل می شود» از جمله این دیدگاه های شاذ هستند.

علی یوسف پور در گفتگو با خبرنگار نامه نیوز درباره افزایش تحریم ها بر اثر کاهش مشارکت مردم در انتخابات گفت: دشمنان دنبال کاهش مشارکت مردم در انتخابات هستند، از این رو با تبلیغات و جریان سازی های رسانه ای می کوشند امید جامعه را نسبت به صندوق رأی کمتر کنند اما همه اینها جنگ روانی است و اقدام دیگری در توان آمریکا نیست که بتواند انجام دهد.

وی افزود: آمریکا بعد خروج از برجام هر تحریمی بود اعمال کرد بنابراین تحریمی نمانده که علیه ما اعمال نشده باشد. البته هر چه مشارکت در انتخابات بالاتر باشد اقتدار نظام و پشتوانه مردمی نظام بیشتر نزد جهانیان نمایان می شود اما این به آن معنا نیست که اگر مشارکت کم یا متوسط باشد کشور مخصوصا به لحاظ اقتصادی به هم می ریزد.

این فعال سیاسی با اشاره به مشارکت کم مردم در انتخابات کشورهای غربی یادآور شد: بارها مشارکت در انتخابات آن کشورها کم رونق بود مگر اتفاقی افتاد؟ اما وقتی مشارکت در انتخابات ایران به کمتر از 50 درصد می رسد سریع تبلیغات منفی راه می اندازند که نظام جمهوری اسلامی تضعیف شده است. معتقدم مشارکت اگر کم باشد شاید میزان تبلیغات و فضاسازی های رسانه ای دشمنان علیه ما بیشتر شود اما در قدرت ما هیچ اثری نخواهد داشت.

وی درباره تأثیر میزان مشارکت بر تشکیل مجلس قوی افزود: مجالسی هم که با مشارکت بالا سر کار آمدند خیلی در مسائل کلیدی کشور نتوانستند کاری انجام دهند. نمونه اش همین مجلس یازدهم بود که قانون واردات خودرو را تصویب کرد اما وقتی دولت این قانون را اجرا نمی کند، نمایندگان توانایی آن را در خود نمی بینند که وزرای مربوطه را استیضاح کنند.

یوسف پور گفت: مجلس اگر کارآمدی ندارد در درجه اول به ساختار نهاد قانونگذاری بر می گردد که باید اصلاح شود. البته در ادوار مختلف شاهد بودیم که وقتی نمایندگان قوی در مجلس بودند کارها و اقدامات مثبتی انجام شده است اما برای تقویت قدرت مجلس باید بازنگری در ساختار آن انجام شود چراکه بسیاری از کشورها 2 مجلسی هستند.

وی افزود: کشورهایی که انتخابات دارند تحزب در آنها قوی است اما ما حزب نداریم و آنچه بیشتر شاهدش هستیم گرایش اقوام و طوایف است که آرای بسیاری از حوزه های انتخابیه را تعیین تکلیف می کند. البته در شهرهای بزرگ نیازمند نگاه حزبی به انتخابات هستیم اما بیشتر آقایان می روند رفقا و نیروهای نزدیک به خودشان را در فهرست انتخاباتی قرار می دهند. در واقع شعار انتخاب اصلح می دهند اما در زمان بستن فهرست رویکرد رفیق بازی حاکم می شود.

این فعال سیاسی درباره قدرت گرفتن تندروها به علت مشارکت کم مردم گفت: این اتفاق نمی افتد. مجلس آینده متشکل از اکثریت ضعیف از اصولگرایان و اقلیتی قوی از اصلاح طلبان و معتدلین خواهد بود. معتقدم این دوره میزان مشارکت بالای 50 می شود و خبری از موفقیت تندروها نخواهد بود.

نظر شما